Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό
Xperia 10 plus

Sony Xperia 10 Plus Review : Διαφορετικό αλλά πρακτικό

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Xperia 10 Plus έχει τον Snapdragon 636 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό του, μια όχι ιδανική επιλογή από την Sony Mobile σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αυτό που έχει σημασία περισσότερο όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι μια λίγο πιο «αδύναμη» έκδοση του Snapdragon 660, και ουσιαστικά καλύπτει τις απαιτήσεις που έχει κάποιος από το Smartphone.

Αναλυτικότερα, η Qualcomm χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές «ομάδες» πυρήνων επεξεργασίας με ονομασία Kryo 260 Gold Και Kryo 260 Silver. Η Gold ομάδα είναι στην πραγματικότητα τέσσερις πυρήνες Α-73 της ARM με ελάχιστες διαφορές, και μέγιστη ταχύτητα το 1.8 GHz. Αντίστοιχα και οι Kryo 260 silver είναι μια ελάχιστα διαφορετική έκδοση των Α-53 της ARM και πάλι, ενώ έχουν και αυτοί την ίδια συχνότητα λειτουργίας στο 1.8GHz.

Η απόδοση του Snapdragon 636 λοιπόν, είναι λίγο κατώτερη από αυτή του SD660 ακριβώς επειδή η συχνότητα λειτουργίας των 8 πυρήνων του είναι χαμηλότερη. Η απόδοση του Xperia 10 Plus τώρα, που έχει και πραγματικά σημασία, είναι ιδιαίτερα καλή για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή.

Το σχετικά απλό και σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM, κάνουν το Smartphone να ανταποκρίνεται σχετικά γρήγορα σχεδόν στα πάντα. Μόνο οι πιο απαιτητικές εφαρμογές όπως το Adobe Lightroom και η αναπαραγωγή αρχείων βίντεο σε 4k κανουν το Smartphone να καθυστερεί, πάντα όμως μέσα σε λογικά πλαίσια.

Η Adreno 509 GPU τώρα, είναι μια διαφορετική ιστορία, αφού η απόδοση της είναι θα λέγαμε οριακή για τις απαιτήσεις του Xperia 10 Plus. Η σημαντικά αυξημένη κάθετη ανάλυση της 21:9 οθόνης, έχει επιπτώσεις στην παραγωγη γραφικών, ενώ είναι προφανές ότι υπάρχουν και προβλήματα συμβατότητας σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Ουσιαστικά, η Adreno 509 είναι αρκετά ικανή να παράγει το γραφικό περιβάλλον του Smartphone χωρίς κανένα πρόβλημα και ενοχλητικό «κολλήμα» και πρακτικά αυτή είναι και η δουλειά που καλείται να εκτελέσει.

Ο Snapdragon 636 έχει ξεχωριστό Hardware για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο, και θα πρέπει να αναφέρουμε στα θετικά του ότι υποστηρίζει την κωδικοποίηση αρχείων σε H265, κάτι που δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights