Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

Huawei MediaPad M5 Lite Review : Το καθημερινό Tablet

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Έστω και τυπικά, στο πίσω μέρος του tablet υπάρχει μια κάμερα των 8 Mpixels σχεδιασμένη να εξυπηρετεί στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.

Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι αποδεκτή για την χαμηλότερη ανάλυση της, ενώ ουσιαστικά είναι χρήσιμη περισσότερο σε συνθήκες κανονικού και καλού φωτισμού. Περισσότερο σημασία έχει ίσως η μπροστινή κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για video κλήσεις και κάθε είδους επικοινωνία μέσω instant messaging εφαρμογών.

Λειτουργικό σύστημα.

Το MediaPad M5 lite έρχεται στην αγορά με το android 8.0 Oreo της Google και το EMUI της Huawei επίσης στην έκδοση 8.0

Η εταιρεία θεωρεί σωστά ότι η προβολή των εφαρμογών σε διαδοχικές οθόνες αναμονής είναι πιο βολική ειδικά σε ένα tablet, ενώ υπάρχουν και πολλές ακόμα χρήσιμες προσθήκες σε σύγκριση με το stock Android.

Ειδικά σε ένα tablet , η δυνατότητα προβολής ταινιών σε διαφορετικά αρχεία και με διαφορετικά codecs είναι κάτι απαραίτητο προκειμένου ο χρήστης να μην “ψαχνει” για ξεχωριστό video player. Αυτός της Huawei αναλαμβάνει επιτυχώς να αναγνωρίσει κάθε είδους αρχείο βίντεο ενώ έχει και αρκετά καλή υποστήριξη για ελληνικούς υπότιτλους.

 

Αντίστοιχα και εφαρμογές όπως αυτή της μουσικής, αλλά και της συλλογής φωτογραφιών έρχονται με πολύ πιο όμορφο γραφικό περιβάλλον που ταιριάζει στον πολυτελή χαρακτήρα του Tablet.

Ταυτόχρονα όμως έχουν και επιπλέον δυνατότητες ενώ όπως πάντα, σημαντικό είναι το ότι δεν επιμενουν στη χρήση των cloud υπηρεσιών της Google όπως κάνουν οι εφαρμογές της Αμερικανικής εταιρείας στο Stock Android .

Από το MediaPad M5 lite απουσιάζει το ξεχωριστό γραφικό περιβάλλον του μεγαλύτερου αδελφού του, που θυμίζει περισσότερο την επιφάνεια εργασίας ενός υπολογιστή. Ο πιο “light” χαρακτήρας του πιθανότατα δικαιολογεί την απουσία αυτή, ενώ πρακτικά δεν είναι απαραίτητο στην καθημερινή απλή χρήση.

Το EMUI έχει πλέον μια άριστη δομή για κάθε είδους εφαρμογή και ενσωματωμένη λειτουργία, ενώ σε σύγκριση με το παρελθόν προσφέρει πλέον και μια πιο όμορφη και προσεγμένη εμφάνιση. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ειδικά η έκδοση 8.0 είναι ιδανική και εύκολη στην εξοικείωση ακόμα και για όσους χρήστες προέρχονται από συσκευές άλλης εταιρείας.

Μάλιστα η Huawei έχει σχεδιάσει το δικό της εργαλείο για την μεταφορά δεδομένων από άλλες συσκευές. Σε αυτές περιλαμβάνονται όλες οι Android προτάσεις αλλά και οι συσκευές της Apple για όσους δεν θέλουν να δαπανούν συνεχώς μεγάλα ποσά για ένα tablet…

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights