Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

Nokia 6.1 Review : Το καλό που βελτιώνεται

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Όπως ήδη αναφέραμε, στην περίπτωση του Nokia 6 η φινλανδική εταιρεία έμεινε μακριά από την «μόδα» των οθονών 18:9 και επέλεξε να… κινηθεί παραδοσιακά με μία LCD οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών και aspect ratio 16:9. Η ανάλυσή της φτάνει τα 1080 x 1920 pixels, γεγονός που αντιστοιχεί σε περίπου 403 εικονοστοιχεία ανά ίντσα, επίδοση ικανοποιητική για συσκευή μεσαίας κατηγορίας.

Στα πλαίσια αυτά, τα χρώματα αποδίδονται με αρκετή «ζωντάνια» χωρίς  αλλοιώσεις ανάλογα με την γωνία θέασης και χωρίς να κουράζουν το μάτι και, προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τα γραφικά.

Η ύπαρξη αισθητήρα φωτισμού επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας και της αντίθεσης ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Ωστόσο, θέλουμε στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι θα θέλαμε κάπως… καλύτερες επιδόσεις σε καθεστώς έντονης ηλιοφάνειας, καθώς το γυαλί μπροστά από την οθόνη έχει την τάση να «καθρεφτίζει».

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ενότητα, το Nokia 6 διαθέτει «Always On» σύστημα ειδοποιήσεων, το οποίο σημαίνει ότι χρησιμοποιεί την οθόνη για να δείξει εισερχόμενα συμβάντα, όπως αναπάντητες, SMS, ειδοποιήσεις από εφαρμογές κτλ. Όσοι είχαν κάποιο Lumia στην κατοχή τους, ξέρουν ότι στην εποχή των Windows Phone η Nokia ονόμαζε την εν λόγω λειτουργία «Glance» και σίγουρα είναι κάτι καλοδεχούμενο.

Λόγω της LCD τεχνολογίας της οθόνης, δεν είναι δυνατή η μόνιμη ενεργοποίηση του Always On χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Το Nokia 6 2018 παρόλα αυτά, “αντιλαμβάνεται” πότε ο χρήστης το παίρνει στα χέρια του, και ανάβει προσωρινά την οθόνη ώστε να του δείξει αν έχει κάποια νέα ειδοποίηση.

Κλείνοντας, στις Ρυθμίσεις θα βρούμε ορισμένες… πολύ βασικές επιλογές όπως το μέγεθος της γραμματοσειράς, της προβολής περιεχομένου κτλ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights