Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

Samsung Galaxy S10e Review : “Τεράστιο” σε επιδόσεις, μικρό σε μέγεθος

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Το Galaxy S10e έχει την μικρότερη μπαταρία από τις τρεις εκδόσεις, παρότι είναι ελάχιστα πιο «παχύ» από τις άλλες δύο και παρότι μικρότερο σε ύψος, θα μπορούσε να χωρέσει μια μπαταρία μεγαλύτερη από 3.100 mAh.

Όπως ακριβώς και στο Galaxy S10, έτσι και εδώ, το λειτουργικό σύστημα ερχεται με σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο που μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και προσαρμόζεται αυτόματα. Θεωρητικά μπορεί να διαχείριζεται τους διαθέσιμους πόρους με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει ενεργές τις εφαρμογές που όντως χρησιμοποιεί ο χρήστης, ώστε να μην χριάζεται χρόνο και ενέργεια για να τις ανοίγει συνέχεια από την αρχή. Σε άμεση σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις, το One Ui μαθαίνει συνεχώς και το ποιες εφαρμογές πρέπει να τερματίζει αυτόματα, προκειμένου να μην καταναλώνουν ενέργεια με το Galaxy s10e σε κατάσταση αναμονής.

Όλα όμως αυτά τα θετικά στοιχεία, ακυρώνονται σχεδόν στο σύνολο τους από την απαράδεκτα υψηλή κατανάλωση ενέργειας του Exynos 9820. Όταν κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του σε έντονη συνεχόμενη χρήση, η μπαταρία εξαντλείται με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό, πολύ πιο γρήγορα από ότι είναι αποδεκτό και για την πολύ υψηλή απόδοση του.

Αυτό σημαίνει ότι η πολύ καλή απόδοση της μπαταρίας προϋποθέτει πιο «συνετή» καθημερινή χρήση, και σε διαφορετική περίπτωση είναι δύσκολο για το Galaxy S10e να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα συνεχόμενης χρήσης.

Η Samsung δυστυχώς επιμένει να χρησιμοποιεί το ίδιο πρότυπο ταχείας φόρτισης που έχει σχεδιάσει εδώ και περισσότερο από 4 χρόνια πλέον, από την εποχή του Galaxy Note 4. Το adaptive fast charging όπως είναι η ονομασία του, είναι συμβατό με το επίσης ιδιαίτερα παλιό Quick Charge 2 πρότυπο της Qualcomm, και οι χρόνοι φόρτισης δεν θεωρούνται απαραίτητα «γρήγοροι» με τα σημερινά δεδομένα.

Για μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 3.100 mAh, το Galaxy S10e θέλει λίγο περισσότερο από 1.5 ώρα, χρόνος που από μόνος του πλέον θεωρείται μέτριος στην καλύτερη περίπτωση. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο ρυθμός φόρτισης δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος ούτε μέχρι κάποιο σημείο, και έτσι σε αντίθεση με τις λύσεις του ανταγωνισμού που μπορούν να γεμίσουν περισσότερο από τη μισή μπαταρία σε μισή ώρα, το Galaxy S10e με το ζόρι φτάνει από άδειο στο 50%. Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες λύσεις του ανταγωνισμού εκτός από τεχνικά πιο γρήγορες, φορτίζουν σε μικρότερο χρονικό διάστημα και σημαντικά μεγαλύτερες μπαταρίες.

Συμπέρασμα

Η Samsung σωστά θεωρεί οτι υπάρχει ένα μέρος του αγοραστικού κοινού που δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για όσα επιπλέον έχει να προσφέρει το Galaxy S10 και πόσο μάλλον το ακόμα ακριβότερο Galaxy S10+. Το μικρότερο από τα τρία νέα Smartphones της εταιρείας έρχεται πρακτικά με μια οθόνη ίδια σε μέγεθος με αυτή του Galaxy S9 πριν ένα χρόνο, καλύτερη οθόνη σε απόδοση, έστω με μικροτερη ονομαστική ανάλυση, και σίγουρα μια το ίδιο ικανή κάμερα.

Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος και την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, έστω και με τα προβλήματα σε πραγματική απόδοση, το Galaxy S10e είναι ίσως η ιδανική επιλογή για όσους έχουν ένα Galaxy S9 και δεν θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να το αντικαταστήσουν. Ακόμα περισσότερο όμως, είναι η καλύτερη λύση για όσους έχουν μια ακόμα παλαιότερη συσκευή, όπως το Galaxy S8 της ίδιας της Samsung, και θέλουν δύο χρόνια μετά να το αντικαταστήσουν με ένα άλλο Smartphone που να είναι πραγματικά βελτιωμένο σε όλους αυτούς τους βασικούς τομείς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights