Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Lenovo Thinkbook 13s Review: Επαγγελματική και καθημερινή χρήση

Lenovo Thinkbook 13s Review: Επαγγελματική και καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Επιδόσεις

Το Thinkbook που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή του, ήρθε με τον αρκετά αποδοτικό i5-8265U στο εσωτερικό του. Οι συνολικά 4 φυσικοί πυρήνες επεξεργασίας του, έχουν σαν μέγιστη συχνότητα θεωρητικά τα 3.8GHz για μικρό χρονικό διάστημα, και συνηθως όταν λειτουργεί μόνο ένας από αυτούς.

Σε καλές συνθήκες εξωτερικής θερμοκρασίας, και με το Thinkbook συνδεδεμένο στο φορτιστή του, η μέγιστη συχνότητα που μπορεί να διατηρήσει ο i5-8265U είναι περίπου 3.4GHz. Η Lenovo έχει ρυθμίσει το Laptop με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθεί να διατηρήσει τη υψηλότερη δυνατή συχνότητα, αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα προκειμένου να μειωσει την θερμοκρασία λειτουργίας.

Όλα αυτά αφορούν όμως μόνο την μέγιστη θεωρητική απόδοση του Thinkbook όταν αυτή είναι απαραίτητη, και με προϋπόθεση να είναι συνδεδεμένο σε εξωτερική πηγή ενέργειας. Σε κανονική χρήση, ο επεξεργαστής του διατηρεί σημαντικά χαμηλότερες ταχύτητες, έχοντας την ικανότητα να την αυξομειώνει πολύ γρήγορα ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Αυτό που έχει εδώ σημασία, είναι ότι όταν ο ιδιοκτήτης του Thinkbook το χρησιμοποιεί για σχεδόν οποιαδήποτε εργασία, ο ανεμιστήρας είναι σχεδόν πάντα απενεργοποιημένος, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης του.

Στον τομέα των γραφικών, ο i5-8265U έρχεται με την γνωστή πλέον UHD 620 ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel. Η απόδοση της είναι περισσότερο  από αρκετή για το γραφικό περιβάλλον των Windows και κάθε είδους εφαρμογή. Αυτό δεν περιλαμβάνει παιχνίδια,  που έτσι και αλλιώς δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί κάποιος από ένα Laptop αυτής της κατηγορίας.

Η UHD 620 έρχεται με το απαραίτητο Hardware ώστε να μπορεί να αποκωδικοποιήσει κάθε είδους αρχείο βίντεο με ανάλυση έως και 4k. Σε αυτά περιλαμβάνονται και αρχεία με το ιδιαίτερα απαιτητικό σε επίπεδο hardware H265/HEVC αλλά και το VP9 της Google. Το δεύτερο είναι χρήσιμο για την αναπαραγωγή βίντεο σε υψηλή ανάλυση κυρίως από το Youtube, κάτι που το Thinkbook μπορεί να το πετύχει με χαρακτηριστική άνεση.

Για ένα μηχάνημα που συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις ενός επαγγελματία με όλα όσα θέλει και στην καθημερινότητα του γενικότερα, ο i5-8265U είναι περισσότερο από ικανός να καλύψει κάθε σενάριο χρήσης. Η εταιρεία έχει διαθέσιμη και έκδοση με i7 επεξεργαστή, σε διαρύθμιση που μπορεί να φτάσει και τα 16GB μνήμης RAM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights