Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία
p30 lite

Huawei P30 Lite Review : Η κορυφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Στο εσωτερικό του P30 Lite βρίσκεται ο γνωστός πλέον Kirin 710 επεξεργαστής που έχει σχεδιάσει η ίδια η Huawei. Οι επιδόσεις και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να έχει πλέον ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας.

Από τους 8 πυρήνες επεξεργασίας, οι 4 είναι αρχιτεκτονικής Α-73 της ARM, με μέγιστη συχνότητα τα 2.2 GHz, και δεν πρέπει εδώ να ξεχνάμε ότι ήταν αρκετοί για να καλύπτουν τις ανάγκες του πριν ένα χρόνο κορυφαίου P20 pro της εταιρείας. Οι υπόλοιπο 4 είναι αρχιτεκτονικής Α-53 της ARM και πάλι, στο 1.8 GHz, και όπως πάντα, είναι σχεδιασμένοι να εκτελούν τις πιο απλές εργασίες, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η απόδοση του Kirin 710 τώρα είναι ουσιαστικά κορυφαία για το είδος του, και πρακτικά ίδια με αυτή του Snapdragon 660 της Qualcomm που χρησιμοποιειται στην ίδια κατηγορία τιμής, αλλά και του νεότερου Exynos 9610 της Samsung. Το P30 Lite εκτελεί τα πάντα με μια χαρακτηριστική άνεση που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν δεδομένη στην κατηγορία τιμής του.

Τα 4 GB μνήμης RAM είναι και αυτά με τη σειρά τους υπερ αρκετά για κάθε είδους χρήση. Η μεγαλύτερη διαθέσιμη μνήμη είναι απαραιτητη μόνο για όσους θέλουν για κάποιο λόγο να έχουν μονίμως ανοιχτές πολλές και απαιτητικές εφαρμογές, κάτι που δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα, αλλά και την κατηγορία που ανήκει το P30 Lite.

Στον τομέα των γραφικών, ο Kirin 710 έχει την Mali G51 της ARM, σε έκδοση με τρεις μονάδες παραγωγής γραφικών. Η απόδοση της είναι πολύ κοντά σε αυτή των προτάσεων της Qualcomm στην ίδια κατηγορία, και σε κάθε περίπτωση καλύπτει τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από το P30 Lite.

Ακόμα και για έντονη… Gaming χρήση, το Smartphone είναι πρακτικά ιδανικό, κυρίως επειδή ο Kirin 710 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας σε ότι αφορά την κατανάλωση ενέργειας, και την θερμοκρασία που παράγεται.

Τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store, παίζουν σχεδόν στο μέγιστο των ρυθμίσεων ποιότητας που έχουν, με μικρές παραχωρήσεις, και πάλι στα πιο «δύσκολα» από αυτά.

Για τον αποθηκευτικό χώρο του P30 Lite η Huawei έχει κάνει μια πολύ ευχάριστη αλλαγή, αφού προσφέρει πλέον 128GB στην μια και μοναδική «βασική» έκδοση του. Από αυτά, περίπου 108 είναι διαθέσιμα όντως στον χρήστη του, χώρος που και πάλι είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Δυστυχώς, η κάρτα μνήμης καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με την δεύτερη κάρτα SIM, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του Smartphone θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα από τα δύο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights