Το πρώτο Galaxy Note της Samsung, πριν αρκετά χρόνια πλέον, ήταν ένα Smartphone που με κάθε έννοια και σε κάθε τομέα, ήταν μπροστά από την εποχή του. Η εταιρεία θεωρούσε «σίγουρο» οτι υπάρχει κοινό που θέλει μια συσκευή με πολύ μεγάλη οθόνη και κοφυραίες δυνατότητες, και αποδείχθηκε ότι έχει δίκιο. Αρκετά χρόνια μετά όμως, η μεγάλη οθόνη είναι κάτι δεδομένο ακόμα και σε συσκευές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών ακόμα και της μεσαίας κατηγορίας είναι περισσότερο από αρκετά για απλή καθημερινή χρήση. Το νεότερο Galaxy Note 10+ λοιπόν, πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από το να έχει απλά μια μεγάλη οθόνη, και πολύ καλές επιδόσεις, ώστε να συνεχίσει να είναι μια τόσο ξεχωριστή πρόταση όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια.
Για το 2019, η εταιρεία αποφάσισε για τους δικούς της λόγους, να παορυσιάσει δύο διαφορετικές εκδόσεις του Galaxy Note 10, με βασικότερη διαφορά μεταξύ τους το μέγεθος της οθόνης. Το μικρότερο Note 10 έχει και τεχνικές διαφορές, οι οποίες όμως αφορούν το δικό του Review που θα ακολουθήσει σε μερικές ημέρες.
Η Cosmote μας παραχώρησε το Galaxy Note 10+ για τις ανάγκες των δοκιμών μας, μαζί με την δυνατότητα (και την τύχη…) να το χρησιμοποιήσουμε στο πάντα εντυπωσιακό 4G δίκτυο της.
Σχεδιασμός.
Είναι δεδομένο ότι κάθε νέο μέλος της σειράς Note, πρέπει να κατασκευάζεται από κορυφαία υλικά, και να έχει την εμφάνιση και την πολυτέλεια που περιμένει κανείς από ένα ιδιαίτερα ακριβό Smartphone όπως και αυτό. Με κάποιον «μαγικό» τρόπο, η Samsung κατάφερε για μια ακόμα φορά να βελτιώσει το ήδη πολυτελές και άριστο σε εμφάνιση σχέδιο του αμέσως προηγούμενου Galaxy Note 9. Ακόμα και σε άμεση σύγκριση με τα νεότερα Galaxy S10, το Galaxy Note 10+ είναι ένα σαφώς πιο πολυτελές, όμορφο Smartphone.
Μια από τις πιο σημαντικές διαφορές, είναι το μειωμένο πάχος του, που ειδικά σε ένα κατά τα άλλα σχετικά μεγάλο Smartphone είναι μια καλόδεχούμενη αλλαγή. Εδώ όμως για να το πετύχει αυτό η εταιρεία, έκανε και μια πολύ συγκεκριμένη παραχώρηση, και αφαίρεσε την υποδοχή για ακουστικά, που κατά παράδοση διαχώριζε τις προτάσεις της από αυτές του ανταγωνισμού.
Ακόμα και με τα επιχειρήματα για το μικρότερο μέγεθος, την ελάχιστα μεγαλύτερη μπαταρία και τον χώρο που καταλαμβάνει το S-Pen στο εσωτερικό του Galaxy Note 10+, θεωρούμε ότι η θύρα των ακουστικών είναι κάτι που έπρεπε να υπάρχει.
Μια ακόμα επιλογή της Samsung που δεν είναι ιδιαίτερα «πρωτότυπη», είναι η τοποθέτηση των καμερών στο πίσω μέρος του Galaxy Note 10+. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο πλέον για μια εταιρεία να… δανείζεται σχεδιαστικές λεπτομέρειες από τον ανταγωνισμό της. Στην περίπτωση του Galaxy Note 10+ όμως, η Samsung ουσιαστικά αντέγραψε πλήρως την διάταξη που χρησιμοποιεί η Huawei στο δικό της P30 Pro.
Θετικό παρόλα αυτά είναι το ότι οι κάμερες αυτές δεν προεξέχουν ιδιαίτερα από το υπόλοιπο τηλέφωνο, παρότι πλέον δεν είναι ουσιαστικά «βυθισμένες» σε αυτό, όπως ήταν μέχρι και το προηγούμενο Galaxy Note 9.
Τέλος, όσο και αν είναι προφανώς μεγάλο σε εξωτερικές διαστάσεις το Galaxy Note 10+, οι διαστάσεις αυτές είναι απόλυτα λογικές για ένα Smartphone με τόσο μεγάλη οθόνη. Σε άμεση σύγκριση με τον προκάτοχο του, το Smartphone είναι περίπου ένα χιλιοστό πιο «ψηλό» έχοντας όμως οθόνη 6.8 ιντσών, αντί για την 6.4 ιντσών οθόνη του προκατόχου του.
Η Samsung αφαιρεί σταδιακά πλέον την πιστοποίηση για αντοχή στο νερό και τη σκόνη από τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας, ευτυχώς όμως την έχει διατηρήσει κανονικά στο Galaxy Note 10+. Το Smartphone έχει λοιπόν πιστοποίηση IP68, που τυπικά του «επιτρέπει» να παραμένει σε νερό βάθους 1.5 μέτρου για έως και μισή ώρα. Πρακτικά, αυτό που έχει σημασία, είναι ότι αν βραχεί κατά λάθος το Galaxy Note 10+, δεν πρόκειται να πάθει κάποια ζημιά πάντα υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας