Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi 10 Pro Review: Δικαίως στην κορυφή

Xiaomi Mi 10 Pro Review: Δικαίως στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Mi 10 Pro είναι με διαφορά οι κάμερες στο πίσω μέρος του προφανώς, αλλά και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή του οθόνη. Η xiaomi επέλεξε σωστά να αυξήσει σε λογικά πλαίσια το μέγεθος της σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Mi 9, και πλέον η διαγωνιος της είναι στις 6.67 ίντσες.

Πρόκειται φυσικά και εδώ για ένα AMOLED panel, που μάλιστα πλέον είναι κυρτό στην αριστερή και δεξία πλευρά του. Η εταιρεία σωστά επέλεξε όμως η καμπύλη αυτή να μην είνα ιδιαίτερα έντονη, προκειμένου να κάνει την οθόνη (και ολόκληρο το Mi 10 pro) πιο όμορφο και εντυπωσιακό, χωρίς όμως να ενοχλεί στην καθημερινή του χρήση.

Μια όμως ακόμα πιο σημαντική αλλαγή είναι ο υψηλότερος ρυθμός ανανέωσης των 90Hz που υποστηρίζει η οθόνη του Smartphone. Εδώ η Xiaomi επέλεξε ίσως τον ιδανικό συνδυασμό ομαλότητας και άνεσης στη χρήση, αφού μέχρι στιγμής όλες οι οθόνες με ακόμα υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120hz έχουν ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην μπαταρία των συσκευών.

Η εταιρεία εδώ και χρόνια θεωρεί (σωστά) ότι η ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση σε μια οθόνη αυξάνει άσκοπα το κόστος της, και ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας αλλά και τις απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ από την υπόλοιπη συσκευή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι περισσότερες προτάσεις του ανταγωνισμού της, ακόμα και αν έχουν οθόνες με υψηλότερη ονομαστική ανάλυση, κατά κανόνα λειτουργούν σε FullHD+ προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Μάλιστα συγκεκριμένα στην περίπτωση της Samsung και των τριων νέων galaxy S20, η FullHD+ ανάλυση είναι… υποχρεωτική προκειμένου η οθόνη να μπορεί να λειτουργήσει στα 120Hz.

Έτσι λοιπόν, η οθόνη του Mi 10 pro έχει ανάλυση 2340Χ1080 pixels, που και πάλι διατηρεί την πυκνότητα της σε επίπεδα που παρέχουν την απαιτούμενη λεπτομέρεια στην προβολή κάθε είδους περιεχομένου.

Προφανώς εδώ η εταιρεία υποστηρίζει και την προβολή HDR περιεχομένου, σε όλες τις συμβατές εφαρμογές. Το Mi 10 pro αναγνωρίζεται κανονικά και από το Youtube αλλά και από το Netflix ενώ έχει φυσικά την δυνατότητα να αναπαράγει και περιεχόμενο αυτού του είδους που έχει αποθηκευθεί τοπικά στην ίδια τη συσκευή.

Όμως η εταιρεία παραδοσιακά προσφέρει και διαφορετικά modes λειτουργίας της οθόνης, ανάλογα με το αν ο ιδιοκτήτης του Mi 10 pro θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ζωντανή χρωματικά ή «χρωματικά» ακριβής για πιο … επαγγελματική χρήση.

Αυτό που έχει σημασία εδώ, είναι ότι το Mi 10 Pro είναι πιθανότατα ο σωστός συνδυασμός σε ότι αφορά την ποιότητα και αυτά που περιμένει κανείς να έχει η οθόνη ενός τόσο ακριβού Smartphone χωρίς τους περιορισμούς σε απόδοση κατανάλωση και όχι μόνο, που συνήθως έρχοντα μαζί σε οθόνες υψηλότερης ανάλυσης.

H εταιρεία έχει σχεδιάσει πλέον και ένα ιδιαίτερα προσεγμενο και πρακτικό Always On Display για το Mi 10 pro, που εμφανίζει σωστά τις ειδοποιήσεις από καθε είδους εφαρμογή. Έχει μάλιστα και επιπλέον επιλογές παραμετροποίησης της εμφάνισης του, αλλά και για το πως ακριβώς θα λειτουργεί, φέρνοντας την χρησιμότητα του στα ίδια ακριβώς επίπεδα με αυτά του ανταγωνισμού.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights