Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Όπως ήδη αναφέραμε, η Sony συνεχίζει να θεωρεί ότι μια μόνο κάμερα είναι αρκετή για ένα κορυφαίο Smartphone, και αυτός είναι ένας από τους τομείς που η εταιρεία δεν έχει απαραίτητα άδικο. Σε πολλές περιπτώσεις η δεύτερη κάμερα που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του Xperia XZ3 προσφέρουν, είναι με 2Χ οπτικό ζουμ, που όμως λειτουργεί ικανοποιητικά μόνο σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού.

Επιστρέφοντας στην κάμερα του ίδιου του Xperia XZ3, η Sony επιμένει επίσης στην χρήση του MotionEye αισθητήρα που έχει η ίδια δημιουργήσει, με την συνηθισμένη πλέον ανάλυση των 19 Mpixels. Το διάφραγμα του φακού (δυστυχώς) συνεχίζει να είναι σχετικά περιορισμένο στο f/2.0 ενώ ευχόμαστε η επόμενη αλλαγή που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία να είναι η προσθήκη του OIS σε κάποια επόμενη συσκευή της.

hdr

Για χρόνια ήταν σχεδόν δεδομένο ότι οι κάμερες των Smartphones της εταιρείας δεν ήταν ο λόγος που οι φωτογραφίες που αυτά τελικά έβγαζαν ήταν σαφώς κατώτερες από αυτές του ανταγωνισμού τους. Με την παρουσίαση του αμέσως προηγούμενου XZ2, η εταιρεία άλλαξε σημαντικά τον αλγόριθμο επεξεργασίας των δεδομένων από αυτή την MotionEye κάμερα, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να έχουν δραματική βελτίωση στη συνολική ποιότητα τους.

Η ποιότητα αυτή έχει «μεταφερθεί» και στο Xperia XZ3, με το Smartphone Να μπορεί να βγάλει εντυπωσιακά καλές φωτογραφίες, πάντα σε συνθήκες κανονικού φωτισμού ημέρας. Το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά υψηλό, οι φωτογραφίες είναι πάντα ζωντανές και «ευχάριστες» στο μάτι, ακόμα και όταν η ζωντάνια αυτή έχει επιλεχθεί σε βάρος της χρωματικής ακρίβειας.

Αυτό το τελευταίο οφείλεται σε ένα βαθμό στο ότι η εταιρεία έχει και αυτή μπει στο παιχνίδι της «τεχνητής νοημοσύνης», και το Superior Auto Mode έχει πλέον χαρακτηριστικά έξυπνης αναγνώρισης του σκηνικού των φωτογραφιών. Οι παρεμβάσεις της συγκεκριμένης λειτουργίας πάντως είναι μάλλον ανεπαίσθητες και κατά κύριο λόγο το Xperia XZ3 μπορεί να αναγνωρίζει την γρήγορη κίνηση, τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις που κάνουν απαραίτητη την λειτουργία του HDR και κάποιες ακόμα χρήσιμες ρυθμίσεις που γίνονται αυτόματα.

Σε φωτογράφιση χαμηλού φωτισμού τώρα, το Xperia XZ3 δυστυχώς περιορίζεται σημαντικά από την απουσία του OIS αλλά και το f/2.0 διάφραγμα του φακού της κάμερας των 19 Mpixels. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον περιορισμό στον φωτισμό, και με δεδομένο ότι η απουσία του OIS δεν επιτρέπει την αύξηση του χρόνου στο Shutter Speed, η κάμερα του Xperia XZ3 επιλέγει κατά κανόνα υψηλότερες τιμές ISO από το συνηθισμένο.

Η καλή ποιότητα της κάμερας και η αυξημένη ανάλυση της, περιορίζουν σημαντικά τα επίπεδα ψηφιακού θορύβου από αυτό το αυξημένο ISO, δεν μπορούν όμως να τα εξαφανίσουν πλήρως. Η επεξεργασία που κάνει στην συνέχεια το Hardware του Xperia XZ3 για να τα μειώσει ακόμα περισσότερο, αφαιρούν και μεγάλο μέρος από την συνολική ποιότητα της φωτογραφίας.

Παρότι ακόμα και εδώ η βελτίωση είναι δραματική σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της Sony, ακόμα και με αυτές που έχουν την ίδια MotionEye κάμερα όπως τα Xperia XZ1 και XZ Premium, είναι δεδομένο ότι πλέον είναι απαραίτητη και η προσθήκη του OIS στην κάμερα του επόμενου Smartphone της εταιρείας.

Η εγγραφή βίντεο αποτελεί παραδοσιακά ένα δυνατό σημείο στις κάμερες των συσκευών της εταιρείας, ειδικά από την στιγμή που προστέθηκε η δυνατότητα λήψης HDR Video. Χάρη σε αυτή, το Xperia XZ3 είναι ένα από τα ελάχιστα Smartphones της αγοράς με αυτή τη δυνατότητα, και όταν είναι ενεργή, κάθε αρχείο βίντεο έχει σημαντικά αυξημένο χρωματικό εύρος με λεπτομέρεια και φωτισμό ακόμα και σε δύσκολα σημεία.

Παρόλα αυτά, για την αναπαραγωγή των αρχείων χρειάζεται μια επίσης HDR Οθόνη, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε άλλη συσκευή σχεδόν, τα βίντεο εμφανίζονται με ένα πολύ φτωχό χρωματικό προφίλ που τα αδικεί. Το Youtube επίσης δεν μπορεί να αναγνωρίσει το HDR προφίλ και να «μετατρέψει» το βίντεο για προβολή σε απλή οθόνη με αποτέλεσμα να υπάρχει και εδώ το ίδιο πρόβλημα.

https://youtu.be/fOZ9270fkJQ

Για την λήψη βίντεο σε πολύ αργή κίνηση, η Sony mobile από την κυκλοφορία του ΧΖ2 δικαίως εν μέρη τονίζει ότι οι συσκευές της πλέον μπορούν να καταγράψουν αρχεία με 960 καρέ το δευτερόλεπτο σε ανάλυση 1080p αντί του συνηθισμένου 720p. Αυτό που η Sony όμως δυστυχώς δεν αναφέρει εδώ, είναι ότι η εγγραφή  σε 1080p μειώνει στο μισό την ήδη εντυπωσιακά μικρή διάρκεια των αρχείων αυτών.

Έτσι τα περίπου 0.2 δευτερόλεπτα λήψης σε 720p γίνονται μόλις 0.1 δευτερόλεπτα σε 1080p. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι ακόμα πιο δύσκολο να πετύχει κανείς αυτό που θέλει να καταγράψει σε αργή κίνηση, έστω και με αισθητά αυξημένη ποιότητα εικόνας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights