Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

Huawei Mate 20X 5G Review : Ένα διαφορετικό “κτήνος”

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το  Mate 20 X 5G κρύβει στο εσωτερικό του, τον Kirin 980 επεξεργαστή που σχεδιάζει η ίδια η Huawei. Όταν έγινε αρχικά διαθέσιμο στην αγορά, ο νεότερος Kirin 990 δεν ήταν ακόμα έτοιμος, όμως ο 980 υποστηρίζει και αυτός την λειτουργία σε δίκτυα 5G σε συνδυασμό με το εξωτερικό Balong 5000 modem που έχει σχεδιάσει επίσης η ίδια η Huawei.

Μάλιστα, η εντυπωσιακά καλή διαχείριση ενέργειας του Kirin 980 αλλά και του λειτουργικού συστήματος της Huawei, σχεδόν εκμηδενίζουν την μικρή αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας με τη χρήση του εξωτερικού Modem.

Τεχνικά, έχουμε και εδώ συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρισμένους σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Οι 4 από αυτούς είναι οι μικρότεροι A-55 της ARM, σχεδιασμένοι να αναλαμβάνουν τις πιο απλές καθημερινές εργασίες.

Οι υπόλοιποι 4 είναι οι σημαντικά πιο ισχυροί A-76 της ARM, που μέχρι και σήμερα ξεχωρίζουν για την απόδοση τους σε συνδυασμό με πολύ καλή κατανάλωση ενέργειας. Στον Kirin 980 είναι χωρισμένοι σε δύο διαφορετικές ομάδες, με συχνότητα το 1.9 GHz για τους 2 από αυτούς και τα 2.6 GHz για τους υπόλοιπους δύο.

Με αυτόν τον τρόπο, το Mate 20 X 5G επιλέγει τον συνδυασμό πυρήνων και συχνότητας που είναι κάθε φορά απαραίτητοι για να πραγματοποιήσει αυτό που του ζητάει ο χρήστης του με τον καλύτερο τρόπο αλλά και την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Στο Mate 20 X 5G ο Kirin 980 συνδυάζεται με 8 GB μνήμης RAM στην μια και μοναδική έκδοση που έχει αντίστοιχα και 256 GB αποθηκευτικού χώρου. Με δεδομένο ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν εφαρμογές που να κάνουν απαραίτητη την ύπαρξη περισσότερων από 6 GB μνήμης RAM, και με πολλά Smartphones να λειτουργούν άνετα και με 4, το Smartphone δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, έχουμε ήδη αναφέρει τα πλεονεκτήματα που έχει η χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Mate 20 X 5G. Η Mali G76 κάρτα γραφικών έρχεται σε έκδοση με 10 «πυρήνες», που είναι περισσότερο από απλά αρκετοί για οποιαδήποτε χρήση. Μάλιστα, σε σύγκριση με λύσεις του ανταγωνισμού που προσφέρουν μεγαλύτερη στιγμαία απόδοση, ο Kirin 980 μπορεί να διατηρήσει την δική του για περισσότερο διάστημα. Στο διάστημα αυτό, λύσεις όπως ο Exynos 9820 της Samsung, θα έχει μειώσει σε χαμηλότερα επίπεδα την απόδοση του, προκειμένου να σταματήσει την αδικαιολόγητη κατανάλωση ενέργειας του αλλά και να μειωσει την θερμοκρασία λειτουργίας του.

Στην πράξη τώρα, ο Kirin 980 σε συνδυασμό με την μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία του Mate 20 X 5G το κάνουν ιδανικό για συνεχόμενο Gaming. Μάλιστα επειδή και η οθόνη του έχει ιδανικό μέγεθος για αυτή τη χρήση, είναι ένα από τα καλύτερα Smartphones για παιχνίδια έστω και αν δεν έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό.

Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια για περισσότερο από 4 ώρες χωρίς να μείνει από μπαταρία, και το κυριότερο χωρίς το Mate 20 X 5G ποτέ να ζεσταθεί ενοχλητικά αλλά και να μειώσει την απόδοση του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights