Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

Huawei Mate Xs review: Βγαλμένο από το μέλλον

απο Kostas Gliatiotis

Πριν περίπου ένα χρόνο, η Huawei και η Samsung ξεκίνησαν μια ακόμα διαμάχη, με επίκεντρο την αγορά των Foldable Smartphones. Οι «περιστάσεις» παρότι ήταν διαφορετικές για την κάθε εταιρεία, έιχαν σαν αποτέλεσμα καμία από τις δύο να μην τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει για την διάθεση τους στην αγορά.

Στην περίπτωση της Samsung το πρόβλημα είχε να κάνει με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Galaxy Fold, με το Mate X της Huawei να πέφτει «θύμα» της διαμάχης της εταιρείας με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Samsung έφερε τελικά το Galaxy Fold στην αγορά με ουσιαστικά τις ίδιες επιδόσεις και χαρακτηριστικά που είχε αρχικά, με την Huawei από την πλευρά της να περιμένει μέχρι οι συνθήκες να είναι κατάλληλες ώστε να κυκλοφορήσει μια ακόμα καλύτερη συσκευή.

Το όνομα αυτής είναι Mate Xs, και δηλώνει σχετικά ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα σημαντικά αναβαθμισμένο Foldable Smartphone. Οι βελτιώσεις αφορούν και τον τομέα της κατασκευής αλλά και των επιδόσεων και των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Σχεδιασμός.

Το Mate Xs διαφέρει από τον ανταγωνισμό του με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Η Huawei Θεωρεί ότι η οθόνη πρέπει να διπλώνει προς τα έξω για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους.

Στο πρακτικό κομμάτι, με την οθόνη κλειστή, το Mate Xs συνεχίζει να έχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος κομμάτι της διαθέσιμο για τη χρήση του Smartphone, σε αντίθεση με το Galaxy Fold που πρέπει να έχει μια δεύτερη μικρότερη και κατώτερη εξωτερική οθόνη.

Όμως και το φυσικό μέγεθος της οθόνης του Mate Xs είναι μεγαλύτερο όταν είναι ανοιχτή, φτάνοντας τις 8 ίντσες. Μάλιστα, επειδή διπλώνει προς τα έξω και το μισό της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οθόνη για … Selfie φωτογραφίες, δεν υπάρχει και κανενός είδους εγκοπή για μπροστινή κάμερα.

Κλειστή, η οθόνη είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πάλι, και παρότι το Mate Xs είναι συνολικά ένα μεγάλο σε μέγεθος Smartphone, η οθόνη αυτή είναι ιδιαίτερα πρακτική και άνετη. Εδώ απαιτεί λίγη… συνήθεια το ότι από την μια της πλευρά είναι απλά διπλωμένη, ενώ από την άλλη υπάρχει κανονικά το πλαίσιο της υπόλοιπης συσκευής.

Αυτό που κάνει εντύπωση όμως, είναι πως το σύνολο του Mate Xs είναι «τοποθετημένο» σε ένα μικρό κομμάτι στην δεξιά πλευρά του. Το πίσω μέρος της οθόνης είναι αστεία λεπτό, παρόλα αυτά η εταιρεία έχει καταφέρει να χωρέσει μέσα σε αυτό τις δύο μπαταρίες του.

Μαζί με αυτές υπάρχει και ένα ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα ψύξης που μοιράζει την θερμοκρασία που παράγει ο επεξεργαστής του σε μια επιφάνεια σημαντικά μεγαλύτερη από ότι σε ένα συνηθισμένο Smartphone.

Μοναδικό ίσως αρνητικό, είναι ότι σε μια τόσο μεγαλη συνολικά επιφάνεια, η Huawei… κατάφερε να τοποθετήσει ένα μόνο ηχείο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Αλέξανδρος 26/04/2020 - 22:38

Καλό το xs αλλά το fold κατά την άποψη μου, καλύτερο.
Αυτό σε πτώσεις είναι πολύ ευάλωτο και η οθόνη εκτεθειμένη.
Σίγουρα μια πολύ καλή συσκευή, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να διπλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα εξω.
Καλή παρουσίαση πάντως!!!!!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights