Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η βασική κάμερα του Nokia 6 διαθέτει αισθητήρα 16 MP με διάφραγμα φακού f/2.0, ενώ να σημειώσουμε ότι τα οπτικά μέρη τα παρέχει η εταιρεία Carl Zeiss με την οποία η φινλανδική εταιρεία έχει μακρόχρονη συνεργασία.

Παράλληλα, το «πακέτο» συμπληρώνεται με λειτουργίες όπως αναγνώριση προσώπου, πανόραμα και HDR και, επίσης, δεν θέλουμε να παραλείψουμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής που ανήκει στην κατηγορία των 8 MP με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και καταγραφής βίντεο 1080p. Το διάφραγμα παραμένει στο f/2.0 που παρότι συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία, δεν βοηθάει ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ειδικά σε συνδυασμό με την απουσία του OIS που οριακά δικαιολογείται σε αυτά τα χρήματα πλέον.

Εστιάζοντας στην βασική κάμερα, θεωρούμε ότι με ευνοϊκές συνθήκες (ηλιακό φως) είναι πιθανότατα μια από τις  καλύτερες που έχουμε δει σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ειδικά με χρήση HDR, τα χρώματα είναι αρκετά κορεσμένα (όχι σε υπερβολικό βαθμό) η φωτομέτρηση και η απόδοση  των λεπτομερειών κινείται σε πολύ καλά επίπεδα και, γενικά, ο χρήστης μπορεί να βγάλει φωτογραφίες άνω του μέσου όρου.

Εκεί που αρχίζει να φαίνεται ότι, εν τέλει, το Nokia 6 είναι ένα mid-range smartphone είναι όταν επικρατεί συννεφιά ή, προφανώς, κατά την διάρκεια της νύχτας καθώς υπάρχει μια σχετική «θαμπάδα» και η απόδοση των λεπτομερειών κινείται σε μέτρια επίπεδα. Επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι όμως, είναι γεγονός ότι στην μεσαία κατηγορία και ειδικά στα 300 ευρώ, είναι αρκετά δύσκολο έτσι και αλλιώς να βρει κανείς συσκευή που να… εντυπωσιάζει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Θέλουμε επίσης να προσθέσουμε ότι η δυνατότητα καταγραφής video μπορεί να φτάσει το 4k, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κανενός είδους σταθεροποίηση ακόμα και σε 1080p.

Σε καλές συνθήκες φωτισμού τα Video είναι αρκετά εντυπωσιακά για την κατηγορία τιμής που ανήκει το Nokia 6 2018, με πολύ ομαλή κίνηση, έντονα και αρκετά κορεσμένα χρώματα αλλά και πολύ καλή καταγραφή ήχου.

Τέλος, σε αντίθεση με το UI της συσκευής που βασίζεται στην stock έκδοση του Android, η εφαρμογή της κάμερας έχει δημιουργηθεί από τον κατασκευαστή και κρίνεται ως αρκετά εύχρηστη και απλή για τα δεδομένα  του μέσου χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights