Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Realme 5 Review: Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

Realme 5 Review: Νέος παίκτης στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Realme 5 βρίσκονται συνολικά τέσσερις κάμερες, που αποτελούν αριθμητικά τουλάχιστον, περισσότερες από το συνηθισμένο. Σε μια κατηγορία τιμής όμως που πλέον μπορεί να βρει κανείς εύκολα συσκευές με κάμερα των 48ΜΡ όπως το Note 8T της Xiaomi, η βασική του Realme 5 περιορίζεται στα 12ΜΡ με σχετικά καλή απόδοση όμως στην πράξη.

Ο μεγάλος σε φυσικό μέγεθος αισθητήρας των 12ΜΡ βρίσκεται πίσω από ένα φακό με διάφραγμα f/1.8 που επιτρέπει πολύ καλά επίπεδα φωτισμού να φτάσουν σε αυτόν.

Είναι σίγουρο ότι η Realme πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επεξεργασία των δεδομένων από την κάμερα, που κάνουν οι συσκευές της, και ειδικά οι οικονομικότερες από αυτές όπως το Realme 5.

Οι φωτογραφίες έχουν περιορισμένο δυναμικό εύρος, αλλά και χρώματα λιγότερο έντονα από το συνηθισμένο. Σε κάθε περίπτωση, θετική είναι η λεπτομέρεια που περιέχουν. Το Realme 5 μπορεί να αναγνωρίσει συγκεκριμένες συνθήκες φωτογράφισης και αντικείμενα που βλέπει η κάμερα, και να προσαρμόσει τα χρώματα της φωτογραφίας ώστε να τα τονίσει.

Η βασική κάμερα έχει ένα ξεχωριστό mode λήψης φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της νυχτας, που παρόλα αυτά διαφέρει από το συνηθισμένο. Δεν βγάζει συνεχόμενες λήψεις με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού, προκειμένου να τις συνδυάσει σε μια φωτογραφία, όπως σχεδόν κάθε άλλη υλοποίηση Night mode σε εταιρείες του ανταγωνισμού. Αντί αυτού, η κάμερα βγάζει μια μόνο φωτογραφία, με αυξημένη έκθεση το φως, προκειμένου να δει όσο το δυνατόν καλύτερο πλάνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενα,κατώτερο από το συνηθισμένο, με τις φωτογραφίες να έχουν υψηλότερα επίπεδα θορύβου από το συνηθισμένο, έστω και αν τελικά είναι αρκετά φωτεινές.

Η δεύτερη κάμερα, ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς πλέον, και έχει υπερ ευρυγώνιο φακό με σημαντικά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε σύγκριση με την βασική κάμερα. Η ανάλυση της είναι χαμηλότερη στα 8ΜΡ που παρόλα αυτά αποτελεί το συνηθισμένο σε αυτά τα  χρήματα, ενώ έχει ένα αρκετά αποδοτικό διάφραγμα με f/2.2 στο φακό της.

Οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά «ενδιαφέρουσες» με δεδομένο το  ότι σε αυτή την κατηγορία έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να έχει κανείς ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Η κάμερα αυτή δεν λειτουργεί με το Night mode που έχει η εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας να απέχουν από το ιδανικό.

Η Τρίτη κάμερα τώρα, και αυτή είναι πλέον συνηθισμένη, αν και σε αυτά τα χρήματα υπάρχει σε ελάχιστες συσκευές. Έχει έναν Macro φακό μπροστά από έναν αισθητήρα των 2ΜΡ, και μπορεί να βγάλει φωτογραφίες πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο. Το περίεργο είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Realme 5 δεν μπορεί να ενεργοποιήσει χειροκίνητα τη λήψη με αυτή την κάμερα, και πρέπει να περιμένει από την εφαρμογή να αναγνωρίσει ότι πρέπει να την επιλέξει, όταν πλησιάσει πολύ κοντά σε αυτό που θέλει να φωτογραφίσει.

Η αναγνώριση αυτή γίνεται σχεδόν πάντα σωστά, και αρκετά γρήγορα, αρκεί το αντικείμενο της φωτογραφίας να είναι «ξεκάθαρο» ότι ταιριάζει σε Macro φωτογραφία.

Συνολικά, οι κάμερες του Realme 5 αποτελούν τον τομεά στον οποίο η εταιρεία θέλει ακόμα λίγη … προσπάθεια ώστε να φτάσει στο επίπεδο εταιρειών του ανταγωνισμού της. Παρόλα αυτά, οι διαθέσιμες επιλογές φωτογράφισης είναι πολύ κοντά στο ιδανικό, ανάλογα με τις συνθήκες που χρειάζεται η κάθε μια από τις κάμερες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights