Οθόνη.
Η οθονη του One Vision αποτελεί ταυτόχρονα ενα από τα πλεονεκτήματα του, αλλα και ενα απο τα χαρακτηριστικά που πιθανον κάποιοι να θεωρήσουν ασυνήθιστο. Η αναλογία πλευρών 21:9 ειναι λιγότερο γνωστή στον κόσμο των Smartphones, ειναι όμως περισσότερο συνηθισμένη στον τομέα του βίντεο και ειδικά των επαγγελματικών ταινιών κινηματογράφου.
Πιο συγκεκριμένα, η Motorola εχει επιλέξει ενα panel των 6.5 ιντσών, με αναλύσω 2520×1080 pixels, Πρόκειται προφανώς για LCD οθονη, αφού με εξαίρεση τη Samsung, μεχρι στιγμής καμία εταιρεια δεν μπορεί να προσφέρει Amoled οθονη σε αυτη την κατηγορία τιμής.
Πρακτικά όμως, η οθονη αυτη εχει ολα όσα πρέπει προκειμένου να χαρακτηριστεί καλή, και σίγουρα άνω του μέσου όρου. Χρωματικά η Motorola εχει επιλέξει να μην υπερβάλει, με την οθονη να προβάλει σχετικά ήπια χρώματα, που παραμένουν ζωντανά και έντονα στο βαθμο που πρέπει να ειναι.
Οι γωνιές θέασης με τη σειρά τους ειναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές, και μονο υπό «υπερβολική» γωνία υπαρχει έντονη χρωματική αλλοίωση. Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στην εταιρεία οτι προσφέρει ενα σετ απο προκαθορισμένα προφίλ χρωματικής απόδοσης, ανάμεσα σε «φυσικό», «έντονο» και «εμπλουτισμένο». Σαν προεπιλογή η οθονη ειναι ρυθμισμένη στο «εμπλουτισμένο» που κατα τη γνώμη μας ειναι και ο ιδανικός συνδυασμός έντονων χρωμάτων χωρίς να φτάνουν στο σημείο της υπερβολής.
Αυτο που εχει όμως πραγματικά σημασία, ειναι αν μια οθονη με αυτη τη διαφορετική αναλογία πλευρών εχει κάποια πρακτική χρησιμότητα. Προφανώς και η προβολή ταινιών και καθε ειδους βίντεο που εχουν γυριστεί και αυτά σε 21:9 ειναι ο λόγος ύπαρξης της. Αντίστοιχα προφανές όμως ειναι και το οτι κανένας δεν αγοράζει ενα smartphone αποκλειστικά και μόνο για να βλέπει ταινίες σε αυτο.
Υπηρεσίες οπως το Netflix εχουν ξεκινήσει πλέον και προσφέρουν περιεχόμενο σε αυτη τη διαφορετική αναλογία πλευρών , ακριβώς επειδή πλέον υπάρχουν συσκευές που το υποστηρίζουν. Το YouTube απο την πλευρά του εχει μεχρι και αυτη τη στιγμή λιγότερο περιεχόμενο σε αυτη την αναλογία πλευρών, με τα «κανονικά» βίντεο σε 16g9 να προβάλλονται αναμενόμενα με μαύρο πλαίσιο αριστερά και δεξιά τους.
Αυτο που όμως δεν περιμενει κανεις αρχικά, ειναι η ευκολία που προσφέρει η συγκεκριμένη αναλογία πλευρών στην ανάγνωση κειμένου, και την προβολή περιεχομένου σε κάθετη εμφάνιση γενικότερα. Ακριβώς επειδή μπορεί να «χωρέσει» περισσότερο περιεχόμενο, ο χρήστης του One vision βλέπει ταυτόχρονα περισσότερες πληροφορίες σε αυτη, και χρειάζεται λιγότερο συχνά να «κατεβαίνει» προς τα κατω για να συνεχίσει να βλέπει αυτο που θέλει.
Αυτή τη στιγμή ειναι προφανως άγνωστο ακόμα αν οι οθόνες αυτού του ειδους θα καθιερωθούν τα επόμενα χρονια ή αν θα παραμείνουν απλα κάτι διαφορετικό απο το συνηθισμένο. Ειναι δεδομένο οτι όσο οι πιο «γνωστες» εταιρείες δεν επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν κάτι ανάλογο, θα παραμένουν απλα μια επιλογη των μικρότερων ώστε να μπορούν να ξεχωρίσουν. Αυτο που εχει σημασία πάντως, ειναι ότι πρόκειται για μια διαφορα που σίγουρα εχει και τα πλεονεκτήματα της.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας