Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο εσωτερικό του Galaxy s10e βρίσκεται ο ίδιος Exynos 9820 που δίνει ζωή και στις δύο μεγαλύτερες εκδόσεις. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι ότι νεότερο και καλύτερο έχει σχεδιάσει η Samsung μέχρι σήμερα, και η μέγιστη θεωρητική απόδοση του ξεπερνά κάθε τι άλλο που υπάρχει στον κόσμο του Android.

Έρχεται όμως και με πολύ συγκεκριμένα μειονεκτήματα, και περιορισμούς στην απόδοση του, που επίσης έχουμε περιγράψει αναλυτικά στο review του Galaxy S10. Αυτό που έχει πρακτικά σημασία εδώ, είναι να ανανωρίσουμε στη Samsung ότι με τον Exynos 9820 έχει καταφέρει να σχεδιάσει με διαφορά το ισχυρότερο smartphone σε αυτό το μέγεθος, με επιδόσεις που καλύπτουν κάθε είδους απαιτήσεις.

Η έκδοση του Galaxy S10e που έρχεται επίσημα στη χώρα μας, έχει 6 GB μνήμης RAM, σε αντίθεση με τα 8 GB των S10 και S10+. Η διαφορά είναι καθαρά ψυχολογική, αφού σε καμία περίπτωση τα 6 GB δεν είναι λίγα, και δεν υπάρχει κάποιο φυσιολογικό σενάριο χρήσης που να μπορεί κάποιος να αφήσει το Smartphone από διαθέσιμη μνήμη RAM.

Σε καθημερινή χρήση το Galaxy s10e είναι εντυπωσιακά γρήγορο σε οτιδήποτε του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του, ακόμα και όταν υπερβάλει με την ταυτόχρονη εκτέλεση εφαρμογών. Οι μονίμως ενεργές εφαρμογές Social media δεν έχουν κάποια ορατή επίπτωση στην απόδοση του, ενώ πάντα υπάρχει επιπλέον ισχύς για μια ακόμα εφαρμογή.

Η κάρτα γραφικών του Exynos 9820 είναι η νεότερη Mali G76 της ARM, που τεχνικά είναι εντυπωσιακά ισχυρότερη από την αμέσως προηγούμενη Mali G72 που χρησιμοποιούσε το Galaxy S9 και το Note 9. Στην πράξη, κάθε μονάδα παραγωγής γραφικών έχει τη διπλάσια απόδοση, κάτι που σημαίνει ότι η Mali G76 με τους 12 πυρήνες επεξεργασίας στον Exynos 9820 είναι με χαρακτηριστική άνεση ισχυρότερη από την Mali G72 με τις 20 μονάδες παραγωγής γραφικών του Exynos 9810.

Στην παραγωγή γραφικών το Galaxy S10e έχει και το πλεονέκτημα της χαμηλότερης ανάλυσης της οθόνης του, που κάνει το έργο της Mali G76 ακόμα πιο εύκολο. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις προς το καλύτερο και στην κατανάλωση ενέργειας, αφού ο Exynos 9820 φημίζεται για τα εντυπωσιακα επίπεδα ισχύος που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Για κάθε είδους παιχνίδι, όσο απαιτητικό και αν είναι αυτό, η κάρτα γραφικών είναι περισσότερο από απλά ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις του, και με την απόδοση της θα έιναι το ίδιο ικανή για μερικά ακόμα χρόνια. Μοναδικός περιορισμός στην Gaming εμπειρία του ιδιοκτήτη του Galaxy S10e είναι η μικρότερη μπαταρία του, που σε συνδυασμό με την κατανάλωση του Exynos 9820 δεν επιτρέπουν περισσότερο από 4 ώρες παιχνιδιού, και αυτό ξεκινώντας με γεμάτη μπαταρία.

Για τον αποθηκευτικό χωρο, η μια και μοναδική διαθέσιμη έκδοση του Galaxy S10e  έχει 128 GB αποθηκευτικού χώρου, και τουλάχιστον επίσημα στη χώρα μας δεν θα γίνει προς το παρόν διαθέσιμη κάποια μεγαλύτερη. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα επέκτασης μεσω καρτών μνήμης microSD, όμως μοιράζεται τον ίδιο χώρο με την δεύτερη κάρτα SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights