Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20e Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

Samsung Galaxy A20e Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Galaxy S20e υπάρχουν δύο διαφορετικές κάμερες, που η κάθε μια προσφέρει το δικό της οπτικό πεδίο. Η βασική από αυτές, έρχεται με ανάλυση 13ΜΡ και έχει ένα διάφραγμα f/1.9 για τον φακό της. Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι μικρότερη στα μόλις 5ΜΡ, όμως είναι χρήσιμη από μόνη της, αφού έχει έναν υπερ ευρυγώνιο φακό με οπτικό πεδίο 123 μοιρών.

Το Galaxy S20e προσφέρει και αυτό την βελτιστοποίηση σκηνής, όπως ονομάζει η Samsung την δυνατότητα αναγνώρισης του αντικειμένου ή του πλάνου σε κάθε φωτογραφία. Παραδοσιακά, η λειτουργία αυτή επεμβαίνει χρωματικά στις φωτογραφίες, σε περιορισμένο όμως βαθμό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο «όμορφο» και πιο εντυπωσιακό, χωρίς όμως να είναι υπερβολικό και οι φωτογραφίες να μοιάζουν ψεύτικες.

Η λεπτομέρεια και το χρωματικό εύρος είναι κοντά στο μέγιστο που περιμένει κάποιος από ένα Smartphone σε αυτή την κατηγορία. Η Samsung εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του Hardware στο εσωτερικό της συσκευής.

Η δευτερη κάμερα τώρα, με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, λόγω της πολύ χαμηλής της ανάλυσης, είναι χρήσιμη περισσότερο για φωτογραφίες που θέλει ο ιδιοκτήτης του Galaxy S20e να μοιραστεί σε Social Media και να στείλει σε μήνυμα μέσω Viber, whatsapp, messenger κλπ.

Οι φωτογραφίες έχουν σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε σύγκριση με αυτές της βασικής κάμερας, χωρίς όμως να περιέχουν κάτι περισσότερο από απλά αποδεκτά επίπεδα λεπτομέρειας. Προφανώς και το μεγάλο οπτικό πεδίο απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση σε σύγκριση με αυτή της βασικής κάμερας, και τα 5ΜΡ είναι απλά οριακά για να βγάλουν μια αποδεκτή φωτογραφία.

Το f/2.2 διάφραγμα του φακού σε αυτή την κάμερα, σε συνδυασμό και πάλι με την χαμηλή της ανάλυση, κάνουν τη χρήση της σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σχεδόν αδύνατη. Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει είναι αποδεκτές αποκλειστικά σε μέρη όπου υπάρχει μια έστω έντονη πηγή φωτισμού, και πάλι όμως για περιορισμένη χρήση.

Η βασική κάμερα τώρα, έχει σίγουρα καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και οριακά καλύτερη από αυτό που περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα.

Το επίπεδο φωτισμού είναι αυτό που επιτρέπει το f/1.9 διάφραγμα του φακού, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φωτογραφίες έχουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία, επεξεργάζεται τις φωτογραφίες με αποτέλεσμα να μειώνεται η λεπτομέρεια που περιέχουν.

Για την εγγραφή βίντεο, το Galaxy S20e προσφέρει το αναμενόμενο, δηλαδή την μέγιστη ανάλυση του 1080p. Τα αρχεία τώρα, έχουν αναπάντεχα καλή ποιότητα, και σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα από ότι περιμένει κανείς με βάση την απόδοση της κάμερας στην λήψη φωτογραφιών.

Χρωματικά είναι κοντά στο άριστο, με καλή ισορροπία ανάμεσα σε έντονα και ευχάριστα χρώματα που δεν δείχνουν υπερβολικά. Αντίστοιχα η λεπτομέρεια τους είναι πολύ καλή, αποτέλεσμα του σχετικά υψηλού Bitrate που χρησιμοποιείται για την εγγραφή τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΑΝΤΩΝΗΣ 20/08/2019 - 12:59

Καλησπερα…..αναμεσα στο Α20e,το nokia 5.1 plus και το xiaomi mi a2 lite ποιο ειναι το καλυτερο σαν συνολο;Εχω διαβασει και τα τρια review σου….Και απο αυτα ποιο εχει την καλυτερη καμερα;

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights