Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20 Lite Review : Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή
Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite Review : Η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι ακριβή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Το ίδιο το μέγεθος των 6.3 ιντσών της οθόνης του Mate 20 Lite είναι από μόνο του αρκετό για να το κάνει μια χρήσιμη και ενδιαφέρουσα συσκευή για όσους θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με την άνεση που προσφέρει μια τόσο μεγάλη οθόνη. Όμως η Huawei προφανώς και δεν έχει αρκεστεί σε αυτό, και έχει φροντίσει ώστε και πρακτικά η απόδοση της να είναι η καλύτερη δυνατή.

Το LCD Panel που έχει επιλέξει για το Mate 20 Lite είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, ακόμα και σε άμεση σύγκριση με σημαντικά ακριβότερα Smartphones. Η επιλογή του αντί μιας AMOLED οθόνης είναι προφανώς λογική σε αυτή τη κατηγορία, όπως και η απόλυτα ικανοποιητική ανάλυση των 2340 x 1080 pixels. Η αυξημένη κάθετη ανάλυση υπάρχει για να καλύπτει και τον χώρο γύρω από το Notch, που όπως σε όλες τις συσκευές της εταιρείας, χρησιμοποιείται κατά κανόνα για την παρουσίαση πληροφοριών όπως η μπαταρία, η λήψη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας κλπ.

Μάλιστα και εδώ υπάρχει η δυνατότητα «απενεργοποίησης» του, με το Mate 20 Lite να… κατεβάζει την διαθέσιμη για τον χρήση οθόνη ακριβως κάτω από αυτό, και να εμφανίζει τις πληροφορίες του σε μαύρο χρώμα ώστε να ταιριάζει με το ίδιο το Notch.

Χρωματικά τώρα, η οθόνη είναι πολύ κοντά στο καλύτερο που μπορεί να πετύχει ένα LCD Panel. Η Huawei έχει επιλέξει και εδώ ένα σχετικά «ουδέτερο» χρωματικό προφίλ που παρουσιάζει έντονα χρώματα μεν, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό που να τα κάνει να δείχνουν πιο… ψεύτικά.

Για όσους παρόλα αυτά θέλουν μια λιγότερο έντονη συνολική χρωματική παλέτα, οι ρυθμίσεις της οθόνης περιλαμβάνουν ένα πιο «Normal» χρωματικό προφίλ, αλλά και την δυνατότητα επιλογής της θερμοκρασίας του χρώματος. Μαζί με αυτές υπάρχουν παραδοσιακά και οι επιλογές προσαρμογής του συνολικού μεγέθους προβολής περιεχομένου, αλλά και της εμφάνισης του κειμένου πιο συγκεκριμένα.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι πρακτικά αποδεκτές σε κάθε λογική γωνία από την οποία είναι επίσης δυνατή η χρήση του Mate 20 Lite. Η ένταση του φωτισμού αλλοιώνει την εικόνα ελάχιστα υπό μεγάλη γωνία, και η μέγιστη ένταση του είναι ταυτόχρονα αρκετή για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα ακόμα και σε αυτή τη μέγιστη ένταση, η χρωματική απόδοση της οθόνης δεν μειώνεται πρακτικά καθόλου, μια ακόμα ένδειξη της πολύ καλής ποιότητας του συγκεκριμένου LCD Panel.

Συνολικά η οθόνη του Mate 20 Lite μαζί με τον εξωτερικό σχεδιασμό του, είναι τα δύο στοιχεία που είναι άμεσα εμφανή στον χρήστη του ώστε να του «δείξουν» ότι η συσκευή είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο Smartphone της μεσαίας κατηγορίας. Το μεγάλο φυσικό μέγεθος της την κάνει επίσης ιδανική για την προβολή ταινιών και φωτογραφιών, κάτι στο οποίο συμβάλει φυσικά και η καλή χρωματική απόδοση της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights