Επεξεργαστής μνήμη.
Για το G7 Power η Motorola έχει χρησιμοποιήσει τον ίδιο Snapdragon 632 επεξεργαστή όπως και στο G7 Play, έναν επεξεργαστή που συνολικά προσφέρει περισσότερα από όσα περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία.
Από τους 8 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, οι 4 με την ονομασία Kryo 250 Gold βασίζονται στον Α-73 πυρήνα της ARM, ενώ οι υπόλοιποι 4 με την ονομασία Kryo 250 Silver, βασίζονται στον Α-53 και είναι σχεδιασμένοι με χαμηλότερη απόδοση αλλά και περιορισμένη κατανάλωση ενέργειας.
Η σημαντική και πιθανότατα μοναδική ουσιαστική διαφορά του Snapdragon 632 σε σύγκριση με τον Sd636 είναι ότι η μέγιστη συχνότητα περιορίζεται στο 1.8 GHz και για τους 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας. Ο «περιορισμός» αυτός δεν είναι άμεσα ορατός σε καθημερινή χρήση, αφού το G7 Power είναι ένα ιδιαίτερα καλό σε απόκριση Smartphone.
Σχεδόν κάθε είδος εφαρμογής ξεκινά χωρίς κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση, και σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολο να έχει κάποιος παράπονο από τις επιδόσεις του G7 Power. Το Smartphone έρχεται στη χώρα μας σε μια έκδοση, με 4 GB μνήμης RAM, που θεωρείται περισσότερο από ικανοποιητική για αυτά που καλείται να προσφέρει σε επιδόσεις. Η μνήμη αυτή είναι η λίγο πιο «Αργή» LPDDR3, όμως θα ήταν και εδώ παράλογο να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από το G7 Power.
Με τα 4 GB RAM και τον ιδιαίτερα ικανό επεξεργαστή του, το G7 Power μπορεί να τρέχει με σχετική άνεση εφαρμογές όπως το Viber και το Facebook μονίμως, και να έχει αρκετούς διαθέσιμους πόρους συστήματος για να εκτελέσει και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλει ο χρήστης του.
Στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 632 έρχεται με την Adreno 506 GPU, η οποία είναι πρακτικά ίδια σε απόδοση με αυτή που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί η εταιρεία στον προηγούμενο Snapdragon 625. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού η Adreno 506 καλύπτει με προϋποθέσεις τις απαιτήσεις ακόμα και σε οθόνες υψηλότερης ανάλυσης, κάτι που κάνει το έργο της σημαντικά ευκολότερο στην οθόνη του G7 Power.
Με τη χαμηλότερη αυτή ανάλυση, η Adreno 506 μπορεί να παίξει τα περισσότερα «απλά» παιχνίδια που υπάρχουν διαθέσιμα στο Play Store της Google, αλλά με υποχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών, ακόμα και τα πιο απαιτητικά από αυτά. Ακόμα και το σχετικά απαιτητικό PUPG, παίζει χωρίς ενοχλητικά κολλήματα, ενώ εδώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και η μεγάλη μπαταρία του G7 Power στο συνεχόμενο Gaming για περισσότερο από τέσσερις ώρες.
Για τον αποθηκευτικό χώρο, η Motorola μας έχει μια ακόμα «έκπληξη» αφού το G7 Power έρχεται με 64 GB ονομαστικά, που επίσης είναι απολύτως ικανοποιητικά για την κατηγορία του. Από αυτά είναι διαθέσιμα στον χρήστη τα 51 GB περίπου, που και πάλι είναι περισσότερο από αρκετά για κάθε είδους χρήση που μπορούν να καλύψουν και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Smartphone.
Το G7 Power έχει προφανώς και υποδοχή για κάρτα μνήμης MicroSD, η οποία είναι μάλιστα και ξεχωριστή από αυτή για τις δύο κάρτες SIM, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατή ταυτόχρονα η χρήση και των τριών.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας