Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει
xiaomi

Xiaomi Mi 9 Review : Η κορυφή δεν κοστίζει

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Μια «απογοήτευση» τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι η  χωρητικότητα της μπαταρίας του Mi 9 που στις 3.300 mAh είναι σημαντικά μικρότερη από ότι περιμένει κανείς σε ένα Smartphone με αυτές τις επιδόσεις.

Όμως όπως σε πολλούς ακόμα τομείς έτσι και εδώ, η θεωρία απέχει σημαντικά από την πράξη. Το Mi 9 μπορεί να διαχειριστεί εντυπωσιακά καλά την διαθέσιμη ενέργεια από την μπαταρία του, με τρόπο που αυξάνει σημαντικά την πραγματική της απόδοση. Οι χρόνοι αναμονής που μπορεί να πετύχει η συσκευή είναι άριστοι, και η κατασκευή του Snapdragon 855 στα 7nm έχει πραγματικά θετικές επιπτώσεις στην κατανάλωση του. Η μέγιστη αποδοση από τον επεξεργαστή απαιτεί προφανώς σημαντικά ποσά ενέργειας, αυτό όμως αφορά κυρίως πιο απαιτητική χρήση και όχι την καθημερινή λειτουργία του Mi 9.

Το MIUI απο την πλευρά του, ελέγχει αυστηρά αλλά σωστά τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες, και επιτρέπει να τρέχουν μονίμως μόνο αυτές που πραγματικά χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του Mi 9. Οι υπόλοιπες περιορίζονται ώστε να μην καταναλώνουν ενέργεια, και η διαδικασία αυτή απαιτεί περίπου 3 ημέρες μέχρι το λειτουργικό σύστημα να έχει μια καλή «εικόνα» του τι ακριβώς χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του Smartphone στην καθημερινότητα του.

Στο κάτω μέρος του Mi 9 υπάρχει μια USB Type-C θύρα, που επιτρέπει και την ταχεία φόρτιστη του. Το μικρό μέγεθος της μπαταρίας και η ιδιαίτερα γρήγορη φόρτιση, μπορούν να την φτάσουν στο 100% από το 10% σε λίγο περισσότερο από μια ώρα.

Το Mi 9 υποστηρίζει και ιδιαίτερα ταχεία ασύρματη φόρτιση, μια χρήσιμη προσθήκη, ειδικά από την στιγμή που υποστηρίζεται το Qi πρότυπο που χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές.

Συμπέρασμα.

Το Mi 9 είναι πολύ περισσότερα από απλά ένα άθροισμα κορυφαιων χαρακτηριστικών. Το Smartphone είναι πραγματικά αποδοτικό σε όλους τους βασικούς τομείς που χαρακτηρίζουν μια High end συσκευή. Η άμεση σύγκριση με τις καλύτερες προτάσεις του ανταγωνισμού, ακόμα και αν σε κάποιους τομείς βρίσκει το Mi 9 με μικρές ελλείψεις, καμία από αυτές δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να «ακυρώσει» την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πώλησης του.

Στα χρήματα που κοστίζει το Mi 9 θα μπορούσε κανείς να του… συγχωρέσει πολύ περισσότερες ελλείψεις και ατελειες σε καθημερινή χρήση, που τελικά το Smartphone απλά δεν έχει. Η xiaomi για μια ακόμα φορά κατάφερε λοιπόν να σχεδιάσει μια κορυφαία πρόταση που στα χρήματα της πραγματικά δεν έχει ανταγωνισμό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights