Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία
p30 lite

Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην κάμερα του P30 Lite είναι η βασική ανάλυση της, που για πρώτη φορά σε συσκευή της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία, φτάνει τα 48ΜΡ. Υπάρχει φυσικά και μια δεύτερη κάμερα με υπερ ευρυγώνιο φακό, μικρότερης όμως ανάλυσης στα 8ΜΡ ενώ το σύνολο συμπληρώνεται από μια Τρίτη κάμερα των 2ΜΡ που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θολό φόντο.

p30 lite

Η απόδοση της βασικής κάμερας τώρα, είναι το λιγότερο εντυπωσιακή, κυρίως για το πόσο «σωστές» φωτογραφίες μπορεί να παράγει χρωματικά. Η εταιρέια έχει κάνει μια σωστή επιλογή κατά τη γνώμη μας, να διατηρήσει την κάμερα μέσα στα όρια του φυσιολογικού, χωρίς να προσπαθεί μονίμως να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες που μπορεί να απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα.

Εδώ μάλιστα υπάρχει και το MasterAI της Huawei, που αναλαμβάνει να αγνωρίσει το σκηνικό ή το αντικείμενο στο πλάνο της κάμερας, και να προσαρμόσει ανάλογα τις ρυθμίσεις προκειμένου να βγάλει μια πιο όμορφη και εντυπωσιακή φωτογραφία. Με αυτό το Mode ενεργό, η κάμερα «στοχεύει» στο να βγάλει την καλύτερη δυνατή έκδοση της φωτογραφίας με βάση τα χρώματα, αλλά και τα επίπεδα φωτισμού.

Το P30 Lite ακολουθεί πιστά την λογική της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα, που θέλει τις επεμβάσεις του MasterAI να είναι περιορισμένες σε σύγκριση με το παρελθόν, ώστε οι φωτογραφίες να μην δείχνουν υπερβολικές ή ψεύτικές.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγωνιο φακό τώρα, είναι σχεδιασμένη να καλύπτει τις βασικές ανάγκες που έχει καποιος στην φωτογράφιση με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο. Το οπτικό της πεδίο είναι στις 107 μοίρες, όσο δηλαδή και στις ακριβότερες συσκευές της Huawei. Το οπτικό αυτό πεδίό είναι το ιδανικό ώστε οι φωτογραφίες να ειναι όντως μεγάλες χωρίς όμως ενοχλητικές αλλοιώσεις στις γωνίες τους.

Ποιοτικά, οι φωτογραφίες είναι απόλυτα αποδεκτές σε κανονικό μέγεθος, και μόνο αν «ζουμάρει» κάποιος θα δει τα μειονεκτήματα της χαμηλότερης ανάλυσης τους. Εδώ το MasterAI μπορεί και πάλι να αναγνωρίσει το σκηνικό της φωτογραφίας, προκειμένου να την προσαρμόσει χρωματικά. Οι επεμβάσεις του είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν φωτογραφίζει κάποιος μακρινά σκηνικά, που είναι σε μεγάλο βαθμό και η σημαντικότερη χρησιμότητα αυτής της κάμερας.

Για την φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το P30 Lite έχει πολλες «δυνατότητες» που προσφέρουν διαφορετικές επιλογές. Αρχικά η βασική του κάμερα έχει ένα αρκετά αποδοτικό διάφραγμα με f/1.8, που επιτρέπει στον αισθητήρα να δει πολύ καλα επίπεδα φωτισμού.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συσκευή, είναι στο όριο του τι μπορεί να επεξεργαστεί το Hardware στο εσωτερικό του. Η Huawei έχει επιλέξει έναν πολύ καλό συνδυασμό ποιότητας και φωτισμού, με την κάμερα να διατηρεί την τιμή του ISO σε χαμηλα επίπεδα, και τον φωτισμό κοντά σε αυτό που βλεπει ο χρήστης με τα μάτια του.

Υπάρχει φυσικά εδώ και το ξεχωριστό Night Mode, που είναι σχεδιασμένο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όταν έχουμε λίγο περισσότερη … υπομονή και χρόνο για να βγάλουμε μια φωτογραφία. Το Night mode αυτό, βγάζει συνεχόμενες διαφορετικές λήψεις για περίπου 6 δευτερόλεπτα, τις οποίες συνδυάζει στην συνέχεια σε μια τελική φωτογραφία.

Κάθε μια από αυτές τις λήψεις, έχει διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φως, προκειμένου η τελική φωτογραφία να έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο φωτισμού, αλλά και λεποτμέρεια από όλες αυτές μαζί.

Για την εγγραφή βίντεο τώρα, το P30 Lite περιορίζεται από το Hardware στο εσωτερικό του, στην εγγραφή αρχείων ανάλυσης 1080p. Προφανώς και η εγγραφή σε 4k είναι κάτι που θα μποροόυσε να προσφέρει η συσκευή ώστε να διαχωριστεί από τον ανταγωνισμό της, δεν είναι όμως και κάτι που θεωρείται δεδομένο.

Η ποιότητα των 1080p video τώρα, είναι σημαντικά πάνω από το μέσο όρο, με έντονα και ζωντανά χρώματα. Η ηλεκτρονική σταθεροποίηση είναι μονίμως ενεργή, και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις, όμως αυτό είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα αναζητήσει έτσι και αλλιώς ο ιδιοκτήτης του P30 Lite.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights