Επεξεργαστής Μνήμη.
Για το Xperia XZ3 η Sony αναμενόμενα έχει επιλέξει ότι καλύτερο έχει μέχρι στιγμής να προσφέρει η Qualcomm, δηλαδή τον Snapdragon 845. Δυστυχώς όμως, η εταιρεία επέλεξε να τον συνδυάσει με μόλις 4 GB μνήμης RAM στην βασική έκδοση της συσκευής, που είναι και η μοναδική που θα διατεθεί επίσημα και στη χώρα μας.
Ξεκινώντας από τα βασικά, ο Snapdragon 845 συνεχίζει να βασίζεται σε custom πυρήνες επεξεργασίας που έχει τροποποιήσει η Qualcomm. Οι τέσσερις από αυτούς ονομάζονται Kryo 385 Gold και βασίζονται στον A-75 της ARM με συχνότητα λειτουργίας τα 2,8 GHz ενώ οι τέσσερις υπόλοιποι Kryo 385 Silver βασίζονται στους μικρότερους και οικονομικότερους σε κατανάλωση Α-55 επίσης της ARM με μέγιστο χρονισμό το 1,8 GHz.
Η συνολική απόδοση του Snapdragon 845 παραμένει κορυφαία, ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του από την Qualcomm. Με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένος ο επεξεργαστής, μπορεί να λειτουργεί ακόμα και τους 8 πυρήνες του ταυτόχρονα στην μέγιστη συχνότητα τους, έστω και για μικρά χρονικά διαστήματα.
Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι εφαρμογές εκκινούν όλες χωρίς κάποια αισθητή καθυστέρηση. Όμως όταν κάποια εφαρμογή έχει μείνει για αρκετή ώρα στο Παρασκήνιο, και το λειτουργικό την έχει τερματίσει λόγω του περιορισμού των 4 GB της μνήμης RAM, υπάρχει μια αισθητή καθυστέρηση μέχρι αυτή να ξεκινήσει και πάλι και να επανέλθει στο σημείο που την είχε αφήσει ο χρήστης του Xperia XZ3.
Η απόδοση του Xperia XZ3 είναι ένα ανεπαίσθητο «κλικ» κάτω από αυτή άλλων συσκευών με τον Snapdragon 845 στο εσωτερικό τους, μια μικρή διαφορά που πρέπει κάποιος να έχει άμεσα διαθέσιμη μια συσκευή από αυτές για να κάνει τη σύγκριση. Πιθανότατα εκτός από την μικρότερη μνήμη RAM, η εταιρεία να έχει επιλέξει και λιγότερο «επιθετικές» ρυθμίσεις στο πόσο γρήγορα ενεργοποιεί τους πιο ισχυρούς Kryo 385 Gold το Xperia XZ3 προκειμένου να διατηρεί χαμηλότερα την κατανάλωση ενέργειας.
Στον τομέα των γραφικών όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού η adreno 630 παραμένει κορυφαία σε απόδοση. Η αυξημένη ανάλυση της οθόνης του Xperia XZ3 δεν είναι αρκετή για να μειώσει αισθητά την απόδοση της, παρότι το Smartphone είναι ένα από τα λίγα στην αγορά που «τρέχουν» μονίμως σε αυτή τη μέγιστη ανάλυση.
Για κάθε είδους εφαρμογή και παιχνίδι, η Adreno 630 είναι «αστεία» δυνατή, και μπορεί να καλύψει όλων των ειδών τις απαιτήσεις. Τα 4 GB RAM είναι και εδώ ο μοναδικός περιοριστικός παράγοντας, αφού κάποια παιχνίδια όπως το PUBG, για να τρέξουν ικανοποιητικά τερματίζουν αυτόματα κάθε άλλη εφαρμογή που τρέχει η συσκευή.
Για τον αποθηκευτικό χώρο τέλος, η Sony έχει επιλέξει τα μόλις 64 GB σαν το ονομαστικό μέγεθος της μνήμης του Xperia XZ3. Από αυτά μάλιστα είναι διαθέσιμα σχετικά λίγα, και συγκεκριμένα 46 GB. Η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, κάνουν τουλάχιστον «αποδεκτή» αυτή τη μικρότερη ενσωματωμένη μνήμη, που μπορεί πάντα να επεκταθεί μέσω καρτών μνήμης MicroSD.
Η υποδοχή για την κάρτα μνήμης είναι στο ίδιο σημείο με αυτή για τη δεύτερη SIM, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η χρήση ή της κάρτας μνήμης ή της δεύτερης αυτής SIM.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας