Η Realme είναι μια εταιρεία που ενώ έχει ήδη αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στις χώρες που ξεκίνησε την παρουσία της σαν μια ακόμα εταιρεία του ομίλου της BBK, στον οποίο ανήκουν και η OnePlus αλλά και η OPPO, συνεχίζει να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρεία έχει όμως κατασκευάσει συσκευές που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές στο σύνολο τους, αλλά κυρίως για το κόστος τους, όπως το Realme X2 Pro που κυκλοφορεί πλέον επίσημα και στη χώρα μας. Η παρουσία της στην Ελληνική αγορά, πρόκειται να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με την σειρά ¨6¨ η οποία ξεκινά επίσημα τις πωλήσεις τις επόμενες ημέρες. Το Realme 6 είναι μια από τις πρώτες συσκευές αυτής που θα έρθουν στη χώρα μας, και η εταιρεία μας την παραχώρησε για την δοκιμή της.
Το Realme 6 είναι ένας έξυπνος συνδυασμός όλων όσων θεωρεί δεδομένα κανείς πλέον στη συγκεκριμένη κατηγορία, και προσπαθεί με μερικές ακόμα επιπλέον δυνατότητες να «απαντήσει» στον ιδιαίτερα σκληρό αλλά και ικανό ανταγωνισμό στην κατηγορία αυτή.
Σχεδιασμός.
Για τον εξωτερικό σχεδιασμό του Realme 6 θα μπορούσε να πει κανείς ότι η εταιρεία δεν προσπάθησε να πάρει κάποιο ιδιαίτερο… ρίσκο και αυτό είναι μια μάλλον σωστή επιλογή. Το Smartphone είναι σχεδιασμένο από τον γνωστό πλέον συνδυασμό γυαλιού στο μπροστά και πίσω μέρος του, και αλουμίνιο στο πλάισιο του.
Μια επιλογή που έχει κάνει η Realme στο πίσω αυτό μέρος, αφορά τις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές, μερικές εκ των οποίων είναι σαφώς πιο εντυπωσιακές και όμορφες από το συνηθισμένο.
Στο πρακτικό κομμάτι, η πίσω αυτή πλευρά φιλοξενεί πλέον μόνο τις τέσσερις συνολικά κάμερες, σε ένα λογικό σε μέγεθος πλάισιο στην αριστερή πάνω γωνία. Το πλαίσιο αυτό δεν προεξέχει και σημαντικά από την υπόλοιπη συσκευή, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο προκειμένου η συσκευή να «κάθεται» σωστά σε επίπεδες επιφάνειες.
Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία ότι προσφέρει στην συσκευάσια του Realme 6 και μια θήκη σιλικόνης η οποία είναι σωστά σχεδιασμένη ώστε να προεξέχει σε αυτό το σημείο όσο χρειάζεται ώστε οι ίδιες οι κάμερες να μην … ακουμπάνε στην επιφάνεια που τοποθετούμε τη συσκευή μας
Μια σημαντική αλλαγή που έχει κάνει η Realme είναι η τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στο δεξί πλαϊνό του Smartphone και συγκεκριμένα στο πλήκτρο ενεργοποίησης. Η διάταξη αυτή έχει γίνει αρκετά.. συχνή πλέον, και έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.
Για όσους χρησιμοποιούν το Smartphone τους με το δεξί τους χέρι, είναι αρκετά πιο εύκολο να το ξεκλειδώσουν με τον αντίχειρα τους, και πιο βολικό σε σύγκριση με τον αισθητήρα στο πίσω μέρος μιας συσκευής. Για όσους όμως χρησιμοποιούν τη συσκευή τους με το αριστερό χέρι, η κατάσταση είναι διαφορετική, αφού σε αυτό το σημείο μόνο ο δείκτης του αριστερού χεριού βολεύει. Το να πετύχει κανείς το σημείο του αποτυπώματος του που έχει «μάθει» η συσκευή είναι λιγότερο εύκολο.
Ο ίδιος ο αισθητήρας είναι εντυπωσιακά γρήγορος στην απόκριση του, και ιδιαίτερα αξιόπιστος, αφού σχεδόν πάντα ξεκλειδώνει το Realme 6 με την πρώτη προσπάθεια.
Η εταιρεία δυστυχώς δεν προσπάθησε να ξεπεράσει το συνηθισμένο για την κατηγορία στον τομέα του ήχου (όπως έχει κάνει με την οθόνη που θα δούμε στην συνέχεια) και το Realme 6 έχει ένα ηχείο μόνο στο κάτω μέρος του. Η ύπαρξη ενός ηχείου μόνο δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, η συνολική του απόδοση όμως θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερη.
Παρόλα αυτά, το Smartphone έχει υποδοχή ακουστικών, κάτι που δυστυχώς τείνει πλέον να εξαφανιστεί από τις ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού, με την Realme παρόλα αυτά να τη διατηρεί και σε κορυφαίες της προτάσεις μέχρι και σήμερα.
Το Realme 6 είναι λίγο πιο «παχύ» από το συνηθισμένο, μια διαφορά όμως που δεν είναι αισθητή σε καθημερινή χρήση, και με δεδομένη και την αρκετά μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό του, είναι μάλλον καλοδεχούμενη.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας