Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Η μεσαία κατηγορία τιμής αποτελεί ταυτόχρονα την πιο δύσκολη αγορά σε επίπεδο ανταγωνισμού αλλά ταυτόχρονα και τον «χώρο» στον οποίο γίνεται ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεων, στη χώρα μας αλλά και όχι μόνο.

Για την Lenovo αλλά και πιο συγκεκριμένα την Motorola, ειναι και το «πεδίο» στο οποίο υπάρχει περιθώριο ανταγωνισμού, αφου οι δυο εταιρείες έχουν  επιλέξει να απέχουν απο την κορυφαία κατηγορα τιμής, τουλαχιστον στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.

Θα μπορούσε κανείς να πει εδώ οτι η Motorola εχει βελτιώσει σημαντικά και τον αριθμό αλλά και το επίπεδο των προτάσεων της στην μεσαία κατηγορία τιμής, με αποτέλεσμα να διεκδικεί και μονίμως να αυξάνει το μερίδιο της. Το Motorola one Vision που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου review, ειναι ταυτόχρονα η νεότερη αλλά και η καλύτερη της πρόταση στη συγκεκριμενη κατηγορία τιμής.

To One Vision είναι αποκλειστικά διαθέσιμο από την Cosmote Στη χώρα μας, και είχαμε για μια ακόμα φορά την τύχη να το δοκιμάσουμε στο καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. Η μεγάλη οθόνη του, είναι ιδανική για την προβολή βίντεο κάθε είδους, και το δίκτυο της Cosmote είναι περισσότερο από απλά ικανό να “μεταφέρει” αυτα τα βίντεο, και από το Youtube αλλά και από το Netflix.

Σχεδιασμός.

Για την Motorola ειναι προφανές το οτι πρέπει να «επενδύσει» στην εξωτερική εμφάνιση των συσκευών της, αλλά και στο να ειναι αυτες όσο το δυνατόν πιο διαφορετικές από τον ανταγωνισμό τους, προκειμένου να ξεχωρίζουν. Με το ONE VISION ειναι πολυ εύκολο να πει κανείς οτι έχει πετύχει ακριβώς αυτο, για δύο κυρίως λόγους.

Ο ένας προφανώς ειναι η διαφορετική απο το συνηθισμένο οθονη, στο σχέδιο της και στον τροπο που καθορίζει την συνολική εμφάνιση και το σχέδιο του Smartphone. Με την οθονη όμως και τις δυνατότητες της, θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο τμήμα του Review μας. Εδώ αυτο που εχει νόημα να αναφέρουμε, ειναι οτι η διαφορετική αναλογία πλευρών 21:9, κάνει και συνολικά το One Vision να εχει διαφορετική αίσθηση στο χέρι απο το συνηθισμένο.

Το Smartphone ειναι πιο ψηλό αλλά ταυτόχρονα και πιο λεπτό, κατι που όσο και αν ειναι περίεργο αρχικά στο «μάτι», το κάνει τελικά πιο εύχρηστο στην καθημερινότητα του ιδιοκτήτη του. Το μικρότερο του πλάτος το κάνει σημαντικά πιο εύκολο στη χρήση του με το ένα χέρι, κατι που δεν θεωρείται πλεον δεδομένο για μια συσκευή αυτού του είδους.

Το αμέσως επόμενο που έχει κάνει η Motorola με το One Vision, ειναι να προσπαθήσει να το κάνει όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό με την συνολική του εμφάνιση. Στην κατηγορία αυτη, αλλά και γενικότερα πλεον, ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνει αυτό μια εταιρεία, αλλά και ένας απο τους πιο οικονομικούς, ειναι να επιλέξει χρωματικούς συνδυασμούς που διαφέρουν.

Η Motorola προσφέρει το One Vision σε δύο μόνο χρωματικές επιλογές, που όμως η κάθε μια απο αυτες εχει τον δικό της «χαρακτήρα». Το μπλε χρωμα που είχαμε στα χέρια μας, εχει τον καλυτερο συνδυασμό σοβαρής εμφάνισης αλλά και ομορφιάς κατα τη γνώμη μας, ενω το σκούρο καφέ χρωμα ειναι πιο … ταιριαστό σε όσους θέλουν να τραβούν ελάχιστα την προσοχή των υπολοίπων με τη συσκευή τους.

Επιστρέφοντας στον πρακτικό τομέα, το One Vision ειναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την εταιρεία. Οι δυο κάμερες του ειναι τοποθετημένες στην αριστερή πίσω γωνία, σε ένα σημείο που διαφέρει απο τις πιο οικονομικές της προτάσεις, όμως τουλαχιστον ειναι πιο εύκολα αποδεκτό απο όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με κάποιο Motorola smartphone.

Συνεχίζουμε να θεωρούμε οτι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που εχει πάνω του το λογότυπο της εταιρειας, ειναι μια από τις πιο έξυπνες κινήσεις που εχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και μια «πινελια» που δίνει χαρακτήρα στη συσκευή.

Ερχόμενοι και πάλι στην μπροστινή πλευρά, ειναι προφανές οτι η εταιρεία πρέπει να ακολούθησει την τάση της αγοράς, και να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό, το πλαίσιο γύρω από την οθονη του One Vision. Μάλιστα η εταιρεια φέρνει στην συγκεκριμένη κατηγορία και την λύση της «τρύπας» στην οθονη για την Selfie καμερα αντι της πιο συνηθισμένης λύσης τους Notch στο πανω μέρος της.

Εδώ παρόλα αυτά θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η συγκεκριμένη «τρύπα» ειναι σαφώς μεγαλύτερη απο το συνηθισμένο, προφανως για λόγους μείωσης του κόστους, αλλα και επειδή ο αισιυτηρας ειναι μεγαλύτερος και σε ανάλυση αλλα και φυσικό μέγεθος.

Τέλος, εργονομικά, το Smartphone θα λέγαμε οτι ειναι κοντα στο ιδανικό, ακριβώς επειδή η 21:9 οθονη του το κάνει πιο «στενό» απο τις περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού του. Το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος ειναι κατασκευασμένο απο αλουμίνιο, ενα υλικό που εχει τον καλύτερη συνδυασμό χαμηλού βάρους, πολυτελείας αλλα και στιβαροτητας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights