Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό
Xperia 10 plus

Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ο λόγος ύπαρξης του Xperia 10 Plus θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η οθόνη του, με την διαφορετική από το συνηθισμένο αναλογία πλευρών 21:9. Σε άμεση σύγκριση με το μικρότερο Xperia 10, η μοναδική ουσιαστική διαφορά αυτής στην Plus έκδοση είναι το μεγαλύτερο μέγεθος που φτάνει τις 6.5 ίντσες, και την κάνει μια από τις μεγαλύτερες που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευή αυτης της κατηγορίας τιμής.

Πρόκειται αναμενόμενα για ένα LCD panel, η ανάλυση του οποίου είναι στα 2520 x 1080 pixels, με την διαφορά στην κάθετη ανάλυση να καλύπτει το μεγαλύτερο υψος της. Τεχνικά, πρόκειται για ένα Panel που ακολουθεί την παράδοση που έχει η εταιρεία, με όσα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει αυτή.

Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται η πολύ καλή χρωματική απόδοση, με ζωντανή και έντονη προβολή σχεδόν κάθε είδους περιεχομένου. Για να το πετυχει αυτό όμως η εταιρεία, κάνει μια πολύ συγκεκριμένη παραχώρηση στον τρόπο που «φωτίζεται» η οθόνη του Xperia 10 Plus, ένας τρόπος που δημιουργεί και το σημαντικότερο μειονέκτημα της που είναι η απόδοση του μαύρου χρώματος.

Το μαύρο χρώμα λοιπόν, προβάλλεται με έντονη αντανάκλαση του φωτισμού γύρω και κάτω από το LCD panel, ένα «πρόβλημα» που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού έχουν καταφέρει να λύσουν σε μεγάλο βαθμό. Εδώ παρόλα αυτά πρέπει να αναφέρουμε ότι οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν την χρωματική απόδοση της οθόνης του Xperia 10 Plus.

Υπάρχει ένα σύνολο από διαφορετικές ρυθμίσεις για την χρωματική απόδοση της οθόνης ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Η εταιρεία προσφέρει μια πιο έντονη χρωματική προβολή σε όσους θέλουν κάτι τέτοιο, αλλά και επιπλέον ρυθμίσεις για την προσαρμογή του μεγέθους σε κείμενο και συνολικά το μέγεθος του περιεχομένου.

Αυτό που θα θέλαμε από τη Sony mobile για την οθόνη του Xperia 10 Plus είναι η υποστήριξη προβολής HDR περιεχομένου. Προφανώς και αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν προσφέρεται στην κατηγορία τιμής του, είναι όμως κάτι που θα «ταίριαζε» με τον διαφορετικό χαρακτήρα της που την κάνει πιο … βολικη για την προβολή ταινιων.

Η προβολή περιεχομένου τώρα που να ταιριάζει με την διαφορετική αναλογία της οθόνης, είναι δυστυχώς κάτι που δεν είναι όσο διαδεδομένο θα θέλαμε. Οι ταινίες σε υπηρεσίες όπως το Netflix που να είναι σε 21:9 είναι αρκετά περιορισμένες, ενώ αντίστοιχα και το περιεχόμενο στο Youtube είναι λιγότερο από ότι θα θέλαμε. Εδώ προφανώς η Sony θεωρεί ότι η οθόνη του Xperia 10 Plus θα είναι περισσότερο χρήσιμη σε βάθος χρόνου, αυτό όμως προϋποθέτει να υπάρχει κίνητρο για την δημιουργία περιεχομένου σε αυτή τη διαφορετική αναλογία.

Συνολικά, η οθόνη του Xperia 10 Plus εκτός από την προβολή βίντεο κάθε είδους, είναι αρκετά βολική και για αρκετές ακόμα χρήσεις. Το μεγαλύτερο ύψος της την κάνει ιδανική για την προβολή περισσότερου κειμένου ταυτόχρονα, κάτι που την κάνει ιδιαίτερα ευχάριστη για όσους … διαβάζουν στο Smartphone τους.

Αυτό που έχει σημασία τελικά, είναι ότι η διαφορετική επιλογή που έχει κάνει η εταιρεία με το Xperia 10 Plus έχει όντως και πρακτικα οφέλη, έστω και αν αυτά είναι λιγότερα από ότι θα θέλαμε, τουλάχιστον προς το παρόν.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights