Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A31 Review: Υπερτιμημένο πλαστικό

Samsung Galaxy A31 Review: Υπερτιμημένο πλαστικό

απο Kostas Gliatiotis

Για πολλά χρόνια, η Samsung ακολουθεί μια συγκεκριμένη «λογική» στην ονομασία των συσκευών της. Αυτή με την … υψηλότερη ονομασία αριθμητικά είναι και η συνολικά καλύτερη, σε όλους τους τομείς. Όμως με το Galaxy A41 να αποτελεί ένα συνολικά μέτριο στην καλύτερη περίπτωση Smartphone, αυτό που δεν περίμενε κανείς από την εταιρεία ήταν το να κάνει συνολικά… καλύτερο το αμέσως «μικρότερο» Μοντέλο της σειράς, το Galaxy A31.

Μάλιστα, ακόμα και η τιμή πώλησης του είναι ελάχιστα υψηλότερη από αυτή του Α41, δημιουργώντας μια «σύγχιση» στο αγοραστικό κοινό που η εταιρεία είχε καταφέρει μέχρι τώρα να αποφύγει. Όμως επειδή το Galaxy A31 είναι θεωρητικά καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς από τον μεγαλύτερο… αδερφό του, δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια ακόμα πρόταση από την εταιρεία που δεν καταφέρνει να πλησιάσει στα επίπεδα του ανταγωνισμού του στα ίδια χρήματα. Στο Review που ακολουθεί θα αναλύσουμε τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό.

Σχεδιασμός.

Το Galaxy A31, είναι μια ακόμα συσκευή από την εταιρεία που μοιράζεται τον ίδιο εξωτερικό σχεδιασμό. Αυτό είναι εν μέρη λογικό και αναμενόμενο, από την στιγμή που δεν υπάρχει περιθώριο για σχεδιαστικές επιλογές προκειμένου το κόστος να διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα.

Όμως επειδή το κόστος αυτό λίγο πάνω από τα 300 ευρώ κάθε άλλο παρά χαμηλό είναι, το Galaxy A31 έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα με τις υπόλοιπες συσκευές της ίδιας σειράς. Το πλαστικό δεν είναι ένα υλικό που θα έπρεπε να υπάρχει στην συγκεκριμένη κατηγορία, και πόσο μάλλον σε ένα Smartphone από την μέχρι πριν λίγο καιρό μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου.

Galaxy A31

Μάλιστα από την στιγμή που και το πλαϊνό μέρος του Galaxy A31 είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, η αίσθηση που αφήνει στο χέρι του ιδιοκτήτη του είναι απλά μη ικανοποιητική. Το μοναδικό θετικό που μπορεί να βρει κανείς, είναι το σχετικά χαμηλότερο βάρος του Smartphone.

Προφανώς για μια ακόμα φορά, η AMOLED οθόνη του Galaxy A31 είναι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία προσπαθεί να το διαχωρίσει από τον ανταγωνισμό του. Αρχικά δεν το καταφέρνει, από την στιγμη που τα Mi Note 10 Lite και Mi 10 Lite έχουν καλύτερη συνολικά οθόνη, και στα ίδια χρήματα προσφέρουν σημαντικά καλύτερα χαρακτηριστικά.

Galaxy A31

 

Το πλαίσιο γύρω από αυτή την οθόνη παρόλα αυτά, είναι όσο πιο μικρό μπορεί να είναι σε αυτή την κατηγορία, με αποτέλεσμα και οι συνολικές διαστάσεις του Galaxy A31 να διατηρούνται σε λογικά επίπεδα. Για μια ακόμα φορά, η Samsung προσπαθεί να διαχωρίσει την συσκευή της εμπορικά, με την τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στην ίδια την οθόνη, αφού τεχνικά έχει αυτή την δυνατότητα.

Galaxy A31

Για μια ακόμα φορά όμως, ο αισθητήρας αυτός εκτός από το να προσπαθεί να εντυπωσιάσει, δεν καταφέρνει να είναι εύχρηστος και γρήγορος. Το Galaxy A31 καιθυστερεί σημαντικά να ξεκλειδώσει, ακόμα και σε σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού που έχουν αντίστοιχο αισθητήρα στην δική τους οθόνη. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι η χαμηλή του αξιοπιστία, αφού είναι πολύ συχνό φαινόμενο να χρειάζεται δεύτερη… προσπάθεια για να αναγνωρίσει σωστά το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του.

Από την στιγμή που ο αισθητήρας αυτός είναι ενσωματωμένος στην οθόνη, το Galaxy A31 έχει μόνο τις τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος του. Η επιφάνει αυτή είναι όπως ήδη αναφέραμε κατασκευασμένη από πλαστικό. Για μια ακόμα φορά, η εταιρεία ονομάζει αυτό το υλικό… Glastic, προσπαθώντας αποτυχημένα να αφήσει να εννοηθεί ότι μοιάζει με μια γυάλινη επιφάνεια. Παρότι η εμφάνιση και ειδικά η αντανάκλαση του φωτισμού κάτω από την επιφάνει αυτή, θυμίζει μια γυάλινη επιφάνεια, η αίσθηση στην αφή είναι χωρίς καμία αμφιβολία αυτή ενός πλαστικού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights