Επεξεργαστής Μνήμη.
Για το Y7 2019 η Huawei έχει επιλέξει έναν επεξεργαστη της Qualcomm, και συγκεκριμένα τον Snapdragon 450. Η επιλογή αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη, αφού ο επεξεργαστής αυτός είναι τόσο πιο… απλός, όσο χρειάζεται, ώστε να διαφέρει από τον Kirin 710 της ίδιας της Huawei, που χρησιμοποιείται σε λίγο ακριβότερες συσκευές.
Ο Snapdragon 450 είναι από τους «τελευταίους» επεξεργαστές που βασίζονται αποκλειστικά σε πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM, και με σχετικά περιορισμένη συχνότητα λειτουργίας στο 1.8 GHz.
Η συχνότητα αυτή πάντως μπορεί να διατηρηθεί και από τους οχτώ πυρήνες ταυτόχρονα στο μέγιστο, κάτι που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση του στην πράξη.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το Y7 2019 μπορεί να κάνει όσα περιμένει ένας χρήστης από ένα Smartphone της κατηγορίας του, χωρίς κάποιο πρόβλημα και χωρίς κάποια ενοχλητική καθυστέρηση.
Τα 3 GB της μνήμης RAM δεν είναι σε καμία περίπτωση λίγα, είναι όμως πλέον το … λογικό όριο προκειμένου ένα Android Smartphone να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στην λειτουργία του.
Το Y7 2019 μπορεί να έχει ανοιχτές μονίμως Social Media εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram, και υπηρεσίες μηνυμάτων όπως το Viber και το WhatsApp, και να έχει διαθέσιμη μνήμη ώστε να εκτελέσει και κάποια άλλη εφαρμογή χωρίς να χρειαστεί να τερματίσει αυτές.
Στον τομέα των γραφικών τώρα, τα πράγματα είναι αρκετά «καλύτερα» αφού η Adreno 506 είναι αρκετά ισχυρότερη από την Mali T830 του προηγούμενου Kirin 659 της Huawei, αλλά και από την Mali G71 με δύο μονάδες γραφικών που χρησιμοποιεί η Samsung στους Exynos επεξεργαστές αυτής της σειράς.
Με την χαμηλότερη 720p ανάλυση της οθόνης του Y7 2019, η Adreno 506 GPU μπορεί να καλύψει με σχετική άνεση τις Gaming απαιτήσεις του ιδιοκτήτη του, αρκεί αυτός να γνωρίζει πάντα ότι έχει ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας στα χέρια του.
Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο υπάρχουν 32 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 24,5 είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη. Το σημαντικό εδώ είναι ότι το Smartphone έχει ταυτόχρονα υποδοχή για δεύτερη καρτα SIM, και ξεχωριστή για την MicroSD κάρτα μνήμης, κάτι που θα εκτιμηθεί σίγουρα από το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας