Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 8A review : Οικονομικό και αποδοτικό
honor 8a

Honor 8A review : Οικονομικό και αποδοτικό

απο Kostas Gliatiotis

Όπως έχουμε ξαναπεί κατά το παρελθόν, στην χώρα μας οι περισσότερες πωλήσεις σημειώνονται στην κατηγορία των συσκευών που κοστίζουν περίπου έως τα 200 ευρώ. Έτσι, όπως είναι επόμενο, από την μεριά μας είναι σημαντικό όποτε έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάζουμε προτάσεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ανταποκρινόμενοι στο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, στο κείμενο που ήδη διαβάζετε θα καταπιαστούμε με μία νέα συσκευή της Honor, η οποία ανήκει στο παραπάνω εύρος τιμής, καθώς αναμένεται να κοστολογηθεί περίπου στα 150€. Ο λόγος για το 8A, το οποίο με μια πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον καθώς διαθέτει οθόνη 6 ιντσών, βασική κάμερα με αισθητήρα 13 MP και εμπρόσθια 8 MP, 3 GB RAM καθώς και 32 GB αποθηκευτικού χώρου (με δυνατότητα επέκτασης).

Με δεδομένη την εμπορική απήχηση που ήδη έχει αποκτήσει η Honor στην ελληνική αγορά, το 8A μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή για όσους θέλουν μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία τιμής, οπότε ας το γνωρίσουμε… αναλυτικότερα.

Σχέδιο

Το Honor 8A ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική τάση που θέλει τις συσκευές να έχουν μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη. Έτσι, αυτή καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής του επιφάνειας (περίπου 80%) και παρότι όπως ήδη αναφέραμε η διαγώνιός της είναι 6 ίντσες, εν τέλει πρόκειται για αρκετά compact και εύχρηστη συσκευή, η οποία δύσκολα θα προβληματίσει τον χρήστη στην καθημερινότητά του.

Κάτι που είναι πραγματικά ενδιαφέρον όμως, είναι ότι παρόλο που εν τέλει μιλάμε για ένα οικονομικό smartphone, το Honor 8A διαθέτει notch – «σταγόνα» μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένη απλά η μπροστινή κάμερα. Αυτό, έχει προφανώς ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες εκατέρωθέν του σε σύγκριση με συσκευές με μεγαλύτερα notch, κάτι που για εμάς είναι τουλάχιστον… καλοδεχούμενο.

Παράλληλα, κάτι άλλο που επίσης μας άρεσε είναι ότι παρότι το περιθώριο πάνω από την οθόνη είναι αρκετά μικρό, ο κατασκευαστής δεν παρέλειψε να προσθέσει τόσο αισθητήρα φωτισμού όσο και LED ειδοποιήσεων, το οποίο είναι έξυπνα τοποθετημένα μέσα στην «γρίλια» του ακουστικού (κάτι ανάλογο είδαμε πρόσφατα και στο Huawei Y7 2019). Ταυτόχρονα, δεν θέλουμε να παραλείψουμε την ύπαρξη της… πάντα ευπρόσδεκτης 3.5mm θύρας για τα ακουστικά μας, κάτι που πολλοί εκτιμούν.

Το Honor 8A είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από πλαστικό. Αυτό, μπορεί να μην του δίνει την αίσθηση «πολυτέλειας» που έχει μια μεταλλική υλοποίηση, από την άλλη πλευρά όμως η επιλογή αυτή έχει και τα θετικά της καθώς το smartphone είναι αρκετά ελαφρύ στο χέρι και η αίσθηση που δίνει στο κράτημα είναι πολύ καλή.

Μάλιστα, εξερευνώντας περισσότερο την «πλάτη» του, μας άρεσε αρκετά η διχρωμία της, η οποία δίνει σίγουρα ένα ιδιαίτερο στυλ στην συσκευή, ενώ θα αναφέρουμε επίσης ότι υπάρχει διαθέσιμος και αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε μια θέση που συναντάμε στις περισσότερες συσκευές στις μέρες μας.

Γενικά μιλώντας, το Honor 8A είναι μια άνετη και πρακτική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα. Ο αρκετά compact σχεδιασμός και το χαμηλό βάρος του, το καθιστούν ως μια συσκευή που δεν προβληματίζει σε κάτι τον χρήστη στην καθημερινότητά του, ενώ η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε ικανοποιητικότατα επίπεδα, δικαιολογώντας και με το… παραπάνω τα χρήματα που κοστίζει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Manousos Nikolakopoulos 20/05/2019 - 23:44

Απλά εξαιρετικό, αυτό το αναλυτικό review.Αφορα κύριος εμάς που ασχολούμαστε με κινητά της χαμηλής κατηγορίας τιμών (κάτω από 150).Σας ευχαριστούμε πολύ για την καλή δουλειά!
Σ. Σ. θα μας ενδιέφερε και το ολοκαίνουριο Alcatel 1s αν έχετε την δυνατότητα και την ευγενή καλοσύνη θα θέλαμε να το κάνετε.

Reply
Kostas Gliatiotis 21/05/2019 - 22:59

Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !!

Σε ευχαριστούμε καταρχήν για τα καλά σου λόγια ! Θα επικοινωνήσουμε με την Alcatel και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τη συσκευή διαθέσιμη για να τη δοκιμάσουμε 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights