Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η μεγαλύτερη διαφορά του Galaxy S10e σε σύγκριση με τα ακριβότερα «αδέρφια» του, είναι όπως ήδη αναφέραμε η οθόνη του. Το μέγεθος της είναι μειωμένο στις 5.8 ίντσες, ενώ και η ανάλυση της περιορίζεται στα 2280 x 1080 pixels. Η Samsung χρησιμοποιεί το ίδιο Dynamic Amoled Panel που έχει σαφώς βελτιωμένη συνολική απόδοση χρωματικά, παρόλα αυτά, η οθόνη δεν είναι κυρτή στο πλαϊνό της μέρος. Η διαφορά αυτή δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό, αφού μέχρι και σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού που δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει επιπλέον χρήματα απλά και μόνο για να είναι κυρτή μια οθόνη.

Σε πραγματική απόδοση τώρα, η οθόνη του Galaxy S10e δεν έχει απολύτως τίποτα να «ζηλέψει» σε σύγκριση με αυτές των δύο ακριβότερων εκδόσεων. Χρωματικά ακολουθεί την ίδια λογική, με αισθητά μειωμένη προβολή του «ψυχρού» μπλε φωτισμού, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα άνετη και ξεκούραστη σε καθημερινή χρήση.

Η πρώτη επαφή με την οθόνη αυτή, πιθανότατα να ξενίσει όσους έχουν χρησιμοποιήσει παλαιότερες συσκευές της Samsung με Amoled οθόνη, όμως μετά από μερικές ημέρες χρήσης, θα αρχίσει να τους φαίνεται… φυσιολογική. Μάλιστα ανάλογα με την περίπτωση, ακόμα και η κορυφαία οθόνη του Galaxy Note 9, μοιάζει πιο κουραστική χρωματικά μετά από μερικές ημέρες συμβίωσης με το Galaxy S10e.

Από το μενού των ρυθμίσεων της οθόνης απουσιάζουν οι πολλές διαφορετικές επιλογές για την χρωματική της απόδοση. Μετά από αρκετά χρόνια που η Samsung προσέφερε αρκετές διαφορετικές επιλογές, περισσότερο σαν απάντηση στους επικριτές των έντονων χρωμάτων ενός AMOLED Panel, πλέον υπάρχει μόνο η επιλογή ανάμεσα σε «κανονική» και «εντονη» λειτουργία.

Η επιλογή της έντονης λειτουργίας είναι πρακτικά χρήσιμη σε ελάχιστες περιπτώσεις, αφού κάνει την οθόνη του Galaxy S10e αρκετά υπερβολική συνολικά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι με δεδομένη την πολύ καλή απόδοση και τη σωστή χρωματική «παλέττα» στην κανονική λειτουργία, είναι σχεδόν περιττή πλέον η δυνατότητα της έντονης προβολής.

Μετά από μερικές ημέρες χρήσης του Galaxy S10e σαν βασική συσκευή, είναι δύσκολο να πούμε ότι η οθόνη του είναι μικρή ή κακή με οποιονδηποτε τρόπο σε καθημερινή χρήση. Είναι σίγουρο ότι όσοι θέλουν μια όσο το δυνατον μεγαλυτερη οθόνη δεν θα ικανοποιηθούν απο τις 5.8 ίντσες, όμως εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι πριν περίπου ένα χρόνο, το μέγεθος αυτό ήταν απόλυτα αποδεκτό για πολύ ακριβές συσκευές.

Οι ομοιότητες με τις δύο ακριβοτερες εκδόσεις δεν σταματούν εδώ όμως, αφού και η οθόνη του Galaxy S10e υποστηρίζει την προβολή HDR10+ περιεχομένου. Το Youtube, το Netflix και το Amazon Prime αναγνωρίζουν κανονικά τη συσκευή και μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο αυτού του είδους.

https://www.youtube.com/watch?v=yBS3_z0poG0&t=15s

Τέλος, στα πιο τυπικά, ο φωτισμός της οθόνης του Galaxy S10e ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες στο γύρω χώρο, ενώ οι γωνίες θέασης είναι κορυφαίες όπως άλλωστε σε κάθε AMOLED Panel της εταιρείας. Μάλιστα, από τη στιγμή που η οθόνη είναι επίπεδη, δεν υπάρχει κανενός είδους χρωματική αλλοίωση και στην αριστερή και δεξιά πλευρά της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights