Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A20e Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

Samsung Galaxy A20e Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Στο Galaxy S20e η Samsung χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ίδια, και συγκεκριμένα τον Exynos 7884. Η μικρή αριθμητική διαφορά με τον Exynos 7885 δεν είναι τυχαία, αφού ο… 7884 αποτελει μια λιγότερο ισχυρή έκδοση αυτού.

Αναλυτικότερα, υπάρχουν δύο πυρήνες αρχιτεκτονικής Α-73 της ARM, χρονισμένοι ασυνήθιστα χαμηλά στο 1.6 Ghz, κάτι που τους κάνει αποδοτικούς μεν, όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς.

Υπάρχουν και άλλοι… 6 πυρήνες Α-53 με επίσης χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας στο μόλις 1.35 GHz. Ο αριθμός τους είναι επιλεγμένος προκειμένου το σύνολο να φτάνει και πάλι τους 8 πυρήνες επεξεργασιας που απαιτεί «εμπορικά» η αγορά εδώ και χρόνια.

Αυτό που έχει σημασία εδώ, είναι ότι ο Exynos 7884 στο εσωτερικό του Galaxy S20e είναι ιδιαίτερα καλή για την κατηγορία του. Το Smartphone προσφέρει την ταχύτητα που πρέπει να έχει, ακόμα και για όσους θέλουν να το χρησιμοποιούν σχετικά έντονα.

Τα 3GB μνήμης RAM είναι οριακά αρκετά για την καθημερινή χρήση, και πιθανότατα σε βάθος χρόνου θα είναι και ο μοναδικός παράγοντας που θα περιορίσει την ευχρηστία που έχει αυτή τη στιγμή το Galaxy S20e.

Πρακτικά, είναι στο όριο του μεγέθους που πρέπει να έχει η μνήμη RAM σε μια συσκευή ώστε αυτή να μπορεί να τρέχει μονίμως εφαρμογές όπως το Facebook, το Instagram το Viber κλπ. Στο μέλλον, και όσο αυτές οι εφαρμογές γίνονται πιο απαιτητικές, αυτό που θα πρέπει να αλλάξει ο ιδιοκτήτης του Galaxy S20e θα είναι να εγκαταστήσει τις Lite εκδόσεις σε όσες από αυτές τις εφαρμογές είναι διαθέσιμες.

H κάρτα γραφικών του Exynos 7884 είναι η αρκετά ισχυρή Mali G71 σε έκδοση με δύο μονάδες παραγωγής γραφικών. Η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Galaxy S20e, μαζί με την σχετικά καλή απόδοση της συγκεκριμένης GPU, κάνουν το Smartphone αρκετά «αποδοτικό» στον συγκεκριμένο τομέα.

Προφανώς και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που υπάρχουν για Android Smartphones, όπως το PUBG, δεν παίζουν στο Galaxy S20e, ενώ κάποια από αυτά παίζουν οριακά αποδεκτά στις χαμηλότερες ρυθμίσεις για την ποιότητα των γραφικών.

Προφανώς και κανένα Smartphone σε αυτά τα χρήματα δεν έχει σχεδιαστεί για να παίζει τέτοιου είδους παχνίδια, όμως υπάρχουν συσκευές του ανταγωνισμού, και ειδικά της Xiaomi, που προσφέρουν αισθητά καλύτερες επιδόσεις στον τομεα του Gaming.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΑΝΤΩΝΗΣ 20/08/2019 - 12:59

Καλησπερα…..αναμεσα στο Α20e,το nokia 5.1 plus και το xiaomi mi a2 lite ποιο ειναι το καλυτερο σαν συνολο;Εχω διαβασει και τα τρια review σου….Και απο αυτα ποιο εχει την καλυτερη καμερα;

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights