Στο συγκεκριμένο Samsung Galaxy A52s vs Realme GT Master edition βίντεο, συγκρίνουμε δύο από τα καλύτερα Smartphones στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Η βασική τους κάμερα έχει την ίδια ονομαστική ανάλυση στα 64mp, αυτή όμως του Galaxy A52s έχει OIS κάτι που της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην πράξη. Στο εσωτερικό τους βρίσκεται ο ίδιος Snapdragon 778G επεξεργαστής της Qualcomm, με εντυπωσιακά καλές επιδόσεις για την κατηγορία που ανήκουν. Έχουν μάλιστα και τα δύο μια Super AMOLED οθόνη, με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz. Αυτή του Realme GT Master edition, είναι τυπικά μικρότερη στις 6.43 ίντσες αντί για 6.5 ίντσες στο Galaxy A52s.
Η “καλύτερη” έκδοση του Realme GT Master edition, με 256 GB αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM, κοστίζει αυτή τη στιγμή 419 ευρώ επίσημα στη χώρα μας, όμως μετά την περίοδο προσφοράς θα διαμορφωθεί στα 469 ευρώ. Το Galaxy A52s τώρα, κοστίζει επίσημα 479 ευρώ για την δική του βασική έκδοση με 128GB αποθηκευτικού χώρου, που έχει όμως 6GB RAM. Για την δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό, το τηλέφωνο της Realme δεν ξεχωρίζει , με την ανάλυση του αισθητήρα της να είναι στα 8mp, ενώ αυτό της Samsung προσφέρει μια σημαντικά καλύτερη κάμερα αυτού του είδους στα 12mp.
Αντίστοιχα υπάρχει και μια διαφορά στην μπαταρία στο εσωτερικό τους, με αυτή του Galaxy A52s να έχει χωρητικότητα 4.500mAh και αυτή του GT Master Edition να είναι ελάχιστα μικρότερη στα 4.300mAh. Όμως το Smartphone της Realme φορτίζει “αστεία” πιο γρήγορα στα 65W σε αντίθεση με την οριακά ταχεία φόρτιση στα 25W αυτού της Samsung.
Τα δύο Smartphones “τρέχουν” το Android 11 λειτουργικό σύστημα της Google, και η κάθε μια το δικό της γραφικό περιβάλλον. Το Realme UI V2.0 ξεχωρίζει για την απλότητα στην εμφάνιση και τις εντυπωσιακά πολλές επιλογές παραμετροποίησης, ενώ το OneUI 3.1 είναι η νεότερη και πιο σωστά σχεδιασμένη έκδοση αυτού της Samsung. Τέλος, το Galaxy A52s έχει το σημαντικό πλεονέκτημα της αντοχής στο νερό και τη σκόνη με πιστοποίηση IP68.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας