Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

Realme X2 Pro Review : Το “κτήνος” που δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Η κατηγορία των High end Smartphones έχει μερικούς καθιερωμένους «παίχτες» τα τελευταία χρόνια, που ανανεώνουν κάθε χρόνο τις προτάσεις τους. Στην κατηγορία αυτή, είναι δύσκολο για μια νέα σχετικά εταιρεία, να πείσει το αγοραστικό κοινό ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο, και συνήθως η «εύκολη» λύση είναι να προσφέρει μια αντίστοιχα κορυφαία πρόταση σε χαμηλότερο κόστος.

Στην περίπτωση της Realme, που πλέον έχει επίσημη παρουσία και στη χώρα μας, το κορυφαίο αυτό Smartphone είναι το X2 Pro. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά σχεδόν στο σύνολο τους το τοποθετούν στο άνω άκρο της High end κατηγορίας, με μια τιμή όμως που ελάχιστα διαφέρει από αυτή ενός καλού τηλεφώνου στην μεσαία κατηγορία.

Στο Review που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε το X2 Pro και θα … ανακαλύψουμε αν υπάρχει κάποιος τομέας στον οποίο η εταιρεία έχει κάνει κάποια παραχώρηση προκειμένου να πετύχει την ιδιαίτερα εντυπωσιακή τιμή των 599 ευρώ.

Σχεδιασμός.

Αυτό που είναι άμεσα αντιληπτό, είναι ότι η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση στην κατασκευή του X2 Pro. Σε μια εποχή που η Samsung διαθέτει στην αγορά Smartphones με πλαστικό, και τιμή ακόμα υψηλότερη, το τηλέφωνο της Realme είναι μια ευχάριστη αλλαγή.

Το πίσω μέρος του λοιπόν είναι κατασκευασμένο από Gorilla Glass, και μάλιστα στο μπλε χρώμα της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε εμφάνιση. Αντίστοιχα και το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, προκειμένου να είναι σημαντικά πιο στιβαρό αλλά και να δίνει την αίσθηση μιας πραγματικά πολυτελούς κατασκευής.

Στο πίσω αυτό μέρος υπάρχουν μόνο οι συνολικά τέσσερις κάμερες του X2 Pro, αφού ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του είναι ενσωματωμένος στην ιδιαίτερα εντυπωσιακή του οθόνη.

Η ταχύτητα του είναι σαφώς άνω του μέσου όρου, και αναγνωρίζει σχεδόν πάντα με την πρώτη προσπάθεια το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του X2 Pro. Μάλιστα η εταιρεία έχει επιλέξει να μην υπάρχει κάποιο «εφέ» κατά τη διάρκεια του ξεκλειδώματος, προκειμένου αυτό να ολοκληρώνεται ακόμα πιο γρήγορα. Για όποιον πάντως το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής από μια αρκετά μεγάλη γκάμα, στο μενού των ρυθμίσεων.

Η ίδια η οθόνη του X2 Pro τώρα, καταλαμβάνει ένα σημαντικά μεγάλο μέρος της μπροστινής επιφάνειας του. Το πλαίσιο γύρω από αυτή όμως, είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, ακόμα  και σε σύγκριση με σημαντικά οικονομικότερες συσκευές άλλων κατασκευαστών. Πρόκειται πάντως για την μοναδική «παραχώρηση» που έχει κάνει η εταιρεία στον τομέα του σχεδιασμού, και σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό.

Απλά σε άμεση σύγκριση με ακριβότερες προτάσεις άλλων εταιρειών, η διαφορά είναι εμφανής. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει και μια μικρή εγκοπή που περιλαμβάνει την μπροστινή κάμερα του Smartphone. Ο σχεδιασμός σε σχήμα σταγόνας την κάνει πιο «ευχάριστη» οπτικά, ενώ και το μέγεθος της είναι αρκετά μικρό ώστε να μην τραβάει την προσοχή.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, το X2 Pro διαθέτει υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά, κάτι που δυστυχώς έχει αρχίσει πλέον για τα καλά να εξαφανίζεται από πολλές άλλες συσκευές της ίδιας κατηγορίας. Tο X2 Pro προσφέρει και στερεοφωικό ήχο, και μάλιστα η ένταση του είναι ικανοποιητική, ενώ και η ποιότητα του είναι άνω του μετρίου επιτρέποντας την προβολή κάθε είδους βίντεο αλλά και μουσικής μέχρι ένα βαθμό.

Θα θέλαμε το X2 Pro να έχει πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, όμως πλέον η προστασία αυτή έχει σχεδόν εξαφανιστεί από κάθε Smartphone που κοστίζει λιγότερα από… 800 ευρώ στην Ελληνική αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights