Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής μνήμη.

Το One Vision θα λέγαμε οτι αποτελεί κάτι το ασυνήθιστο για την αγορά των smartphones απλα και μονο λογω του επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Πρόκειται για ενα απο τα ελάχιστα Smartphones που δεν κατασκευάζεται απο τη samsung και εχει δικό της επεξεργαστή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Exynos 9609, που αποτελεί ουσιαστικά μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του 9610 που η ιδια η Samsung χρησιμοποιεί στο Galaxy A50. Συνολικά εχει 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρισμένους σε δυο ομάδες ανάλογα με την αρχιτεκτονική τους .

Οι 4 απο αυτούς είναι οι πιο ισχυροί Α-73 της Arm, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μεχρι πριν 1.5 χρονο αποτελούσαν οτι καλύτερο στην αγορά των Android smartphones. Η μέγιστη συχνότητα τους ειναι τα 2.2 GHz και πρακτικά προσφέρουν απόδοση σημαντικά καλύτερη απο τον μέσο όρο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Προφανώς και οι υπόλοιποι 4 ειναι οι πιο οικονομικοί σε ενεργεια Α-53 επίσης της. Arm, σε χαμηλότερη ταχύτητα στο 1.8 GHz. Οπως συνήθως ετσι και εδω, ειναι σχεδιασμένοι να αναλαμβάνουν τις πιο εύκολες και συχνές απλές καθημερινές εργασίες που κάνουμε όλοι με το Smartphone μας.

Το One Vision συνδυάζει τον Exynos 9809 με 4 GB μνήμης RAM, που ειναι πλέον το δεδομένο και στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Το σχεδόν Stock Android αλλα και η καλή διαχείριση εφαρμογών που κάνει το λειτουργικό σύστημα, κάνουν τη διαθέσιμη μνήμη να ειναι περισσότερο απο αρκετή για τη λειτουργία του Smartphone.

Στο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήσαμε το One vision, δεν χρειάστηκε κάποια στιγμή να περιμένουμε ώστε να ανοίξει και πάλι κάποια εφαρμογή που αναγκάστηκα έκλεισε επειδή είχε μείνει απο διαθέσιμη μνήμη RAM. Αυτο προφανώς και δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια, που ενω παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα, απαιτούν σαφώς περισσότερους πόρους από σχεδόν καθε άλλου ειδους εφαρμογή.

Στον τομέα των γραφικών, η απόδοση της Mali G72 GPU ειναι απρόσμενα, ελάχιστα καλύτερη απο αυτη του Exynos 9810. Η διαφορα ειναι ελαχίστη, και φαίνεται περισσότερο σε benchmarks, δείχνει όμως οτι ο 9809 του one vision δεν εχει κάτι να ζηλέψει σε πραγματική απόδοση.

Η διαφορετική ανάλυση της οθόνης του, και ειδικά τα 2520 pixels σε ύψος, απαιτούν ενα επιπλέον επίπεδο ισχύος, όμως τα περισσότερα παιχνίδια δεν ειναι σχεδιασμένα για την συγκεκριμένη ανάλυση. Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να παίζουν με μαύρο κενό αριστερά και δεξιά απο την οθόνη, αλλα τουλάχιστον να εκμεταλλεύονται σαφώς καλύτερα τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών.

Η βασική έκδοση του One Vision, που είναι πρακτικά και η μοναδική διαθέσιμη επίσημα στη χώρα μας, έρχεται με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία, περίπου τα 110 είναι όντως διαθέσιμα στον χρήστη του.

Ο χώρος για την MicroSD βρίσκεται στο ίδιο σημείο με αυτόν για την δεύτερη κάρτα SIM, κάτι που σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του πρέπει να επιλέξει ανάμεσα τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights