Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia 1 Review : Καταπληκτικό και ισχυρό
xperia 1

Sony Xperia 1 Review : Καταπληκτικό και ισχυρό

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Ο μοναδικός ίσως τομέας όπου το Xperia 1 δεν μπορεί να «ακολουθήσει» στις υπολοιπες δυνατότητες του, είναι αυτός της μπαταρίας στο εσωτερικό του.

Με χωρητικότητα 3.300 mAh, είναι σαφώς μικρότερη από ότι θα περίμενε κανείς σε ένα τόσο ικανό και ξεχωριστό Smartphone. Η Sony mobile έχει μια πολύ καλή παράδοση στον σχεδιασμό Smartphones με πολύ καλούς χρόνους αναμονής.

Αυτό ισχύει όμως μόνο για το χρονικό διάστημα που ο χρήστης του δεν ασχολείται με αυτό, και το Xperia 1 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Όμως η κατανάλωση αυξάνεται εντυπωσιακά όταν κάνει ακόμα και κάτι απλό με αυτό, όπως η αποστολή ενός μηνύματος, μια αύξηση που οφείλεται κυρίως στην οθόνη του αλλά και το Hardware στο εσωτερικό του.

Πρακτικά, μπορεί κάποιος να έχει το Smartphone σε κατάσταση αναμονής για αρκετές ώρες και να χάσει ένα 5% της φόρτισης από την μπαταρία του, και σε μόλις 10 λεπτά χρήσης να την μειώσει άλλο τόσο. Αυτο σίγουρα δεν είναι πρακτικό για μια συσκευή με τόσο πολλές δυνατότητες.

Στα θετικά πρέπει να αναφέρουμε ότι το Xperia 1 μπορεί να φορτίσει με έως και 25W αφού υποστηρίζεται πλήρως το USB Power Delivery πρότυπο μέσω της Type-C θύρας στο κάτω μέρος του. Αυτό κάνει δυνατή τη φόρτιση ακόμα και με φορτιστές που δεν είναι της Sony, ακόμα και κάποιους που έχουν σχεδιαστεί για άλλου είδους προιόντα αλλά υποστηρίζουν το ίδιο πρότυπο.

Συμπέρασμα.

Είναι σίγουρο ότι η Sony Mobile έχει κάθε δικαίωμα να ζητάει αυτά τα χρήματα, για ένα Smartphone τόσο ολοκληρωμένο όσο το Xperia 1. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ίσως το πόσο μεγάλο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν να ξεχωρίζει, είναι περισσότερο χρήσιμα σε κοινό που θέλει και ξέρει να τα εκμεταλλευτεί. Για όλους τους υπολοιπους παραμένει ένα ασυνήθιστο Smartphone με μια χρήσιμη μεν, αλλά διαφορετική οθόνη.

Αυτό που έχει σημασία όμως, και είναι  με διαφορά το μεγαλύτερο «κατόρθωμα» της εταιρείας, είναι ότι το Xperia 1 δεν έχει πραγματικά τίποτα να ζηλέψει από τον ανταγωνισμό του. Μετά από πολύ καιρό, είναι η δεύτερη φορά στη σειρά, που ένα Smartphone της εταιρείας είναι τόσο καλό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights