Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Review : Η κορυφαία απόδοση δεν είναι ακριβή

Huawei P30 Review : Η κορυφαία απόδοση δεν είναι ακριβή

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το P30 χρησιμοποιεί τον ίδιο κορυφαίο σε απόδοση Kirin 980 επεξεργαστή της Huawei, όπως και το P30 Pro αλλά και το αμέσως προηγούμενο Mate 20 Pro της εταιρείας.

Συνολικά στο εσωτερικό του υπάρχουν 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρισμένοι όμως σε… τρεις ομάδες. Οι δύο ισχυρότερο  από αυτούς είναι Α-76 της ARM, στα 2,6 GHz, ενώ άλλοι δύο είναι ακριβώς της ίδιας αρχιτεκτονικής με μέγιστη συχνότητα το 1.9 GHz. Με αυτή τη διαφοροποίηση, η Huawei έχει πετύχει να χρησιμοποιεί το «σετ» που είναι απαραιτητο, ανάλογα με το πόσο απαιτητική είναι μια εργασία, ώστε να περιορίζει την κατανάλωση ενεργειας αλλά και την θερμοκρασία λειτουργίας.

Τυπικά υπάρχουν πάντα και τέσσερις μικρότεροι Α-55 στο 1.8 GHz, που εκτελούν τις πιο απλές εργασίες, προκειμένου να λειτουργούν μόνο αυτοί όταν ο χρήστης του P30 δεν του ζητάει κάτι το «ιδιαίτερο». Οι Α-55 έχουν σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, και η σωστή χρήση τους εκεί που πρέπει, είναι ένας από τους λόγους  που το P30 πετυχαίνει τους πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας του.

Το Smartphone έρχεται με 6 GB μνήμης RAM στη βασική και ουσιαστικά μοναδική διαθεσιμη έκδοση του στη χώρα μας. Προφανώς και δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην εποχή που τα 8 GB μνήμης RAM είναι για κάποιο λόγο απαραίτητα, οπότε τα 6GB είναι αρκετά για κάθε είδους χρήση.

Πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να δει ο ιδιοκτήτης του το P30 να … καθυστερεί να αντιδράσει σε κάτι, ή να δυσκολεύεται να ανοίξει μια εφαρμογή. Εκτός των άλλων, το Smartphone συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση που έχει το EMUI στο να παρακολουθεί τις συνήθειες του χρήστη, και να φροντίζει να διατηρεί ενεργές τις εφαρμογές που αυτός δουλεύει πιο συχνά.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο Kirin 980 είναι ταυτόχρονα ισχυρός, αλλά και ενεργειακά αποδοτικός. Η Mali G76 έρχεται με 10 μονάδες παραγωγής γραφικών, που παρότι είναι … λιγότερες σε σύγκριση με τις 12 της Mali G72 στον Kirin 970, υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Η κάθε μια από αυτές της μονάδες της Mali G76 είναι πρακτικά διπλάσια σε μέγεθος και επεξεργαστική ισχύ, κάτι που σημαίνει ότι και η απόδοση του Kirin 980 στον τομέα των γραφικών είναι περίπου διπλάσια σε σύγκριση με αυτή του προκατόχου του. Μάλιστα ταυτόχρονα η κατασκευή στα 7nm τον κάνει και εντυπωσιακά αποδοτικό σε κατανάλωση ενέργειας όταν ο ιδιοκτήτης του P30 παίζει κάποιο παιχνίδι.

Εκτός του ότι όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια στο Play Store παίζουν στο μέγιστο των ρυθμίσεων τους, και θα παίζουν σε αυτό και αυτά της επόμενης «γενιάς», ο ιδιοκτήτης του P30 μπορεί να παίζει για περισσότερο από 3 ώρες με περίπου το μισό της μπαταρίας, κάτι που αφήνει πάντα αρκετό περιθώριο και για κάθε άλλου είδους χρήση.

Στον αποθηκευτικό χώρο όπως ήδη αναφέραμε, το P30 ερχεται με 128 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 111 είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του. Η Huawei έχει κάνει εδώ την επιλογή της δικής της κάρτας μνήμης που διαφέρει από μια MicroSD , και το πρότυπο είναι συμβατό μόνο με τις ακριβές συσκευές της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights