Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A30s Review : Σταθερή σωστή πορεία
galaxy a30s

Samsung Galaxy A30s Review : Σταθερή σωστή πορεία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας στον οποίο το Galaxy A30s έρχεται με τις περισσότερες “αναβαθμίσεις” είναι σίγουρα αυτός της καμερας. Πιο συγκεκριμένα, το Smartphone έχει τρεις διαφορετικές κάμερες στο πίσω μέρος του, που αν μοιάζουν παρόμοιες με αυτές του Α50, είναι γιατί…. πρόκειται πρακτικά ακριβώς για το ίδιο setup.

H βασική κάμερα λοιπόν, έρχεται στα 25ΜΡ, και έχει ένα ιδιαίτερα αποδοτικό διαγραφμα f/1.7 στον φακό της. Δεν υπάρχει OIS, κάτι που εταιρείες του ανταγωνισμού όπως η Motorola προσφέρουν πλέον σε συσκευές όπως το One Vision.

galaxy a30s

Παρόλα αυτά, σημασία έχει περισσότερο η απόδοση της κάμερας αυτής στην πράξη. Το Galaxy A30s μπορεί να βγάλει αρκετά καλές φωτογραφίες, με κριτήριο την λεπτομέρια τους. Χρωματικά, ακολουθεί την παράδοση της εταιρείας, με λίγο πιο ζωντανή και έντονη αποτύπωση. Η επιλογή αυτή είναι συνειδητή ώστε οι φωτογραφίες να είναι πιο όμορφες και εντυπωσιακές, πιθανόν όμως να ενοχλήσει μερικούς που προτιμούν μια πιο φυσική εμφάνιση.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, έχει υπέρ ευρυγώνιο φακό, και ένα αρκετά μεγάλο οπτικό πεδίο στις 123 μοίρες. Η Samsung εξοπλίζει όλες τις συσκευές της με τόσο μεγάλο οπτικό πεδίο όταν έχουν κάμερα αυτού του είδους, κάτι που έχει θετικά αλλά και αρνητικα. Στα θετικά περιλαμβάνεται το μεγάλο πλάνο που αναφέραμε, στα αρνητικά όμως περιλαμβάνεται η αλλοίωση που έχουν τα σχήματα στις ακρες .

Η ανάλυση των 8ΜΡ καλύπτει οριακά τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια, ακριβώς επειδή έχει να αποτυπώσει μεγαλύτερο πλάνο, και τουλάχιστον σε συνθήκες καλού φωτισμου ημέρας, οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές για χρήση σε social media κλπ. Το διάφραγμα f/2.4 σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο σε αυτή την κατηγορία.

Παρότι στο πίσω μέρος του Galaxy A30s υπάρχουν τρεις κάμερες, η τρίτη από αυτές δεν μπορεί να βγάλει μόνη της φωτογραφίες. Χρησιμοποιειται αποκλειστικά για τον υπολογισμό του βάθους σε φωτογραφίες με θόλο φόντο, όταν ο ιδιοκτήτης του επιλέξει το συγκεκριμένο mode φωτογράφισης.

Ερχόμενοι τώρα στην λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Galaxy A30s έχει μια πολύ συγκεκριμένη και πολύ ενοχλητική ελλειψη. Το night mode που έχει σχεδιάσει η Samsung, και είναι διαθέσιμο στα Α50, Α70 και Α80, εδώ απουσιάζει πλήρως.

Είτε αυτό είναι περιορισμός του hardware στο εσωτερικό του Smartphone, είτε συνειδητη επιλογή της εταιρείας, δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Για μια ακόμα φορά, σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι πολλές οι συσκευές του ανταγωνισμού που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο.

Οι φωτογραφίες λοιπόν είναι απλά αποδέκτες στην καλύτερη περίπτωση, και με όχι ιδιαίτερα καλα επίπεδα λεπτομερειας. Η Samsung έχει βελτιώσει τουλάχιστον το δυναμικό εύρος που αποτυπώνεται σε χαμηλό φωτισμό, αρκετά ώστε οι φωτογραφίες να είναι απλά χρήσιμες για την προβολή τους στην οθόνη της συσκευης.

Αυτό δεν ισχύει όμως στην κάμερα με τον υπέρ ευρυγώνιο φακό. Το ιδιαίτερα περιορισμένο διάφραγμα, η χαμηλή της ανάλυση αλλά και η απλά μέτρια ποιότητα του αισθητηρα, την κάνουν ουσιαστικά “άχρηστη” κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι φωτογραφίες είναι ενοχλητικά σκοτεινές, και απαράδεκτα κακές σε λεπτομέρεια. Μόνο σε εσωτερικό χώρο με αρκετά καλό φωτισμό, θα καταφέρει κάποιος να βγάλει μια απλά αποδεκτή φωτογραφία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ 14/04/2020 - 17:51

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Α50 ΚΑΙ ΤΟΥ Α30S ΠΟΙΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights