Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το Mate 20 X 5G ανήκει στην σειρά Mate Της Huawei, και δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στην συνεργασία της εταιρείας με την Leica, που μας δίνει μερικές από τις καλύτερες κάμερες που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone σήμερα.

Τυπικά, έχει στο πίσω μέρος του τις τρεις ακριβώς ίδιες κάμερες με το Mate 20 Pro της εταιρείας, με την βασική από αυτές να ξεχωρίζει με την υψηλή ανάλυση των 40ΜΡ αλλά και το αποδοτικό της διάφραγμα με f/1.8. Σε άμεση σύγκριση με το νεότερο P30 pro της εταιρείας, απουσιάζει το OIS, όμως η εταιρέια έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει εντυπωσιακές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με την χρήση του Night Mode.

Σε κανονικές συνθήκες ημέρας, η κάμερα του Mate 20 X 5G μπορεί να βγάλει εντυπωσιακές φωτογραφίες. Το δυναμικό εύρος είναι … περιέργως λίγο μεγαλύτερο από αυτό του κανονικού Mate 20 Pro, ενώ χρωματικά δεν μπορεί να βρει κανείς κάποια διαφορά.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά και τις επεμβάσεις του AI mode. Οι φωτογραφίες με αυτό ενεργό, είναι πιο έντονες και όμορφες όταν αναγνωρίζεται το αντικείμενο ή το σκηνικό τους, χωρίς όμως να φτάνουν σε υπερβολικό βαθμό και να δείχνουν «ψέυτικες».

Η δεύτερη κάμερα τώρα, είναι αυτή με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, και ανάλυση 20ΜΡ όπως ακριβώς και στα P30 Pro και Mate 20 pro. Μάλιστα, η Huawei προσφέρει κανονικά και Auto focus στην συγκεκριμένη κάμερα, μια επιλογή που κάποιοι ανταγωνιστές της έχουν «ξεχάσει» στις δικές τους συσκευές.

Σε αυτή την περίπτωση, το πιο περιορισμένο διάφραγμα του φακού της έχει σαν αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι ελάχιστα διαφορετικές χρωματικά αλλά και σε επίπεδα φωτισμού. Η Huawei έχει μειώσει σημαντικά το φαινόμενο αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι λίγο πιο έντονο όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το AI Mode λειτουργεί κανονικά και με αυτή την κάμερα, και προσφέρει και εδώ μικρές βελτιώσεις για πιο όμορφές φωτογραφίες. Μάλιστα λόγω του ότι η κάμερα αυτή προσφέρεται για την φωτογράφιση τοπίων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το AI mode είναι πιο χρήσιμο εδώ.

Τέλος, στο πίσω μέρος του Mate 20 X 5G υπάρχει και μια Τρίτη κάμερα, αυτή με το οπτικό zoom που φτανει το 3Χ. Η ανάλυση της είναι στα 8ΜΡ, όμως οι φωτογραφίες αποθηκεύονται και εδώ στα 10ΜΡ χρησιμοποιώντας δεδομένα και από την βασική κάμερα. Η χρησιμότητα της είναι πολύ συγκεκριμένη, στις περιπτώσεις που θέλουμε να φέρουμε πιο κοντά το αντικείμενο της φωτογραφίας μας.

Για την φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, οι συσκευές της Huawei ξεχωρίζουν κατά παράδοση για το αποδοτικό τους Night Mode. Μάλιστα, σε αντίθεση με πολλούς ανταγωνιστές της, η εταιρεία το προσφέρει και στις τρεις κάμερες του Mate 20 X 5G, προκειμένου να μην περιορίζει τις επιλογές φωτογράφισης του ιδιοκτήτη του.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Mate 20 X 5G με το Night mode είναι εντυπωσιακές μέχρι και σήμερα, παρότι συσκευές όπως το P30 Pro και το Mate 30 Pro έρχονται με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η Huawei έχει πετύχει έναν πολύ καό συνδυασμό σε επίπεδα φωτισμού κοντά σε αυτό που βλέπει ο χρήστης με τα μάτια του, και λεπτομέρεια που είναι αρκετά πάνω από το μέσο όρο.

Μάλιστα, ο συνδυασμός διαφορετικών φωτογραφιών σε μια, από το Night Mode, έχει σαν αποτέλεσμα το τελικό αρχείο να έχει εντυπωσιακά επίπεδα δυναμικού εύρους.

Συνολικά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι το Mate 20 X 5G δεν υστερεί στον τομέα της φωτογραφίας, σε σύγκριση με οποιοδήποτε από τα πιο διαδεδομένα Smartphones της εταιρείας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights