Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει
xiaomi

Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Η Xiaomi έχει μια ιδιαίτερα καλή παράδοση, στο να μπορεί να σχεδιάσει και να κατασκευάσει κορυφαίες συσκευές, με εντυπωσιακά χαμηλό κόστος πώλησης για αυτά που τελικά προσφέρουν. Το Mi 8 πριν ένα χρόνο ήταν με διαφορά η καλύτερη απόδειξη αυτής της «ικανότητας», και είναι προφανές ότι η Xiaomi θέλει και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συνεχίσει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο. Ο αντικατάστατης του λοιπόν, το Mi 9 έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του, αφού πρέπει να ανταγωνιστεί σημαντικά ακριβότερες από αυτό συσκευές, και να σταθεί απέναντι τους χωρίς να κάνει κάποια ιδιαίτερη παραχώρηση.

mi 9Στο Review που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το νέο κορυφαίο Mi 9, που εισάγεται και αυτό επίσημα στη χώρα μας από την InfoQuest, και πωλείται στην τιμή των 499 ή 549 ευρώ για τις εκδόσεις με 64 και 128 GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.

Σχεδιασμός.

Η Xiaomi έχει επιλέξει μια συνολικά πιο «συντηριτική» εμφάνιση για το Mi 9, μια επιλογή που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αρνητική με κάποιο τρόπο. Η εταιρεία προσφέρει παρόλα αυτά αρκετούς διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, για όσους θέλουν το δικό τους Smartphone να… ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Αυτό που έχει σημασία πάντα είναι η πραγματική κατασκευή, και αν ένα Smartphone είναι όσο πολυτελές και ποιοτικό πρέπει να είναι. Εδώ προφανώς και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας, αφού το Mi 9 είναι άριστα συναρμολογημένο, και η Xiaomi έχει επιλέξει τον συνηθισμένο πλέον συνδυασμό γυαλιού και αλουμινίου, που προσφέρει ταυτόχρονα στιβαρότητα και πολυτέλεια στην εμφάνιση.

Η πίσω όψη του Smartphone είναι σχετικά απλή, αφού φιλοξενεί μόνο τις τρεις κάμερες στην αριστερή πάνω γωνία της. Μάλιστα εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι μας άρεσε το διαφορετικό πλαίσιο γύρω από αυτές, που πλέον θυμίζει λιγότερο συσκευές της… Apple σε σύγκριση με το Mi 8 και μερικές ακόμα συσκευές της εταιρείας.

Μια ακόμα ευχάριστη λεπτομέρεια είναι οι κυρτές άκρες της πίσω γυάλινης επιφανειας, που κάνουν το Mi 9 να κάθεται πολύ πιο ευχάριστα στο χέρι του ιδιοκτήτη του.

Το κυρτό αυτό τζάμι φτάνει μέχρι το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Smartphone. Η επιλογή του αλουμινίου αντί του ατσαλιού, είναι σχεδόν «υποχρεωτική» ώστε να μπορεί η Xiaomi να το βάψει στο ίδιο χρώμα με το πίσω μέρος, αλλά και να διατηρήσει σε χαμηλότερο επίπεδο το συνολικό βάρος.

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, η Xiaomi έχει κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της να καλύπτεται από την οθόνη του Mi 9. Για να το πετύχει αυτό, έχει μειώσει σχεδόν στο ελάχιστο το πλαίσιο γύρω από αυτη, και σίγουρα σε σημείο που είναι απόλυτα αποδεκτό για ένα Smartphone αυτής της κατηγορίας.

Η μοναδική «θυσία» είναι το μικρό Notch στο πάνω μέρος της οθόνης, που πλέον φιλοξενεί μόνο την μπροστινή κάμερα, αφού το Mi 9 δεν έχει τους επιπλέον αισθητήρες για το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο που διέθεται ο προκάτοχος του. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το Mi 9 δεν προσφέρει αντίστοιχα ασφαλή λειτουργία ξεκλειδώματος με το πρόσωπο, όμως προσπαθεί να αποζημιώσει τον χρήστη του με την ενσωμάτωση του αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη του.

Με δεδομένη την διαγώνιο των 6.39 ιντσών για την οθόνη, οι συνολικές διαστάσεις του Mi 9 διατηρούνται και αυτές σε πολύ καλά επίπεδα. Ακόμα και αν το συγκρινεί κανείς με συσκευές του ανταγωνισμού του που κοστίζουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα και έχουν οθόνη αυτου του μεγέθους, θα διαπιστώσει ότι η συσκευή της Xiaomi δεν έχει κάτι να… ζηλέψει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights