Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

Sony Xperia XZ3 Review : Εντυπωσιακή βελτίωση !

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Είναι πιθανόν καλύτερα να ξεκινήσουμε την περιγραφή της οθόνης του Xperia XZ3 κάνοντας μια πολύ απλή δήλωση ότι είναι μια από  τις καλύτερες οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone σήμερα.

Η μετάβαση της εταιρείας στη χρήση OLED οθόνης έγινε με τον καλύτερο τρόπο, και μάλιστα με ένα Panel κατασκευασμένο από την ίδια τη Sony. Σαν επιπλέον … bonus, η οθόνη έχει και αυξημένη ανάλυση 2880  x 1440 pixels, καταργώντας και εδώ την εμμονή που είχε η εταιρεία στην χρήση FullHD οθονών.

Η χρωματική απόδοση της οθόνης του Xperia XZ3 είναι κάτι που δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μεταφερθεί σε κείμενο, αφού εδώ ισχύει πραγματικά το ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Με κάπως λιγότερες πάντως θα προσπαθήσουμε να την περιγράψουμε όσο καλύτερα γίνεται.

Το πρώτο OLED Panel της εταιρείας έχει καταπληκτικά μεγάλο χρωματικό εύρος, αλλά και αντίθεση που αγγίζει το τέλειο, και αυτό που συνήθως συναντά κανείς σε αντίστοιχα κορυφαίες SUPER AMOLED οθόνες της Samsung. Το γεγονός και μόνο του ότι η πρώτη προσπάθεια της Sony σε αυτό το είδος οθονών έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις αντίστοιχα πρώτες OLED οθόνες π.χ. της  LG δείχνει το πόσο καλη δουλειά έχει γίνει.

Μια καλή ένδειξη αυτής της ποιότητας είναι ότι το κυρτό κομμάτι της οθόνης, παρά την έντονη καμπύλη του, δεν αλλοιώνει χρωματικά την συνολική εικόνα, και δεν παρουσιάζει ενοχλητικές αντανακλάσεις του φωτισμού. Η Sony μάλιστα έχει «πιστοποιήσει» την οθόνη για την αναπαραγωγή HDR 10 περιεχομένου, η προβολή του οποίου είναι … απολαυστική από υπηρεσίες που το υποστηρίζουν όπως το Netflix αλλά και το Youtube.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το Xperia XZ3 είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που αναγνωρίζεται από το Youtube για την προβολή HDR περιεχομένου με την κυκλοφορία της και όχι με καθυστέρηση. Μάλιστα η εφαρμογή του Youtube αναγνωρίζει σωστά και την ανάλυση της οθόνης και προσφέρει την δυνατότητα προβολής σε 1440p, μια επιλογή που απουσιάζει από εντυπωσιακά πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Για όσους όμως δεν επιθυμούν μια τόσο ζωντανή και έντονη απεικόνιση, η Sony έχει συμπεριλάβει στις ρυθμίσεις και ένα πιο «ήπιο» χρωματικό προφίλ που πλησιάζει κοντά στο πρότυπο sRGB για μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων. Υπάρχει παρόλα αυτά και η «Πολύ ζωντανή» λειτουργία που κάνει ακόμα πιο έντονα και ζωντανά τα χρώματα της οθόνης, για όσους θέλουν απλά να απολαμβάνουν τα τεχνικά πλεονεκτήματα που έχει ένα OLED Panel.

Το Xperia XZ3 είναι από τις λίγες συσκευές στις οποίες έχουμε αφιερώσει ένα τόσο μεγάλο μέρος του Review μας για την περιγραφή της οθόνης του. Η αλλαγή που έχει φέρει στην γενικότερη εικόνα του Smartphone η επιλογή του OLED Panel, αλλά και η πραγματική απόδοση αυτού, θεωρούμε ότι όχι μόνο το αξίζει, αλλά αυτή η οθόνη από μόνη της είναι ένας σημαντικός λόγος επιλογής του Smartphone από τους υποψήφιους αγοραστές του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights