Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y7 2019 Review : Ένα Premium Smartphone στη μεσαία κατηγορία
Y7 2019

Huawei Y7 2019 Review : Ένα Premium Smartphone στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές κατά το παρελθόν, η μεσαία κατηγορία είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ανταγωνιστικές, καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για κάποιον που θέλει μια «αξιοπρεπή» συσκευή και θέλει κάτι παραπάνω από αυτό που του προσφέρει η οικονομική κατηγορία. Ειδικά στην ελληνική αγορά, εάν θέσουμε ένα εύρος τιμής από τα 180 έως τα 220 ευρώ περίπου, θα βρούμε αρκετές προτάσεις και από πολλούς κατασκευαστές, οι οποίες δημιουργούν ένα τοπίο – αν μη τι άλλο – ανταγωνιστικό.

Σε αυτά τα πλαίσια, στο παρόν κείμενό μας, θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας  σε μία νέα πρόταση της Huawei, η οποία ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έχοντας τιμή πώλησης περίπου 200€. Ο λόγος για το Y7 2019, το οποίο σε αυτά τα χρήματα έχει να προσφέρει οθόνη 6,26 ιντσών, 3 GB RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου, και δύο κάμερες στην πίσω όψη του.

Με δεδομένο το ότι η Huawei θεωρείται πλέον και στην χώρα μας ως ένας από τους top κατασκευαστές, είναι δεδομένο ότι το Y7 2019 μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών υποψήφιων αγοραστών που θέλουν να κινηθούν σε αυτή την κατηγορία τιμής.

H Cosmote μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το Y7 2019 στο μοναδικό 4G+ δίκτυο της. Το Smartphone υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 300mbps, ταχύτητα που είναι με “χαρακτηριστική” άνεση μέσα στις δυνατότητες του δικτύου της Cosmote. Το Streaming ταινιών μέσω του Netflix, κάθε είδους Video στο Youtube και φυσικά το Browsing μέσω του Chrome αλλά και Social Media εφαρμογών, λειτουργούν πάντα το ίδιο άμεσα και γρήγορα σε όλα τα σημεία της Αθήνας που βρεθήκαμε με τη συσκευή.

Σχεδιασμός

To βασικό selling point του Y7 2019 είναι φυσικά η μεγάλη οθόνη των 6,26 ιντσών που διαθέτει, αλλά και το πόσο μικρό είναι το πλαίσιο γύρω από αυτή. Για να το πετύχει αυτό η Huawei έχει «φέρει» στην κατηγορία τιμής του Smartphone μια λύση που συνήθως χρησιμοποιείται από τον ανταγωνισμό της σε ακριβότερες συσκευές.

Αντί του καθιερωμένου Notch λοιπόν, η οθόνη του Y7 2019 έχει στο πάνω μέρος της μόνο ένα μικρό «κενό» στο κέντρο της, σε σχήμα… σταγόνας, που φιλοξενεί την μπροστινή κάμερα.

Η διάταξη αυτή απαιτεί την τοποθέτηση του ακουστικού στο μικρό πλαίσιο πάνω από αυτή την οθόνη. Η Huawei «κατάφερε» να χωρέσει όμως εκτός από αυτό το ακουστικό, και ένα LED ειδοποιήσεων (μέσα στην… γρίλια του ακουστικού) αλλά και ένα ακόμα LED Flash για την μπροστινή κάμερα.

Αυτό το επίπεδο προσοχής στον σχεδιασμό είναι κάτι που δεν συναντάμε εύκολα σε συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής, και είναι σίγουρα προς τιμήν της Huawei που έχει αφιερώσει τον χρόνο και την προσπάθεια ώστε να το πετύχει. Οι αλλαγές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα το Y7 2019 να είναι σημαντικά μικρότερο σε συνολικές διαστάσεις από ότι θα περίμενε κανείς με δεδομένη την διαγώνιο της οθόνης του.

Ακόμα και η χρήση με το ένα χέρι είναι εφικτή, έστω και με μικρή δυσκολία για όσους έχουν λίγο μικρότερο χέρι.  Παράλληλα, θα προσθέσουμε ότι το νέο μοντέλο της Huawei είναι αρκετά ελαφρύ (περίπου 170 γρ) και σίγουρα δεν θα προβληματίσει τον χρήστη στην καθημερινότητά του. Το μοναδικό σημείο όπου το πλαίσιο είναι ελάχιστα μεγαλύτερο, είναι στο σημείο κάτω από την οθόνη, κάτι απαραίτητο, αφού κάτω από αυτό υπάρχει το απαραίτητο Hardware που την ενώνει με το υπόλοιπο Smartphone. Σε αυτό το σημείο η εταιρεία έχει τοποθετήσει απλά το λογότυπο της, για λόγους καλύτερης συνολικής εμφάνισης.

Το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Y7 2019 είναι μεταλλικό, και συγκεκριμένα κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Η επιλογή του είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη αφού όπως και σε κάθε άλλη συσκευή έτσι και εδώ, αυξάνει ταυτόχρονα και την στιβαρότητα αλλά και την πολυτέλεια της συνολικής κατασκευής.

Το πίσω μερος τώρα, είναι κατασκευασμένο από Polycarbonate πλαστικό, μια μάλλον «ευγενική» ονομασία για το πολύ καλό είδος πλαστικού που έχει επιλεχθεί. Στην αγορά θα γίνουν διαθέσιμες σταδιακά και άλλες χρωματικές εκδόσεις εκτός από το μαύρο που είχαμε διαθέσιμο για τις ανάγκες του Review μας.

Μιας και ήδη αναφερθήκαμε στην οπίσθια όψη του Y7 (2019), θα την… εξερευνήσουμε λίγο ακόμα και θα αναφέρουμε ότι θα βρούμε τις δύο κάμερες που είναι τοποθετημένες εκεί, ενώ θα συναντήσουμε επίσης τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων που διαθέτει η συσκευή, σε μία θέση η οποία κρίνεται ως αρκετά βολική.

Τέλος, για όσους… αναρωτιούνται, θα προσθέσουμε ότι το Y7 (2019) διαθέτει την από πολλούς εκτιμητέα κλασσική 3.5mm θύρα για τα ακουστικά, μια σχεδόν απαραίτητη προσθήκη από τη στιγμή που το Smartphone προσφέρει ενσωματωμένο ραδιόφωνο και τα ακουστικά λειτουργούν ταυτόχρονα σαν κεραία.

Γενικά μιλώντας, το Huawei Y7 (2019) είναι μια συσκευή που μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα. Είναι αρκετά καλαίσθητο και ποιοτικό, παίρνει καλό βαθμό όσον αφορά την φορητότητα για τα δεδομένα της οθόνης του και σε κάθε περίπτωση επιτρέπει στον χρήστη να κάνει την δουλειά του με άνεση χωρίς να προβληματίζεται σε κάτι στην καθημερινότητά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights