Μπαταρία.
Στο εσωτερικο του Mi A3 βρίσκεται μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.030 mAh. Η Xiaomi μας έχει… συνηθίσει σε Smartphones με μεγάλη και καλή σε απόδοση μπαταρία, οπότε αυτο θεωρείται πλέον σχεδον δεδομένο.
Το Stock Android όμως, έχει περιορισμένες επιλογές για την διαχείριση της ενέργειας σε σύγκριση με το MIUI που σχεδιάζει η εταιρεία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το λειτουργικό σύστημα να μη δίνει την ίδια ελευθερία στον χρήστη του να επιλέξει αυτός τι θα κάνει κάθε εφαρμογή.
Αντιθέτως, παρακολουθεί μόνο του ποιες από αυτές όντως χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του mi A3 και φροντίζει να περιορίζει τις υπόλοιπες. Αυτό γίνεται σημαντικά πιο αποδοτικά και το λειτουργικό ενημερώνει συνεχώς αυτή τη «λίστα» σε σύγκριση με παλαιότερες εκδόσεις.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα η μπαταρία του Smartphone να προσφέρει πολύ καλούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας, ακόμα και για τα δεδομένα του Android One.
Η μια ημέρα έντονης χρήσης είναι κάτι που μπορεί κάποιος να πετύχει εύκολα, και στο τέλος αυτής να έχει ένα 20% περίπου ακόμα από την μπαταρία προκειμένου να φτάσει με ασφάλεια στον… φορτιστή του. Οι δύο ημέρες χρήσης είναι επίσης κάτι εύκολο για το Mi A3 σε όσους είναι λιγότερο «απαιτητικοί» μαζί του. Η διαχείριση ενέργειας που κάνει το λειτουργικό σύστημα αποδίδει καλύτερα σε αυτήν την περίπτωση.
Το Smartphone φορτίζει μέσω της USB type θύρας στο κάτω μέρος του, και υποστηρίζει το Quick Charge 3.0 πρότυπο της Qualcomm. Ακόμα και με αυτό, τα 18W που μπορεί να «περάσει» ο φορτιστής του, μπορούν να γεμίσουν πλήρως τη μπαταρία σε περίπου 1.5 ώρα.
Συμπέρασμα.
Η Xiaomi δείχνει με το Mi A3 ότι στηρίζει «έμπρακτα» την κατηγορία των Smartphones με Stock Android. Αν μη τι άλλο, δίνει μια ακόμα επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για κάτι σαν και αυτό, και θέλουν ταυτόχρονα μια συσκευή της εταιρείας.
Το Smartphone εχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κατά παράδοση το κάνουν να ξεχωρίζει στα χρήματα του, έστω και με την οθόνη που προκαλεί… αμφιβολίες. Ταυτόχρονα έχει και σημαντικα βελτιωμένη εμφάνιση, που δεν το κάνει να δείχνει ο «φτωχός» συγγενής των υπόλοιπων συσκευών της εταιρείας. Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε σύγκριση με το Note 7 για παράδειγμα είναι σαφώς πιο όμορφο.
Σε κάθε περίπτωση, η Xiaomi κατάφερε για μια ακόμα φορά να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό Smartphone για αυτούς που θέλουν μια Stock Android συσκευή.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
3 σχολια
Στο κειμενο δεν αναφερετε τιποτα για led ειδοποιησεων.Τα προηγουμενα a2 ειχαν ενα μικρο λευκο στην κατω πλευρα.Εδω υπαρχει;
Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !
Δυστυχώς δεν έχει κανενός είδους LED ειδοποιήσεων το Mi A3
Λάθος, Έχει στην πάνω αριστερή πλευρά. By default ανάβει οταν φορτίζει το κινητό αλλά μπορεί να επιλέξει κανείς να ανάβει στις ειδοποιήσεις.