Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

Samsung Galaxy Note 20 Ultra Review: Τέλος εποχής

απο Kostas Gliatiotis

Επί σχεδόν μια… δεκαετία, η Samsung ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα εμπορική πολιτική, που την θέλει να παρουσιάζει δύο κορυφαίες «σειρές» συσκευών κάθε χρόνο. Η πρώτη από αυτές είναι φυσικά το εκάστοτε Galaxy S, και μερικούς μήνες αργότερα το αντίστοιχα νεότερο μέλος της σειράς Galaxy Note, έρχεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η εταιρεία φαίνεται να έχει «χάσει» την τεχνολογική υπεροχή που απολάμβανε όσο ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο ισχυρός, και κάθε νέο μέλος ειδικά της σειράς Galaxy note, τείνει να γίνει απλά ένα Galaxy S με … πενάκι. Το Galaxy note 20 Ultra, που αποτελεί το αντικείμενο του συγκεκριμένου μας Review, είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη αυτής της διαφορετικής πολιτικής, και μάλιστα έχει ένα δύσκολο «έργο» αφού καλείται ταυτόχρονα να καλύψει έναν ακόμα ρόλο. Με το Galaxy S20 ultra να φτάνει στην αγορά με σημαντικά περισσότερα προβλήματα από όσα θα «έπρεπε» και σαφώς χωρίς να προσφέρει αυτά που είχε υποσχεθεί η Samsung, ειδικά στον τομέα της φωτογραφίας, το νεότερο Galaxy note πρέπει να αποδείξει ότι αυτό ήταν ένα… μεμονώμενο γεγονός που δεν θα επαναληφθεί.

Μια πρώτη «ανάγνωση» όμως του τι ακριβώς προσφέρει το Galaxy Note 20 Ultra, δείχνει ότι έρχεται με πολλά από τα προβλήματα του S20 Ultra, ενώ για μερικά από αυτά, η λύση που φαίνεται να βρήκε η Samsung δεν είναι απαραίτητα … ικανοποιητική. Στο συγκεκριμένο Review θα δούμε ποια ακριβώς είναι αυτά, και αν τελικά για μια ακόμα χρονιά, το Galaxy Note 20 Ultra προσπαθεί απλά να προσφέρει το S-pen (και τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει) σαν το μοναδικό χαρακτηριστικό που το διαχωρίζει από το κορυφαίο Smartphone της σειράς Galaxy S.

Σχεδιασμός.

Η Samsung έχει εδώ και χρόνια πλέον μια πολιτική που την θέλει να διαχωρίζει κάθε νέο Galaxy Note σε εξωτερική εμφάνιση, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, προκειμένου να παραμένει ένα Smartphone που θα «αναγνωρίζεται» οπτικά σαν δική της δημιουργία.

Η πιο εύκολη λύση, που συνεχίζει να ακολουθεί και στο Galaxy Note 20 Ultra είναι να κάνει τις γωνίες της συσκευής πιο «έντονες», χωρίς την καμπύλη που κατά κανόνα έχουν οι συσκευές της σειράς Galaxy S. Η επιλογή αυτή είναι προφανώς πολύ συγκεκριμένη, και ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός μπορεί να θεωρηθεί βελτίωση.

Είναι γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο πιο «τετράγωνος» σχεδιασμός κάνει το Galaxy Note 20 Ultra να δείχνει πιο… σοβαρό στο μέτρο του δυνατού. Με εξαίρεση αυτή τη διαφορά, θα ήταν δύσκολο να βρει κανείς κάτι άλλο που να κάνει το νέο Smartphone της εταιρείας να ξεχωρίζει, αν αυτή δεν είχε επιλέξει να αλλάξει και το … σχέδιο που έχει το μεγάλο σε μέγεθος πλαίσιο που φιλοξενεί τις τρεις διαφορετικές κάμερες.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο πλαίσιο όμως, είναι το εντυπωσιακά μεγάλο μέγεθος του, που το κάνει να προεξέχει σημαντικά και ενοχλητικά από την υπόλοιπη συσκευή. Μάλιστα, παρότι προφανώς η Samsung προσπάθησε να μειώσει σημαντικά το συνολικό πάχος στο υπολοιπο Galaxy Note 20 Ultra, αυτό που κατάφερε είναι η αντίθεση στο σημείο αυτό να είναι ακόμα πιο έντονη.

Η υπόλοιπη κατασκευή του Galaxy Note 20 Ultra δεν έχει κάτι που να την κάνει να ξεχωρίζει, αφού το Smartphone είναι ο συνηθισμένος πλέον συνδυασμός γυαλιού στο πίσω μέρος και φυσικά πάνω από την οθόνη, και ενός μεταλλικού πλαισίου στο πλαϊνό του μέρος. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πάντως, ότι το πλαίσιο αυτό είναι κατασκευασμένο από ατσάλι πλέον, κάτι που αποτελεί «πρωτιά» για ένα Smartphone της Samsung, και είναι απορίας άξιο το γιατί η εταιρεία δεν το τονίζει αυτό περισσότερο.

Η μπροστινή πλευρά του Galaxy Note 20 Ultra, καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη των 6.9 ιντσών. Με  τα χαρακτηριστικά και την απόδοση της θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο κομμάτι του Review μας, αυτό που πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία, είναι το πόσο μικρό είναι το πλαίσιο γύρω από αυτή.

Πριν ένα χρόνο το Galaxy note 10 plus έδειχνε να έχει φτάσει κοντά στο όριο του πόσο μικρό μπορεί να γίνει το πλαίσιο αυτό, και είναι σίγουρα αξιοθάυμαστο το ότι η εταιρεία κατάφερε να το περιορίσει ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα στο αστεία μικρό  αυτο πλαίσιο στο κομμάτι πάνω από την οθόνη, το Galaxy Note 20 Ultra καταφέρνει να κρύψει και μια πολύ μικρή «γρίλια» που φιλοξενεί το ακουστικό του. Εδώ αυτό που κάνει περισσότερο εντύπωση είναι ότι το ακουστικό αυτό λειτουργεί και σαν δεύτερο στερεοφωνικό ηχείο, όπως και σε πολλά άλλα Smartphones. Παρότι η ένταση του είναι σίγουρα ικανοποιητική, δεν καταφέρνει να φτάσει στο επίπεδο άλλων Smartphones που είναι πιο σωστά «σχεδιασμένα» για στερεοφωνικό ήχο όπως το εντυπωσιακό σε αυτόν τον τομέα, Mi 10 Pro της Xiaomi.

Τυπικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Galaxy Note 20 Ultra έρχεται με πιστοποίηση IP68 που το κάνει ανθεκτικό στο νερό και την σκόνη, μια δυνατότητα που ευτυχώς η εταιρεία δεν έχει ακόμα αφαιρέσει από τις κορυφαίες συσκευές της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights