Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy A30s Review : Σταθερή σωστή πορεία
galaxy a30s

Samsung Galaxy A30s Review : Σταθερή σωστή πορεία

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Galaxy A για το 2019 είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ήταν ακριβώς αυτό που είχε ανάγκη η Samsung προκειμένου να ανακάμψει και στη μεσαία κατηγορία συγκεκριμένα αλλά και στην αγορά γενικότερα. Με ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις, αλλά κυρίως με ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά , κατάφεραν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της εταιρείας. Μέσα σε 6 μήνες περίπου, η σειρά αποκτά νέα μέλη, που αποτελούν ουσιαστικά μια αναβάθμιση αυτών που ήδη υπάρχουν στην αγορά, με στοχευμένες και χρήσιμες αλλαγες.

Το Galaxy A30s που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου review, ειναι προφανώς η βελτιωμένη έκδοση του “απλού” Α30, ενός Smartphone που δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα στη χώρα μας. Αυτό κάνει τη “δουλειά” του ίσως πιο εύκολη, αφού δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι είναι καλύτερο σε κάτι από αυτό. Παρόλα αυτά, κάποια από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά όπως θα δούμε στη συνέχεια, το κάνουν άμεσο ανταγωνιστή των Α40 και Α50 που ήδη υπάρχουν στην αγορά.

H Cosmote μας έδωσε για μια ακόμα φορά τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το Galaxy A30s στο εντυπωσιακό όπως πάντα 4G+ δίκτυο της. Οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζει το Smartphone είναι… χαμηλότερες από αυτό που μπορεί να πετύχει το δίκτυο της εταιρείας, και αυτό είναι μια πολύ καλή… ένδειξη των επιδόσεων του. Το Streaming ενός video στο Youtube, και φυσικά πιο “απλές” διαδικασίες όπως η αναπαραγωγή μουσικής μέσω του Spotify, είναι “αστεία” εύκολες για το δίκτυο της Cosmote.

Σχεδιασμός.

Ειναι δεδομένο ότι σε αυτή την κατηγορία, και με τις παραχωρήσεις που έτσι και αλλιώς έχει “αναγκαστεί” να κάνει η Samsung για να διατηρήσει χαμηλά το κόστος, δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για αλλαγές στην εμφάνιση του Galaxy A30s.

galaxy a30s

Αυτό που κατάφερε να αλλάξει όμως η εταιρεία, είναι η εμφάνιση του πίσω μέρους, και συγκεκριμένα ο τρόπος κατασκευής τους. Το πλαστικό “καπάκι” συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό που η Samsung ονομάζει Glastic, και προσπαθεί να εξομοιώσει την εμφάνιση και την αίσθηση που αφήνει στο χερι το γυαλί.

Για την εμφάνιση μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια σχετική… Επιτυχία, για την αίσθηση στο χέρι προφανώς και όχι. Η επιφάνεια πλέον είναι και διαφορετικά σχεδιασμένη, με τριγωνικά σχέδια που αντανακλούν και πάλι το φωτισμό, απλά με διαφορετικό τρόπο.

galaxy a30s

Η κατασκευή από πλαστικό συνεχίζεται και στο πλαϊνό μέρος του Galaxy A30s μια επιλογή που τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας έχει και θετικά χαρακτηριστικά. Το βασικότερο από αυτά είναι ότι διατηρεί χαμηλά το συνολικό βάρος του Smartphone, αλλά ταυτόχρονα το κάνει και λιγότερο ευαίσθητο σε γρατσουνιές και χτυπήματα .

galaxy a30s

Ερχόμενοι τώρα στην μπροστινή πλευρά του, οι αλλαγές είναι και αρκετές αλλά και καλοδεχούμενες. Η βασικότερη από αυτές, που μάλιστα είναι ασυνήθιστη για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, είναι ότι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στην οθόνη του. Μάλιστα η λειτουργία του είναι αισθητά πιο γρήγορη αλλά και αξιόπιστη σε σύγκριση με τα ακιρβότερα, Galaxy A50, A70 αλλά και το αδικαιλόγητο συνολικά Galaxy A80.

Για να το πετύχει αυτό, η Samsung έχει χρησιμοποιήσει και εδώ ένα super AMOLED panel, έστω και με παραχωρήσεις που θα δούμε αναλυτικότερα στο αντίστοιχο κομμάτι του review μας. Αυτό που έχει εδώ σημασία είναι ότι η Samsung προσπαθεί και πετυχαίνει να προσφέρει κάτι περισσότερο από τον ανταγωνισμό της.

Με διαγώνιο 6.4 ιντσών, θα περίμενε κανείς ότι η οθόνη του Galaxy A30s το κάνει ιδιαίτερα μεγάλο κάτι όμως που δεν ισχύει απόλυτα στην πράξη. Η οθόνη έχει αναλογία πλευρών 20:9 κάτι που την κάνει λίγο πιο “ψηλή” αλλά και πιο… Στενή από το συνηθισμένο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συσκευή να είναι πιο εύκολη στο κράτημα σε σύγκριση με τις περισσότερες προτάσεις με οθόνη αντίστοιχου μεγέθους.

galaxy a30s

Στο πάνω μέρος της συνεχίζει να υπάρχει ένα μικρό notch για την μπροστινή κάμερα, που παρόλα αυτά έχει μικρότερο μέγεθος, και ενοχλεί σαφώς λιγότερο αντίστοιχα. Σε καθημερινή χρήση είναι πολύ δύσκολο πλέον να πει κανείς ότι σε μια τόσο μεγάλη οθονηζ ξεχωρίζει ένα τόσο μικρό σημείο, ειδικά από τη στιγμή που έχει πρακτικά οφέλη.

Συνολικά είναι εμφανές ότι το Galaxy A30s αποτελεί μια αναβάθμιση στα σημεία, με βάση την εξωτερική του εμφανιση. Η αλλαγή στο πίσω καπάκι είναι καλοδεχούμενη σε γενικές γραμμές, αν και θα ενοχλήσει όσους δεν θέλουν κάτι τόσο υπερβολικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ 14/04/2020 - 17:51

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Α50 ΚΑΙ ΤΟΥ Α30S ΠΟΙΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights