Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 8T Review : Σίγουρη επιτυχία
note 8t

Xiaomi Redmi Note 8T Review : Σίγουρη επιτυχία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Ο τομέας στον οποίο σίγουρα ξεχωρίζει το Note 8T σε σύγκριση με όλους τους ανταγωνιστές του, είναι αυτός των τεσσάρων καμερών που έχει στο πίσω μέρος του . Προφανώς ο αριθμός έχει επιλεχθεί και για εμπορικούς σκοπούς, οι τρεις όμως από αυτές λειτουργούν αυτόνομα για να παράγει η κάθε μια τους διαφορετικό είδος φωτογραφίας.

Η βασική από αυτές είναι στα 48ΜΡ όπως ακριβώς και στον προκάτοχό του, και συνεχίζει να έχει ένα αποδοτικό διάφραγμα με f/1.8 στον φακό της. Αυτό που θα θέλαμε να έχει προσθέσει η Xiaomi, είναι το OIS, που παρόλα αυτά δεν προσφέρεται και σε ακριβότερες συσκευές της.

Οι φωτογραφίες από την βασική κάμερα παράγονται με την τεχνική του pixel binning , με αποτέλεσμα να έχουν πραγματική ανάλυση 12ΜΡ. Το αποτέλεσμα είναι σαφώς άνω του μέσου όρου, με την Xiaomi να έχει βρει πλέον μια πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στα ζωντανά και όμορφα χρώματα, και την φυσική απεικόνιση.

Η κάμερα μπορεί να βγάλει φωτογραφίες και στην μέγιστη ανάλυση των 48ΜΡ, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει οι συνθήκες φωτισμού να είναι ιδανικές, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι έστω και λίγο καλύτερο από αυτό των φωτογραφιών με την τεχνική του pixel binning.

Σε αυτή την περίπτωση οι φωτογραφίες έχουν απλά υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις στα 8000Χ6000 pixels, και μεγάλο μέγεθος που ξεπερνά τα 8ΜΒ. Πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγάλει κανείς φωτογραφίες σε αυτό το mode, εκτός από την… περιέργεια του πως είναι μια φωτογραφία των 48ΜΡ.

Η δεύτερη κάμερα έχει υπέρ ευρυγωνιο φακό, όπως συνηθίζεται πλέον, και το οπτικό της πεδίο είναι περίπου 120 μοίρες. Πρακτικά μπορεί να “χωρέσει” πολύ περισσότερα στο πλάνο κάθε φωτογραφίας, ενώ η ανάλυση της είναι αναμενόμενα μικρότερη στα 8ΜΡ.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Note 8T με αυτή την κάμερα, είναι αντίστοιχες με αυτές της ίδιας κάμερας στο αμέσως καλύτερο Note 8 Pro. Καλύπτουν με άνεση τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια και σε χρώμα που μπορεί να έχει κάποιος από μια τέτοια κάμερα.

Το περιορισμένο διάφραγμα f/2.4 παράγει φωτογραφίες που έχουν λίγο διαφορετικά επίπεδα φωτισμού σε σύγκριση με τη βασική κάμερα, χωρίς όμως το αποτέλεσμα να είναι ενοχλητικο.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η τρίτη κάμερα με τον macro φακό, που έχει το Note 8T. Η κάμερα αυτή μπορεί να βγάλει φωτογραφίες από πολύ κοντινή απόσταση, ανάμεσα σε περίπου 5 και 2 εκατοστά. Για να το πετύχει αυτό, και να προσαρμόζει την εστίαση της σωστά, έχει τη δυνατότητα auto focus, κάτι ιδιαίτερα ασυνήθιστο σε κάμερα αυτού του είδους.

Η ανάλυση της είναι μόλις 2ΜΡ, όμως το πολύ μικρό πλάνο που έχει, ακριβώς επειδή οι φωτογραφίες είναι πολύ… Κοντινές, βοηθάει ώστε η λεπτομέρεια τους να μην είναι ενοχλητικά χαμηλή.

Για την φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό, μόνο η βασική κάμερα του Smartphone μπορεί να εκμεταλλευτεί το night mode που έχει διαθέσιμο. Οι φωτογραφίες με αυτό ενεργό, δεν έχουν απαραίτητα υψηλότερα επίπεδα φωτισμού, αφού η εφαρμογή της κάμερας συνδυάζει σωστά τις συνεχόμενες λήψεις ώστε να διατηρήσει καλά επίπεδα λεπτομέρειας και δυναμικού εύρους.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπέρ ευρυγώνιο φακό, μπορεί μεν να βγάλει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, το αποτέλεσμα όμως είναι οριακά αποδεκτό. Η χαμηλότερη ανάλυση, και η απουσία του night mode, δεν βοηθούν με δεδομένο και το περιορισμένο διάφραγμα του φακού.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει, είναι οι δυνατότητες που έχει το Note 8T στην εγγραφή βίντεο. Έκτος του ότι η βασική κάμερα μπορεί να γράψει σε ανάλυση έως και 4Κ με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, η κάμερα με τον macro φακό μπορεί να καταγράψει τα δικά της βίντεο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.