Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει
xiaomi

Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Η Xiaomi έχει πλέον μια ιδιαίτερα καλή παράδοση να χρησιμοποιεί AMOLED οθόνες στις ακριβότερες συσκευές της, και να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που αυτές προσφέρουν σε χρωματική απόδοση και όχι μόνο. Το Mi 9 έχει και αυτό λοιπόν μια οθονη αυτής της τεχνολογίας, με διαγώνιο 6.39 ιντσών όπως ήδη αναφέραμε, και ανάλυση 2340 x 1080 pixels. Η εταιρεία συνεχίζει να θεωρεί ότι δεν είναι πρακτικά απαραίτητη υψηλότερη ανάλυση, και εδώ έχουμε να σχολιάσουμε ότι οι περισσότερες συσκευές άλλων εταιρειών που την προσφέρουν, καταλήγουν και αυτές να λειτουργούν σε FullHD ανάλυση προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία.

Αυτό που έχει πάντα σημασία όμως είναι η χρωματική απόδοση της οθόνης στην πράξη, και εδώ η Xiaomi έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη επιλογή. Η οθόνη του Mi 9 έχει μια συνολικά πιο «συντηριτική» χρωματική παλέττα σε σύγκριση με αυτή του Mi Mix 3 της εταιρείας, αλλά και αυτή του αμέσως προηγούμενου Mi 8. Με αυτόν τον τρόπο η οθόνη είναι λιγότερο… εντυπωσιακή, ειδικά σαν πρώτη εντύπωση, καταφέρνει όμως να είναι σημαντικά πιο ξεκούραστη και ευχάριστη σε συνεχόμενη χρήση.

Προφανώς εδώ η εταιρεία θεωρεί σωστά ότι αυτό που έχει σημασία είναι η πράξη, και όχι ο εντυπωσιασμός, και από τη στιγμή που η οθόνη έρχεται με όλα τα πλεονεκτήματα της AMOLED τεχνολογίας, θεωρούμε ότι σε γενικές γραμμές έχει κάνει τη σωστή επιλογή.

Τα πλεονεκτήματα αυτά τώρα, είναι προφανώς η άριστη χρωματική απεικόνιση, με ένα ιδιαίτερα μεγάλο εύρος αντίθεσης, που δεν μπορεί να πετύχει μια LCD οθόνη. Στο μνεού των ρυθμίσεων, υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσαρμογής της απόδοσης ανάλογα με το αν κάποιος επιθυμεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει επιλέξει η Xiaomi.

Υπάρχει η δυνατότητα προβολής πιο έντονης χρωματικής παλέττας ώστε η οθόνη να είναι πιο … ζωντανή και ευχάριστη στο μάτι, ακόμα όμως και εδώ δεν φτάνει στο όριο της υπερβολής. Η βασική λειτουργία κάνει την οθόνη ακόμα πιο… μουντή, αλλά την κάνει καλύτερη για όποιον θέλει να κρίνει την πραγματική απόχρωση φωτογραφιών και άλλων πολυμέσων.

Τέλος, τυπικά θα αναφέρουμε ότι οι γωνίες θέασης είναι κορυφαίες, αφού το Mi 9 παραμένει χρηστικό ακόμα και από γωνία που δεν είναι… λογική η χρήση του.

Η επιλογή της Xiaomi για την οθόνη του Mi 9 έρχεται με όλα τα θετικά της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται, και χωρίς τον εύκολο εντυπωσιασμό μιας οθόνης με έντονα αλλά ταυτόχρονα όχι φυσικά χρώματα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η οθόνη αυτή δεν έχει κάτι ουσιαστικό να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό της, ειδικά όταν κάποιος λάβει υπόψιν του το πόσο σημαντικά πιο οικονομική είναι η πρόταση της Xiaomi.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights