Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL Plex Review : Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

TCL Plex Review : Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Αν η TCL Plex προσπάθησε μια φορά να προσφέρει κάτι ασυνήθιστο με την οθόνη του Plex, συνεχίζει την προσπάθεια αυτή και στον τομέα της κάμερας. Αυτό δεν αφορά την βασική κάμερα των 48ΜΡ τόσο, όσο τις άλλες δύο που βρίσκονται στο πίσω μέρος του.

Η βασική κάμερα αρχικά, έχει την υψηλή αυτή ανάλυση, με έναν αρκετά αποδοτικό φακό με διάφραγμα f/1.8 που κατά τη διάρκεια της νύχτας λειτουργεί ιδανικά και με το ξεχωριστό Night mode.

Όπως και σε κάθε άλλη συσκευή με κάμερα αυτής της ανάλυσης έτσι και εδώ, είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με την τεχνική του Pixel Binning. Αυτό σημαίνει ότι συνδυάζει τα δεδομένα που βλέπει ο αισθητηρας σε φωτογραφίες χαμηλότερης ανάλυσης με την μέγιστη δυνατή ποιότητα. Στα 12ΜΡ λοιπόν, κάθε φωτογραφία του TCL Plex βρίσκεται πρακτικά στον μέσο όρο για την κατηγορία του.

Το δυναμικό εύρος είναι σχεδόν άριστο, όπως και τα επίπεδα φωτισμού. Αυτό που ίσως θα μπορούσε να έιναι λίγο καλύτερο, είναι το επίπεδο λεπτομέρειας, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας με καλά επίπεδα φωτισμού.

Το βράδυ, η κάμερα έχει πρακτικά καλή απόδοση με το Night mode που την βοηθά να βγάζει αρκετά φωτεινές φωτογραφίες. Εδώ η TCL έχει ακόμα δουλειά μέχρι να φτάσει στα επίπεδα άλλων εταιρειων, αφού το αποτέλεσμα είναι απλά μέτριο.

Ο φωτισμός είναι ικανοποιητικός, όμως το δυναμικό εύρος έιναι μειωμένο, με επιπτώσεις και στο χρώμα κάθε φωτογραφίας. Τέλος, και η λεπτομέρεια τους είναι σημαντικά μειωμένη.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, είναι οι άλλες δύο κάμερες στο πίσω μέρος του TCL Plex. Η δεύτερη από αυτές, έχει υπερ ευρυγώνιο φακό, που πλέον θεωρέιται δεδομένος σε σχεδόν κάθε νέο Smartphone. Η TCL επέλεξε έναν αισθητήρα των 16ΜΡ, που είναι ουσιαστικά διπλάσιος σε ανάλυση σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλη συσκευή της μεσαίας κατηγορίας τιμής.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει η συγκεκριμένη κάμερα, είναι αναμενόμενα και αυτές σημαντικά καλύτερες από σχεδόν κάθε άλλο Smartphone με κόστος έως και 300 ευρώ, και αυτό αποτελεί επιτυχία της εταιρέιας σε κάθε περίπτωση.

Το βράδυ, δυστυχώς το TCL Plex δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το Night Mode με την συγκεκριμένη κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι αρκετά σκοτεινές, λόγω του περιορισμένου f/2.4 διαφράγματος του φακού της. Οι φωτογραφίες είναι απλά αποδεκτές, κυρίως επειδή η υψηλότερη ανάλυση της κάμερας επιτρέπει λίγο καλύτερα επίπεδα λεπτομέρειας από το συνηθισμένο.

Η Τρίτη κάμερα του TCL Plex τώρα, είναι κάτι ασυνήθιστο σε κάθε κατηγορία ακόμα και για σημαντικά ακριβότερες συσκευές. Η ανάλυση της είναι ιδιαίτερα χαμηλή στα 2ΜΡ μόλις, όμως έχει μια έξυπνη … ιδιαιτερότητα. Ο αισθητήρας είναι πραγματικά… μεγάλος, με κάθε φωτοευαίσθητο στοιχείο να έχει μέγεθος 2.6μm.

Αυτό της επιτρέπει να έχει πολύ καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και το TCL Plex το εκμεταλλεύεται αυτό για να μπορεί να γράψει βίντεο με εντυπωσιακά επίπεδα φωτισμού.

Το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα, της επιτρέπει να το πετυχαίνει αυτό χωρίς το βίντεο να έχει ενοχλητικά επίπεδα θορύβου, και το αποτέλεσμα είναι όντως ασυνήθιστο. Η ανάλυση των βίντεο σε αυτό το Mode, περιορίζεται σε 1080Ρ, όμως αυτό είναι λογικό με δεδομένη την ανάλυση της.

Συνολικά, σε ότι αφορά τις τρεις αυτές κάμερες, η εταιρεία προσπάθησε και κατάφερε να προσφέρει κάτι διαφορετικό από τους ανταγωνιστές της. Οι διαφορές αυτές, μπορεί να μην είναι αρκετές από μόνες τους ώστε να καθορίσουν την πορεία του Smartphone στην αγορά, δεν παύουν όμως να έιναι σίγουρα καλοδεχούμενες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights