Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

Motorola One Vision Review : Έκπληξη στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στον τομέα της κάμερας, θα μπορούσαμε να πούμε οτι το One Vision κάνει την πιο «σοβαρή» του προσπάθεια ώστε να ξεχωρίσει απο τον ανταγωνισμό του. Η υψηλή ονομαστική ανάλυση των 48ΜΡ για την βασική του καμερα ειναι κάτι που μπορεί να βρει κανεις ακόμα και σε λιγότερα χρηματα, όχι όμως με αυτο το σύνολο δυνατοτήτων.

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε οτι το One Vision ειναι ενα απο τα ελάχιστα Smartphones με καμερα αυτής της αναλύσης που την συνδυάζουν με OIS, μηχανική δηλαδή σταθεροποίηση του φακού για τη λήψη φωτογραφιών αλλα και βίντεο. Μάλιστα καθε μια απο τις λίγες προτάσεις που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο, είναι σημαντικά ακριβότερη απο το One Vision. Σε συνδυασμό με το πολυ αποδοτικό f/1.7 διάφραγμα του αισθητήρα, η απόδοση της κάμερας ειναι σαφώς ανώτερη του μέσου όρου.

Αυτό που η Motorola εχει επιλέξει να αποφεύγει, ειναι η ενσωμάτωση κάποιου ειδους αυτόματης αναγνώρισης σκηνικού στην εφαρμογή της κάμερας. Έτσι το One Vision δεν μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο ή και το θέμα της φωτογραφίας προκειμένου να προσαρμόσει τις απααιτητες ρυθμίσεις ώστε να το «τονίσει». Υπάρχει μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού που θεωρεί οτι αυτο ειναι πλεονέκτημα, προκειμένου οι φωτογραφίες να ειναι πιο … φυσικές. Η δίκη μας άποψη ειναι ότι καλο ειναι να υπαρχει σαν επιλογη η χρήση του ή οχι ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του χρηστη.

Η βασική καμερα του One Vision λειτουργεί και εδω με την τεχνική του Pixel Binning. ΑΥτο σημαίνει οτι η καμερα εκμεταλλεύεται την υψηλή της ανάλυση προκειμένου να βλέπει το πλάνο καθε φωτογραφίας και στην συνέχεια να χρησιμοποιεί το σύνολο των πληροφοριών αυτών, σε μια φωτογραφια με χαμηλότερη ονομαστική ανάλυση αλλα καλύτερη συνολική ποιότητα.

Στην πράξη το One vision εκπλήσσει ευχάριστα αφού οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει ειναι σαφώς καλύτερες απο σχεδόν κάθε αλλη συσκευή στην κατηγορία τιμής του. Με εξαίρεση ίσως το P30 Lite της Huawei που ειναι και σημαντικά ακριβότερο, ειναι δύσκολο να βρει κανεις κάποια αλλη συσκευή που να βγάζει συνολικά καλύτερες φωτογραφίες απο το One vision.

Το δυναμικό και χρωματικό τους εύρος ειναι απόλυτα ικανοποιητικό, ενω η λεπτομέρεια που περιέχουν ειναι προφανως κορυφαία χάρη στην τεχνικη του Pixel binning. Θα θέλαμε ίσως λίγο καλύτερη απόδοση απο το αυτόματο HDR, παρόλα αυτά μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα στην περίπτωση που ο χρήστης γνωρίζει ποτε ειναι απαραίτητη η «συμβολή» του.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε οτι η Motorola δεν επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών στην πλήρη ονομαστική ανάλυση της κάμερας των 48ΜΡ, μια επιλογη που ειναι αρκετά ασυνήθιστη. Προφανώς και οι φωτογραφίες δεν θα εχουν καλύτερα επίπεδα λεπτομέρειας, όμως ειναι κάτι που θα θέλαμε να υπαρχει.

Η δεύτερη καμερα στο πίσω μέρος του Smartphone θα λέγαμε οτι υπαρχει περισσότερο επειδή αυτο απαιτεί πλέον η εποχή, και οχι τόσο για τις επιπλέον δυνατότητες που αυτη προσφέρει. ΟΠως και σε πολλές άλλες συσκευές, ετσι και εδώ, η ανάλυση της ειναι σημαντικά χαμηλότερη στα 5ΜΡ και χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε συνδυασμό με τη βασική, για φωτογραφίες με θολό φόντο.

Το One Vision όμως έχει και ένα ξεχωριστό Night Mode για τη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μέχρι σήμερα, δεν είναι ιδιαίτερα πολλές οι συσκευές στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής που προσφέρουν κάτι ανάλογο, ενώ ακόμα λιγότερες το συνδυάζουν με μια κάμερα τόσο υψηλής ανάλυσης.

Το Night Mode λειτουργεί με τον «συνηθισμένο» τρόπο, και βγάζει συνεχόμενες διαδοχικές λήψεις με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης στο φωτισμό. Στην συνέχεια τις συνδυάζει σε μια τελική φωτογραφία, προκειμένου αυτή να έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο λεπτομέρειας, αλλά και όσο το δυνατόν καλύτερο δυναμικό εύρος και φωτισμό.

Θα λέγαμε ότι το αποτέλεσμα που μπορεί να πετύχει το One Vision είναι σαφώς ανώτερο από αυτό των υπολοίπων συσκευών στην κατηγορία του, ακόμα και από εταιρείες που έχουν περισσότερη εμπειρία με αυτό. Οι φωτογραφίες έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, και η διαφορά στο φωτισμό είναι αισθητή σε σύγκριση με τις φωτογραφίες χωρίς το Night Mode ενεργό.

Στον τομέα της εγγραφής βίντεο, το One Vision «εκπλήσσει» με τη δυνατότητα εγγραφής σε 4k, μια δυνατότητα που η Samsung δεν προσφέρει στο Α50 που χρησιμοποιεί έναν ελάχιστα ισχυρότερο επεξεργαστή στο εσωτερικό του. Η ποιότητα των αρχείων μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή για αυτή την κατηγορία, και πόσο μάλλον για κάμερα αυτής της ανάλυσης.

Τα βίντεο έχουν πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, αλλά ταυτόχρονα μειωμένα επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμα και κατά τη λήψη σε χαμηλό φωτισμό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights