Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL Plex Review : Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

TCL Plex Review : Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Η μεσαία κατηγορία τιμής μέχρι τα 300 ευρώ έχει εντυπωσιακά επίπεδα ανταγωνισμού στην Ελληνική αγορά, και είναι ταυτόχρονα μια από τις πιο δύσκολες κατηγορίες για να μπει μια νέα εταιρεία.

Η TCL τώρα, δεν είναι προφανώς μια νέα εταιρεία γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην αγορά των Smartphones. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοράσεων παγκοσμίως, που μάλιστα κάνει τα πρώτα βήματα στη χώρα μας και σε αυτή την κατηγορία. Στον τομέα των Smartphones,  η Alcatel ανήκει στην TCL εδώ και αρκετά χρόνια πλέον, και η εταιρεία θεωρεί πλέον ότι … ήρθε η ώρα να κατασκευάσει και τις δικές της προτάσεις.

Το TCL Plex που είναι και το αντικείμενο μας στο συγκεκριμένο Review, αποτελεί την πρώτη συσκευή της εταιρείας που έρχεται επίσημα στην Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Με κόστος 299 ευρώ , έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με μερικές εντυπωσιακές προτάσεις από άλλες εταιρείες, έχοντας όμως και αυτό μερικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Σχεδιασμός.

Η εξωτερική εμφάνιση του TCL Plex είναι περισσότερο «διαφορετική» από ότι θα περίμενε κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής, και αυτό είναι περισσότερο εμφανές στο πίσω μέρος του.

Το Smartphone είναι κατασκευασμένο από Gorilla Glass, σε μια κατηγορία που η Samsung για παράδειγμα (κακώς) θεωρεί ότι το πλαστικό είναι ακόμα μια αποδεκτή λύση. Στη χώρα μας θα έρθει σε δύο χρωματικές επιλογές, σε μαύρο και άσπρο χρώμα που η κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά ώστε να μην είναι μονότονη.

Η συσκευή που έχουμε στα χέρια μας είναι στο μαύρο χρώμα, που παρόλα αυτά έχει μια επίστρωση στο εσωτερικό του, που αντανακλά τον φωτισμό με έναν έξυπνο τρόπο που δημιουργεί ενδιαφέρουσες αποχρώσεις.

Οι τρείς κάμερες στο πίσω μέρος, βρίσκονται σε μια διάταξη επίσης διαφορετική από το συνηθισμένο, αν και εδώ ίσως η εταιρεία θα έπρεπε να έχει επιλέξει κάτι λιγότερο «περίεργο». Παρόλα αυτά, σημασία έχει η απόδοση τους με την οποία και θα ασχοληθούμε στην συνέχεια.

Στο πίσω αυτό μέρος βρίσκεται και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, που σωστά δεν έχει τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη του TCL Plex. Η αλήθεια είναι ότι στην μεσαία κατηγορία, οι λίγες συσκευές με αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη, δεν έχουν την απόδοση που θα έπρεπε σε ταχύτητα ξεκλειδώματος αλλά κυρίως σε αξιοπιστία.

Στο κάτω μέρος του Smartphone υπάρχει το μοναδικό του ηχείο, αφού δυστυχώς δεν υπάρχει στερεοφωνικός ήχος, και φυσικά η USB Type C θύρα φόρτισης και επικοινωνίας με άλλες συσκευές.

Η μπροστινή πλευρά του TCL Plex καλύπτεται σε εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό από την οθόνη του, με το πλαίσιο γύρω της να έιναι μικρότερο από το συνηθισμένο. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία έχει επιλέξει την λύση μιας μικρής… τρύπας στο εσωτερικό της οθόνης για να τοποθετήσει την μπροστινή του κάμερα. Η τρύπα αυτή βρίσκεται στην αριστερή πάνω γωνία, σε ένα σημείο που ενοχλεί λιγότερο, ειδικά κατά την προβολή βίντεο.

Συνολικά,  εξωτερική εμφάνιση αλλά και η κατασκευή του TCL Plex θυμίζει συσκευές υψηλότερης κατηγορίας τιμής, κάτι που εν μέρη το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights