Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πλέον δεδομένο ότι η αγορά των Tablets συρρικνώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους απλά δεν έχουν λόγο να αγοράσουν ένα νεότερο όσο αυτό που έχουν στην κατοχή τους συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η τάση αυτή όμως έχει και θετικές “επιπτώσεις” αφού πολλά από τα νεότερα Tablets σχεδιάζονται περισσότερο με γνώμονα την πρακτικότητα και την καθημερινή χρήση και λιγότερο τον “εντυπωσιασμό” με πιθανόν περιττά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η Huawei γνωρίζει πολύ καλά τις καθημερινές αυτές απαιτήσεις που έχει ο μέσος χρήστης ενός Tablet καθως και το ότι δεν είναι διατεθειμένος να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό για την αγορά του. Σε αυτή ακριβώς τη κατηγορία, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα το MediaPad M5 Lite. Η ονομασία του κάνει μέσα ξεκάθαρο ότι απευθύνεται στη μεσαία κατηγορία, στην οποία πρακτικά υπάρχει και η μεγαλύτερη πλέον ζήτηση για Tablets .

Σχεδιασμος

Το MediaPad M5 Lite μοιράζεται όπως είναι λογικό, την ίδια σχεδιαστική “γραμμη” με τον μεγαλύτερο αδερφό του, το MediaPad M5. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, αφού σε αυτή περιλαμβάνεται εκτός των άλλων η πολύ όμορφη εμφάνιση αλλά και η χρήση ποιοτικών υλικών όπως το αλουμίνιο στο πίσω μέρος του Tablet.

Οι μικρές σχεδιαστικές αλλαγές περιορίζονται στην λίγο μεγαλύτερη πλαστική επιφάνεια στο πάνω μέρος όπου και βρίσκονται οι απαραίτητες κεραίες για WiFi και 4G, και οι λίγο μικρότερες “γριλιες” στο πλαϊνό μέρος, με την κάθε μία να φιλοξενεί ένα από τα τέσσερα ηχεία του Tablet.

Η Huawei μάλιστα δίνει ιδιαίτερη σημασία στα τέσσερα συγκεκριμένα ηχεία, που και εδώ είναι ρυθμισμένα ηχητικά από την Harman / kardon. Στην πράξη, και το ότι απλά είναι… τέσσερα, πόσο μάλλον με την πολύ καλή απόδοση που έχουν, είναι κάτι σίγουρα ασυνήθιστο στη κατηγορία τιμής του MediaPad M5 lite.

Η μπροστινή επιφάνεια καλύπτεται και εδώ σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη των 10 ιντσών, ενώ κάτω από αυτή βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων. Όπως και σε όλες τις συσκευές της Huawei, έτσι και εδώ, πρόκειται ουσιαστικά για μια μικρή γυάλινη επιφάνεια που εκτός από την αναγνώριση του αποτυπώματος χρησιμοποιείται και για την πλοήγηση στο ίδιο το tablet.

Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι μέσα στα λογικά πλαίσια για ένα tablet, όπου η “ταση” για όσο το δυνατόν μικρότερα bezels δεν έχει ακόμα γίνει τόσο … έντονη. Παρόλα αυτά, οι συνολικές διαστάσεις παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα, για ένα Tablet με οθόνη 10.1 ιντσών, με το MediaPad M5 lite να είναι εύχρηστο και εύκολο στη μεταφορά του.

Στο πίσω μέρος του MediaPad M5 lite βρίσκεται μόνο η βασική του κάμερα στην δεξιά πάνω γωνια. Το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο όμως έχει μια πιο “ματ” υφή που εκτός από πολυτέλεια προσθέτει και άνεση, αφού βοηθά τον χρήστη να κρατάει το tablet χωρίς αυτό να γλιστράει.

Συνολικά η ποιότητα συναρμολόγησης αλλά και η εμφάνιση του MediaPad M5 lite είναι στα ίδια επίπεδα με τον μεγαλύτερο αδερφό του. Με αυτόν τον τρόπο η Huawei δείχνει ότι προφανώς δεν χρειάζεται να γίνουν “περικοπες” στην κατασκευή του προκειμένου να είναι οικονομικότερο.

M Pen Lite

To MediaPad M5 Lite έρχεται με μια γραφίδα στη συσκευασία, που έχει την δική της ονομασία «M Pen Lite» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην οθόνη του. Σε άμεση σύγκριση με το αμέσως καλύτερο M Pen  της εταιρείας, η «Lite» έκδοση του υποστηρίζει … 2048 επίπεδα πίεσης αντί για 4096, αν και είναι δεδομένο ότι σε καθημερινή χρήση έχει ελάχιστη σημασία αυτή η διαφορά.

Το ίδιο το M Pen Lite τώρα, είναι σωστά σχεδιασμένο σαν ένα κανονικό στυλό, και μάλιστα έχει και το αντίστοιχο βάρος που του επιτρέπει να είναι σωστά «ζυγισμένο» ώστε να μπορεί να γράψει κανείς με αυτό στην οθόνη του MediaPad M5 Lite. Για την λειτουργία του χρειάζεται μόνο μια απλή μπαταρία AAA που περιλαμβάνεται και αυτή στη συσκευασία. Υποδοχή για την τοποθέτηση του M Pen στο Tablet δεν υπάρχει, αφού είναι πρακτικά πιο … χοντρό από αυτό, και περισσότερο είναι χρήσιμο σε εσωτερικούς χώρους για σύνταξη κειμένου αλλά και την γενικότερη χρήση της οθόνης αφής μέσω αυτού.

Η Huawei προσφέρει δύο προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για την χρήση του, η μια από τις οποίες είναι ένα πολύ χρήσιμο σημειωματάριο.  Εκτός των αναμενόμενων επιλογών για την αλλαγή του χρώματος κειμένου (χειρόγραφου πάντα) και διαμόρφωσης σε ξεχωριστές σελίδες, υπάρχει και μια πολύ χρήσιμη αυτόματη αναγνώριση εγγραφής που τουλάχιστον στα Αγγλικά αναγνωρίζει πολύ καλά το κείμενο ώστε να το μετατρέψει σε ένα αρχείο Word για παράδειγμα.

Η λεπτή μύτη στην άκρη του M Pen Lite θυμίζει και σε εμφάνιση ένα κανονικό στυλό, αλλά βοηθάει και στην αύξηση της λεπτομέρειας στην πίεση του στην οθόνη του Tablet. Φυσικά είναι κατασκευασμένη από μαλακό πλαστικό, ώστε να λειτουργεί χωρις να αφήνει σημάδια στην οθόνη του MediaPad M5 Lite.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights