Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A40 Review : Ένα ακόμα σωστό βήμα
galaxy a40

Samsung Galaxy A40 Review : Ένα ακόμα σωστό βήμα

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Galaxy A40 από τον ανταγωνισμό του, είναι με χαρακτηριστική άνεση η οθόνη των 5.9 ιντσών που διαθέτει. Ο βασικότερος λόγος για αυτό είναι προφανώς το ότι πρόκειται για ένα AMOLED Panel, κάτι που δεν μπορεί κάποια άλλη εταιρεία να προσφέρει σε αυτά τα χρήματα, με δεδομένο το ότι η Samsung είναι και η  μοναδική που τις κατασκευάζει μόνη της.

galaxy a40

Αντίστοιχα ενδιαφέρον όμως είναι και το ότι η εταιρεία επέλεξε να διατηρήσει και την ανάλυση της οθόνης αυτής σχετικά υψηλά στα 2340 x 1080 pixels. Αυτό είναι ιδιαίτερα «ευάριστο» από τη SAMSUNG που πριν μερικούς μήνες σε αυτά τα χρήματα είχε διαθέσιμο το Galaxy A6 2018 με οθόνη 1480 x 720 pixels. Αυτό που έχει όμως σημασία στην πράξη, είναι ότι η AMOLED αυτή οθόνη του Galaxy A40 έχει την χρωματική απόδοση που περιμένει κανείς από ένα Panel αυτού του είδους, απόδοση που δεν μπορεί να πετύχει μια LCD οθόνη με κανένα πρακτικό τρόπο.

Τα πάντα παρουσιάζονται με έντονα και ζωντανά χρώματα, που παρόλα αυτά εδώ και χρόνια η Samsung έχει φροντίσει να μην είναι υπερβολικά, «ψεύτικά» και κουραστικά στο μάτι.

Αντίστοιχα, και η αντίθεση της οθόνης είναι σε «αστεία» υψηλά επίπεδα, που κανένα άλλο Smartphone με κόστος 280 ευρώ επίσημα στη χώρα μας δεν μπορεί να πετύχει. Το ίδιο ισχύει τέλος και για τις γωνίες θέασης, όπου προφανώς και δεν υπάρχει καποια ορατή  χρωματική  αλλοίωση, κάτι που επίσης είναι.. .εμφυτο πλεονέκτημα των AMOLED panels.

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα της, η οθόνη δεν υποστηρίζει την προβολη  HDR περιεχομένου, κάτι που  όμως δεν μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Στο μενού των ρυθμίσεων υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του Galaxy A40.

Το μενού με τις διαθέσιμες επιλογές είναι το «παλιότερο» που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, με την οθόνη να μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα στο περιεχόμενο που προβάλλεται, κάτι που είναι και η προ-επιλογή. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις φέρνουν την οθόνη πιο κοντά στο ιδανικό για προβολή βίντεο, φωτογραφίας ή μια πιο βασική και ήπια χρωματική απεικόνιση.

Αυτό που έχει σημασία εδώ, και θα τονίσουμε για μια ακόμα και τελευταία φορά, είναι ότι η Samsung … επιτέλους χρησιμοποιήσε σε συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής, ένα πραγματικά καλό σε απόδοση AMOLED panel. Η εταιρεία φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό αποτελέι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της, και το αποτέλεσμα την δικαιώνει πλήρως.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

ΑΝΤΩΝΗΣ 04/05/2019 - 15:40

Τι εχει γινει με το review του xperia L3; Το εχω δει δαν ανακοινωση αλλα περιμενω ακομη το review.

Reply
Kostas Gliatiotis 04/05/2019 - 16:52

Καλησπέρα !

Υπήρξε μια καθυστέρηση στην δοκιμή της συσκευής, για λόγους που δεν είχαμε την δυνατότητα να αποφύγουμε. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί το review του και θα δημοσιευθεί μαζί με αυτό για το Xperia 10 Plus. Συγνώμη για την καθυστέρηση 🙂

Reply
ΑΝΤΩΝΗΣ 04/05/2019 - 19:37

Οκ ευχαριστω πολυ!!!!!

Reply
Akis 09/06/2019 - 11:46

Πολύ καλό review. Συγχαρητήρια!

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights