Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των Smartphones είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις συσκυεών που μπορούν να δικαιολογήσουν την …. διαφορετικότητα τους, επειδή προσφέρουν όντως κάτι ασυνήθιστο. Στην περίπτωση του Mate 20 X 5G, η Huawei μπορεί να δικαιολογήσει με την σειρά της το μεγαλύτερο μέγεθος του, με την υποστήριξη της επόμενης γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αλλά και με την ύπαρξη μιας εντυπωσιακά μεγάλης οθόνης, σχεδιασμένης για κάθε είδους χρήση.

Παρότι το Smartphone δεν κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας, η εταιρεία μας διέθεσε ένα Mate 20 X 5G για τις ανάγκες του Review μας, αλλά και για την προσωρινή δοκιμή του σε πιλοτικό 5G δίκτυο στη χώρα μας. Η Huawei είναι ξεκάθαρη επίσης ότι αν υπήρχε διαθέσιμο εμπορικά δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G, δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να εισάγει επίσημα το Smartphone και στη χώρα μας.

Πριν συνεχίσουμε με το Review, να τονίσουμε ότι το Mate 20 X 5G ανήκει στις συσκευές που έρχονται κανονικά με υποστήριξη για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google και πρόσβαση στο Play Store.

Σχεδιασμός.

Είναι προφανές ότι το Mate 20 X 5G δεν είναι ένα Smartphone σχεδιασμένο με γνώμωνα το μικρό του μέγεθος. Οι τεχνικοί περιορισμοί των 5G δικτύων σε υπερ υψηλή συχνότητα πάνω από τα 26 GHz, απαιτούν μεγαλύτερη επιφάνεια για τις ενσωματωμένες κεραίες. Φυσικά υπάρχει και έκδοση του Mate 20 X που δεν προσφέρει υποστήριξη για δίκτυα αυτού του είδους, και θα μπορούσε να πει κανείς ότι το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν «ιδανικό» για την Huawei ώστε να κάνει διαθέσιμη και τη συγκεκριμένη 5G έκδοση.

Έχοντας λοιπόν, σαν «δεδομένες» τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, το Mate 20 X 5G προσπαθεί να τις εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η οθόνη του είναι εντυπωσιακά μεγαλή στις 7.2 ίντσες, μέγεθος που μέχρι πριν μερικά χρόνια, ανήκε σε Tablets.

Επειδή όμως το πλαίσιο της είναι εντυπωσιακά μικρό, σε όλες τις πλευρές του, το Mate 20 X 5G είναι μικρότερο από ότι περιμένει κανείς όταν ακούει ή διαβάζει για το μέγεθος της οθόνης του.

Η κατασκευή έχει γίνει και εδώ από αλουμίνιο για το πλαίσιο, και γυαλί στο πίσω μέρος. Μάλιστα το γυαλί αυτό, στο χρώμα που είχαμε στα χέρια μας, έχει μια πιο «ματ» υφή που εκτός των άλλων το κάνει να γλυστράει λιγότερο από το συνηθισμένο.

Στο πρακτικό κομμάτι τώρα, το Mate 20 X 5G έχει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του, και όχι τοποθετημένο κάτω από την οθόνη του. Παρά τα σημαντικά βήματα αξιοπιστίας και ταχύτητας λειτουργίας που έχει κάνει η εταιρεία στους αισθητήρες αυτού του είδους, η τοποθέτηση αυτή έχει τα πλεονεκτήματα της.

Προφανώς και σε ένα τόσο μεγάλο Smartphone, ο ιδιοκτήτης του θα πρέπει να συνηθίσει να το κρατάει με τρόπο που να μπορεί να φτάσει τον συγκεκριμένο αισθητήρα, όμως αυτό είναι κάτι που γίνεται μέσα στις πρώτες ημέρες χρήσης.

Από το Mate 20 X 5G απουσιάζει η θύρα ακουστικών, που θεωρητικά και πρακτικά υπάρχει αρκετός… χωρος για την τοποθέτηση της. Η εταιρεία προφανώς επέλεξε να διατηρήσει μια συγκεκριμένη πολιτική για όλες τις συσκευές της σειράς, και υπό αυτή την οπτική γωνία υπάρχει μια λογική για την απουσία της.

Προφανώς και το Mate 20 X 5G δεν είναι σχεδιασμένο για όλους τους χρήστες Smartphones, είναι όμως μια συσκευή που προσφέρει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, και «ζητάει» την κατανόηση του ιδιοκτήτη της προκειμένου να του τα προσφέρει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights